Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»

Про матеріал
Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»Документ. Звіт з педагогічної практики «Основ природознавства та краєзнавства»
Перегляд файлу

Міністерство освіти і науки України
Комунальний заклад “Покровський педагогічний коледж”

 

 

 

 

 

 

ЗВІТ
з педагогічної практики
«Основ природознавства та краєзнавства»
студентки 21-ПО групи
Соколенко Анастасії Олександрівни
за період з 23.09.2019 р. по 05.06.2020 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Керівник практики: Єршова Н. О.

 

 

2020 р.

Я, Соколенко Анастасія Олександрівна, проходила практику з основ природознавства та краєзнавства з 23.09.2019 р. по 05.06.2020 р.

23.09.2019 р. відбулася настановча конференція. Під час неї ми ознайомилися з метою практики та дізналися, що організація практики передбачає екскурсії під керівництвом викладача, обробку матеріалів, ведення щоденника практики, виконання самостійних спостережень, оформлення звітів за результатами практики. Підсумковою формою контролю знань студентів є залік.

30.09.2019 р. ми ознайомилися із завданням та планом практики, веденням календаря погоди і природи.

14.10.2019 р. екскурсія «Вивчення взаємозв’язків між компонентами природи у місцевому парку». Екскурсія відбулася в парку Соборний, де ми визначили стан погоди та встановили назви дерев і трав’янистих рослин.

21.10.2019 р. обробка матеріалів екскурсії. Під час екскурсії у парку ми зробили фотографії рослин та дерев, які ми разом із нашим керівником практики обробили. Також обговорили, яким чином їх треба оформити у щоденнику з практики.

27.10.2019 р. орієнтування на місцевості. Ми навчилися різним способам орієнтування на місцевості без карти, основним способам визначення сторін горизонту: за допомогою компасу, за розташуванням Сонця та за місцевими ознаками.

18.10.2019 р. вивчення особливості рослинності та тваринного світу природних екосистем. Під час заняття ми наводили приклади екосистем, встановлювали їхній склад та розглядали особливості рослинного та тваринного світу.

20.01.2020 р. екскурсія «Зимові зміни в живій и неживій природі». Екскурсія знову проходила в парку Соборний. Ми спостерігали за поведінкою птахів взимку. Виявили як змінився зовнішній стан дерев та кущів.

27.01.2020 р. обробка матеріалів екскурсії. В аудиторії ми разом із нашим керівником практики обговорили: яких птахів ми зустріли в парку, які найголовніші ознаки зими ми побачили та які саме зміни відбуваються у живій і неживій природі взимку.

22.06.2020 р. вивчення особливостей флори і фауни місцевих біоценозів. У нас була екскурсія до водойми. Там ми познайомились з рослинами і тваринами водного середовища, розкрили їх взаємозв'язки з життям людини.

01.06.2020 р. основні групи тварин відкритих просторів. Основні групи тварин водойм. Водні та біля водні хребетні та безхребетні. Ми встановили, що для відкритих просторів характерні такі птахи: дятел строкатий та лелека білий, які зустрічаються і на нашій території. Розглянули та навчилися визначати групи тварин водойм. Зрозуміли, чим відрізняються водні та біля водні хребетні та безхребетні і навчилися відносити їх до груп.

02.06.2020 р. віртуальна екскурсія до ботанічного саду ім. Гришка «Весняні зміни в живій і неживій природі». Після того як ми побували на віртуальній екскурсії, ми поділилися враженнями один з одним. Вияснили, які відбуваються зміни в живій і неживій природі навесні.

02.06.2020 р. обробка матеріалів екскурсії. Разом із керівником практики ми обговорили побачене на екскурсії. Кожен назвав те, що найбільше його вразило.

03.06.2020 р. складання віртуального гербарію весняних рослин свого саду. Кожен студент групи склав власний віртуальний гербарій та представив його серед одногрупників.

04.06.2020 р. дерева, кущі, трав’янисті рослини. Характеристика культурних рослин. Характеристика вегетативних та генеративних органів. Ми сформували уявлення про різноманітність культурних рослин у природі та розглянули їх характеристики. Виробили вміння аналізувати культурні рослини, визначати істотні ознаки, впізнавати рослини. Пригадали про вегетативні та генеративні органи рослин.

05.06.2020 р. вивчення квітково-декоративних рослин навчального закладу. Догляд. Провели міні-екскурсію по коледжу. Навчилися розрізняти рослини. Вивчили нові назви рослин. Дізналися як треба доглядати за кожною рослиною.

05.06.2020 р. підсумкова конференція (залік). Заключним етапом практики стала конференція, на якій ми обговорили свої враження. Для заліку студенти повинні були у встановлений термін представити всю необхідну документацію: щоденник спостережень, звіт про виконання індивідуального завдання, віртуальний гербарій рослин.

 

 

 

docx
Додано
2 липня 2022
Переглядів
253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку