Зелений чай. Зелений чай вважається одним з найкорисніших напоїв на планеті і не дарма. Зелений чай отримують шляхом легкого пропарювання свіжозрізаного листя, що дозволяє зберегти найголовніші речовини — катехіни. Саме катехіни проявляють антиоксидантні, протипухлинні та антимікробні властивості.
Глінтвейн. Як у кожної господині свій рецепт борщу та узвару, так і в різних країнах глінтвейн відрізняється. Почали готувати пряне вино зі спеціями ще у Стародавньому Римі, й тоді дозволити його собі могли тільки заможні римляни. Вживали його холодним та додавали лавровий лист, шафран і мед. Сучасною класикою вважають рецепт глінтвейну з Німеччини.
Чай з Тибету. Маслянистий напій з гімалайською сіллю — частина життя і цілий ритуал в горах Тибету. Чашкою такого чаю там починають день, частують ним гостей, а в чашках чайсуми вимірюють відстань. За класичним рецептом використовують міцний пуер, настоюють, додають поживне масло яка та молоко.
Чай мате. Чай мате п’ють в різних країнах Південної Америки, а до нас він потрапив з Аргентини. Мате заведено пити спокійно, не поспішаючи й обов’язково з друзями чи родиною. Традиційний чай подають у висушеному гарбузі калебас та зі спеціальним ситечком. Заварюють його декілька разів.