Презентація. "Види хорів і оркестрів"

Про матеріал

Презентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрівПрезентація. "Види хорів і оркестрів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види хорів і оркестрів

Номер слайду 2

Хор - це великий ансамбль, що складається з співаків. Артистів повинно бути не менше 12.

Номер слайду 3

Матеріалом для створення всякого хорового колективу є людські голоси. Чоловічій. Жіночій. Дитячі

Номер слайду 4

Класифікація хорів за складом голосів:жіночі;чоловічі; змішані;дитячі;хори хлопчиків.

Номер слайду 5

Класифікація хорів за манерою виконання: Академічний. Народний

Номер слайду 6

Класифікація хорів за кількістю виконавців:2-20 осіб - вокально-хоровий ансамбль. 20-50 артистів - камерний хор. 40-70 співаків - середній. 70-120 учасників - великий хор. До 1000 артистів - зведений (декілька колективів).

Номер слайду 7

Класифікація хорів за статусом:навчальні, професійні, аматорські, церковні.

Номер слайду 8

Сопрано, або дисканти - високий жіночий або дитячий голос. Існує 1 і 2 група. Альт - низький або порівняно низький жіночий голос. Існує 1 і 2 група. Тенор– високий чоловічий голос. Існує 1 і 2 група. Бас - низький чоловічий голос . Існує три групи: перші баси, або баритони, другі баси, або інакше їх називають, центральні і, нарешті, октавісти, який часом називають по-італійський “бассо-профундо”, тобто глибокі баси. Голоси поділяються на 4 основні групи:

Номер слайду 9

Оркестр - це група музикантів, що грають на різних інструментах. Але не слід плутати його з ансамблем.

Номер слайду 10

Види оркестрів:

Номер слайду 11

Симфонічний оркестр – великий колектив музикантів, виконуючих симфоничні музичні твори. Симфонічний оркестр містить у собі три групи інструментів: струнні, духові та ударні. 

Номер слайду 12

Духовий оркестр – колектив виконавців на духовних інструментах (дерев’яних і мідних або лише мідних) й ударних музичних інструментах.

Номер слайду 13

Оркестри народних інструментів - ансамблі, що складаються з народних музичних інструментів. Наприклад, в російський оркестр народних інструментів входять: балалайки, гуслі, домри, жалейко, свистульки, баяни, тріскачки і так далі.

Номер слайду 14

Військовий оркестр - колектив виконавців на духових і ударних інтрументах. Військові оркестри бувають двох видів: однорідні і змішані.

pptx
Додано
1 липня 2022
Переглядів
6737
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку