Презентація "Види гарячих напоїв"

Про матеріал
Презентація містить опис популярних гарячих напоїв у світі. Можна використати матеріал для демонстрації учням на уроках технологій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види гарячих напоїв

Номер слайду 2

Haпої — це рідини, які вживають для пиття. Залежно від температури, їх поділяють на холодні й гарячі. До гарячих напоїв належать чай, трав'яні напої, кава, какао, гарячий шоколад . Вони мають хороші смакові якості й тонізуючі властивості. Їх подають до десерту.2

Номер слайду 3

У кожній країні навіть каву та чай готують по-своєму. Є й свої традиції приготування. А зігріваючих напоїв так багато, що й обрати складно: можна щодня поспішати додому й готувати новий. 3

Номер слайду 4

Гарячий шоколад. Любителям солодощів важко уявити, що шоколад прийшов у Європу всього у 16 столітті з Мексики. А ось там його вживали ще Мая 2 тисячі років до н.е.. Іспанські конкістадори звичай пити гарячий шоколад взяли в індіанців, і тоді він мав зовсім інший смак.

Номер слайду 5

Кава. Кава, мабуть, найпопулярніший напій у світі та її давно перестали вважати «виключно» ранковою. Каву п’ють на сніданок, в обід та на вечерю. На каву запрошують і призначають ділові зустрічі. Здається, що цей напій, як атрибут сучасного життя – без нього нікуди.

Номер слайду 6

Чорний чай. Чорний чай – це класика серед чаїв. Як «Пори року» Вівальді в музичному мистецтві або «Сніданок у Тіффані» в кінематографі.

Номер слайду 7

Зелений чай. Зелений чай вважається одним з найкорисніших напоїв на планеті і не дарма. Зелений чай отримують шляхом легкого пропарювання свіжозрізаного листя, що дозволяє зберегти найголовніші речовини — катехіни. Саме катехіни проявляють антиоксидантні, протипухлинні та антимікробні властивості.

Номер слайду 8

Трав’яні чаїЗдавна в Україні вживали чайні напої з різних трав (м'яти, меліси, чебрецю), цвіту (липи, глоду) та гілочок (дикої груші, вишні, яблуні). Ці напої надзвичайно корисні для організму людини й часто використовувалися з тонізуючою або лікувальною метою.8

Номер слайду 9

Глінтвейн. Як у  кожної господині свій рецепт борщу та узвару, так і в різних країнах глінтвейн відрізняється. Почали готувати пряне вино зі спеціями ще у Стародавньому Римі, й тоді дозволити його собі могли тільки заможні римляни. Вживали його холодним та додавали лавровий лист, шафран і мед. Сучасною класикою вважають рецепт глінтвейну з Німеччини.

Номер слайду 10

Грог. Цей напій нагадує глінтвейн, але готували його та вживали англійські моряки. Назвали напій на честь Олда Грога — британського адмірала. Напій сподобався морякам та став класичним у всій Європі.

Номер слайду 11

Пунш. Спочатку пунш з’явився в Індії та складався з 5 елементів: рому, цукру, лимону, чаю й гарячої води. А вже в 17 столітті рецепт потрапив до Англії й набув поширення.

Номер слайду 12

Чай з Тибету. Маслянистий напій з гімалайською сіллю — частина життя і цілий ритуал в горах Тибету. Чашкою такого чаю там починають день, частують ним гостей, а в чашках чайсуми вимірюють відстань. За класичним рецептом використовують міцний пуер, настоюють, додають поживне масло яка та молоко. 

Номер слайду 13

Чай мате. Чай мате п’ють в різних країнах Південної Америки, а до нас він потрапив з Аргентини. Мате заведено пити спокійно, не поспішаючи й обов’язково з друзями чи родиною. Традиційний чай подають у висушеному гарбузі калебас та зі спеціальним ситечком. Заварюють його декілька разів.

Номер слайду 14

Мексиканський чампуррадо. Традиційний напій мексиканців з шоколадом та кукурудзяним борошном. Роблять його у спеціальній дерев’яній ступці та обов’язково готують свята. Напій можна пити й зігріватися або смакувати з чуррос.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
17 березня
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку