Презентація "Види спорту"

Про матеріал
Презентація "Види спорту" розроблена до уроку у 1 класі з інтегрованого курсу " Я досліджую світ " , Тема тижня : "Спорт", "Які існують види спорту?".Спорт зміцнює здоров’я, розвиває і вдосконалює важливі рухові якості. Існує багато видів спортивних занять, ось найбільш важливі і популярні з них.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види спорту

Номер слайду 2

Які є види спорту перелічити зможе не кожен. Але всі види спорту в світі є популярними. Спорт зміцнює здоров’я, розвиває і вдосконалює важливі рухові якості. Існує багато видів спортивних занять, ось найбільш важливі і популярні з них.

Номер слайду 3

Легка атлетика Вона підтримує і зміцнює здоров’я, сприяє розвитку швидкості, витривалості, швидкісно-силових якостей, працьовитості, сприйняття, завзятості, уваги, мислення. Виділяють кілька основних її дисциплін :

Номер слайду 4

Кросова підготовка Стрибки у висоту Стрибки в довжину Штовхання ядра

Номер слайду 5

Силовий спорт. Армреслінг. Удосконалює силу м’язів тулуба і верхнього плечового пояса. Бодібілдинг. Пауерліфтинг. Розвиває силу верхнього плечового пояса, м’язів тулуба, нижніх кінцівок, відносну і абсолютну силу груп м’язів.

Номер слайду 6

Гімнастика Виконує профілактичні, оздоровчі та профілюючі завдання. Вона розвиває витривалість, гнучкість, координацію, рівновагу, мислення, цілеспрямованість, пам’ять. Виділяють кілька дисциплін: ритмічна гімнастика ,атлетична гімнастика ,дихальна гімнастика ,спортивна аеробіка.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Лижний спорт Спорт збільшує резервні можливості дихальної та серцево-судинної систем. Також підвищує силову витривалість, виховує сміливість, завзятість, удосконалює фізичні якості та координацію рухів.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Спортивні ігри Вони зміцнюють здоров’я, розвивають координаційні здібності, швидкість реакції, орієнтацію в просторі, вдосконалюють диференціювання. Також спортивні ігри збільшують швидкісну і силову витривалість, рухову активність, силу, розвивають увагу, сприйняття, пам’ять і уяву. Виділяють такі основні види: Футбол Баскетбол Волейбол Гандбол Бейсбол

Номер слайду 11

Водні види спорту Плавання. Підвищує можливості серцево-судинної і дихальної систем.

Номер слайду 12

Аквааеробіка. Регулює дихальну і серцево-судинну системи, знімає нервово-емоційне напруження, покащує загальну витривалість і силу.

Номер слайду 13

Східні єдиноборства (айкідо, карате-до, тейквондо). Розвивають психофізичні навички і координацію рухів. Регулюють процеси психічного гальмування і збудження, допомагають стати спокійніше і впевненіше. Вдосконалюють силову витривалість, силу, спеціальну гнучкість. Бойові мистецтва

Номер слайду 14

Ушу. Розвиває гнучкість і рухливість в суглобах. Йога. Удосконалює пластику, координацію рухів, регулює тонус м’язів, нервово-емоційний стан.

Номер слайду 15

Самбо, дзюдо, вільна і греко-римська боротьба. Розвивають вміння долати опір, вибирати правильне рішення, прогнозувати дії противника, проявляти терпіння і наполегливість.

pptx
Додано
6 лютого 2019
Переглядів
19914
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку