Презентація "Видатні футболісти України"

Про матеріал
Презентація створена , як міні-книга, про видатних футболістів України. Може бути використана для позакласних заходів, популяризації футболу в школі, вихованню дітей на прикладах "зірок" українського футболу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видатні футболісти України

Номер слайду 2

Україна – спортивна держава

Номер слайду 3

Зміст. Андрій Шевченко. Андрій П’ятов. Андрій ЯрмоленкоЄвген Коноплянка. Олександр Шовковський. Олег Гусєв. Сергій Ребров. Олег БлохінІгор Бєланов

Номер слайду 4

Андрій Шевченко. Андрій Шевченко - найвідоміший український гравець за історію незалежності нашої країни. Він досі є єдиним футболістом пост-радянського простору, який здобув найпрестижнішу індивідуальну нагороду – "Золотий м'яч" (2004). Шевченко тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів (з урахуванням голів у кваліфікаційних раундах), двічі – італійської Серії А. Другий бомбардир в історії "Мілана". Всього за кар'єру провів 653 офіційні матчі, в яких відзначився забитими м'ячами 326 разів. Шевченко є найкращим бомбардиром в історії національної збірної України (111 матчів, 48 голів). Окрім безлічі клубних та індивідуальних трофеїв, Шевченко став справжнім прикладом для цілого покоління українських гравців, які шукали натхнення у грі зіркового форварда. Зараз у Андрія Миколайовича починається новий виток кар'єри – в статусі головного тренера національної збірної України.

Номер слайду 5

Андрій П’ятов Один із найбільш успішних воротарів України. 6-разовий чемпіон України, володар Кубка України і Кубка УЄФА в складі донецького "Шахтаря". Пятов був запасним воротарем національної збірної України на ЧС-2006 (на поле не виходив), до цього був основним воротарем молодіжної збірної України. На Євро 2012 став основним голкіпером збірної внаслідок травм Олександра Шовковського та Андрія Диканя і дискваліфікації Олександра Рибки. Донині є основним воротарем національної команди, провівши в її складі з 2007-го року 67 поєдинків (станом на 24.06.2016). Пятов може похвалитися найкращою сухою серією в історії збірної України (730 хвилин), яка на 2 хвилини краща від попереднього досягнення встановленого Олександром Шовковським (728 хвилин).

Номер слайду 6

Андрій Ярмоленко Вінгер київського "Динамо" є сучасним символом нинішньої команди і головної її зіркою. Серед основних трофеїв Ярмоленка 3 чемпіонські титули і 2 кубка України з "Динамо". Декілька сезонів визнавався кращим гравцем України, а також тричі ставав кращим бомбардиром Кубка України.

Номер слайду 7

Євген Коноплянка Вінгер національної збірної України. Великим досягненням Євгена є його внесок у єврокубковому сезоні "Дніпра" 2014/15, в якому команда Маркевича дійшла до фіналу. За період кар'єри в "Дніпрі" (2006-2015 рр.) взяв участь у 211 матчах, забивши 45 голів і віддавши безліч гольових передач. Перейшовши в "Севілью" Євген став володарем Кубка Ліги Європи, але він поки не є гравцем основного складу іспанців.

Номер слайду 8

Олександр Шовковський Легендарний воротар і капітан київського "Динамо", чия кар'єра є взірцем відданості клубу. Шовковський є рекордсменом у багатьох категоріях відносно кількості зіграних матчів. Зокрема, навесні 2016-го року він побив попередній рекорд Олега Шелаєва за кількістю зіграних матчів в чемпіонаті України. Один з чотирьох воротарів за всю історію футболу, який зіграв 100 і більше матчів в Лізі чемпіонів (разом з Ікером Касільясом, Олівером Каном і Едвіном ван дер Саром). 14 разів ставав чемпіоном України з "Динамо", 11 разів ставав володарем Кубка України, неодноразово визнавався кращим голкіпером України . Відомий своїм вмінням відбивати 11-метрові. Став героєм ЧС-2006, де в 1/8 фіналу не пропустив жодного пенальті в післяматчевій серії зі Швейцарією, що дозволило збірній України вперше в історії вийти до 1/4 фіналу міжнародного турніру.

Номер слайду 9

Олег Гусєв Улюбленець київських уболівальників розпочав свій шлях в "Динамо" в 2003-му році. Гусєв – універсал, здатний повністю закрити будь-який з флангів. Наприклад, на Чемпіонаті світу 2006 року Олег був змушений грати на позиції правого захисника в складі збірної України. 20 вересня 2015 року, в матчі чемпіонату України проти луцької "Волині", Гусєв забив 100-й м'яч у кар'єрі і увійшов до символічного "Клубу бомбардирів імені Олега Блохіна". Ставав 5 разів чемпіоном України з "Динамо".

Номер слайду 10

Сергій Ребров Видатний нападник київського "Динамо", який разом із Шевченком складав вбивчу пару форвардів, що наводили жах на суперників. Сергій Ребров вписав своє ім'я в історію "Динамо" і українського футболу загалом після того, як провів 360 поєдинків в складі "біло-синіх", забивши 177 голів. Тричі визнавався кращим гравцем ЧУ, а також ставав кращим бомбардиром ЧУ (1997/98) і кращим бомбардиром Ліги чемпіонів 1999/2000 (з урахуванням кваліфікаційних ігор). Окрім цього, Сергій Ребров з 1992 по 2006-й роки був гравцем національної збірної України (75 матчів, 15 м'ячів). На рахунку форварда 9 чемпіонств із "Динамо" (в статусі гравця), 7 Кубків України, чемпіонство в Туреччині ("Фенербахче") і Росії ("Рубін"). Також виступав у складі лондонського "Тоттенхема" і "Вест Хема".

Номер слайду 11

Олег Блохін Оле́г Володи́мирович Блохі́н  — український радянський футболіст і український футбольний тренер. Найрезультативніший бомбардир радянського футболу — 319 голів у залік клубу Григорія Федотова. Лауреат Ювілейної нагороди УЄФА як найвидатніший український футболіст 50-річчя (1954—2003). Один з найкращих футболістів в історії радянського футболу. Володар «Золотого м'яча» (1975). Майстер спорту СРСР міжнародного класу (1972), Заслужений майстер спорту СРСР (1975), Заслужений тренер України (2005)[. Семиразовий чемпіон СРСР, п'ятиразовий володар Кубку СРСР, двічі володар Кубка Кубків УЄФА. Рекордсмен збірної СРСР з футболу за кількістю проведених за неї ігор і забитих голів. Один з трьох радянських футболістів, який здобував «Золотий м'яч».

Номер слайду 12

Ігор Бєланов І́гор Іва́нович Бєла́нов (нар.25 вересня 1960, Одеса) — радянський і український футболіст, нападник. Лауреат «Золотого м'яча» 1986 р. Віце-чемпіон Європи-1988. Володар Кубка кубків-1986. Заслужений майстер спорту СРСР (1986). Кар'єру гравця Беланов розпочав у складі одеського СКА (1979—1980). В 1981—1984 роках грав за «Чорноморець» з Одеси, у складі якого входив в списки найкращих футболістів УРСР (1984). Будучи гравцем одеської команди почав притягуватися до матчів олімпійської збірної СРСР, зігравши в 1983 році в її складі в двох офіційних матчах. На початку 1985 року перейшов до київського «Динамо». Успішно грав за першу збірну СРСР. На чемпіонаті світу у Мексиці у 1986 році Бєланов забив 3 голи збірній Бельгії в 1/8 фіналу і став єдиним радянським футболістом, який забив три голи в одному матчі фінальної стадії чемпіонату світу. Третій гол був забитий з пенальті. За блискавичну гру на чемпіонаті світу і неабиякі швидкісні якості Бєланова прозвали «кульова блискавка». 

Номер слайду 13

Джерела. Click to add Title1https://football24.ua/overtaym_tag471 Click to add Title2https://uk.wikipedia.org/wiki2

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дораж Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
13436
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку