Презентація: "Види водоемульсійних фарб"

Про матеріал
Презентація: "Види водоемульсійних фарб" призначена для використання на уроках професійно-теоретичного та виробничого навчання з професії "опоряджувальник будівельний"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація: “Види водоемульсійних фарб”Викладач, майстер в/н: Хмельова Г. М.

Номер слайду 2

При жодному ремонті будівлі або приміщення неможливо обійтися без малярних робіт. Фарбування застосовується для стін, стель, вікон, дверей і т.д. Фарба додає естетичності як фасадам, так і внутрішнім елементам інтер'єра. Тому фарби завжди будуть популярні та затребувані. Якщо правильно підібрати відповідні матеріали і додати до них певні знання, можна сміливо братися за справу і втілювати свої задуми в оформленні житла.

Номер слайду 3

Фарба складається з розчинених у воді полімерів, пігменту та різних добавок, які сприяють поліпшенню функцій фарби за різними напрямками. З основних добавок варто виділити наступні компоненти: Пластифікатори, що підвищують еластичні властивості складу, а також покращують морозостійкість матеріалу. Піногасники, що запобігають або знижують утворення піни. Загусники, що прискорюють висихання фарби. Антисептики, що запобігають розмноженню різного роду бактерій.Інгібітори корозії, консерванти та безліч інших компонентів.

Номер слайду 4

Водоемульсійна фарба являє собою водну суспензію, до складу якої входять частки полімерів. Є склади, що включають різні пігменти і наповнювачі. Після нанесення фарби вода випаровується, а полімери утворюють тонку вологостійку плівку.Існує кілька різновидів водоемульсійною фарби:- полівінілацетатна;- акрилова;- латексна;- силікатна;- силіконова.

Номер слайду 5

ПОЛІВІНІЛАЦЕТАТНА ВОДОЕМУЛЬСІЙНА ФАРБАФарба водоемульсійна поливінілацетатна є найдешевшою і високоякісною. Вона виробляється на основі ПВА і підходить тільки для внутрішніх робіт, таких як фарбування стін та стелі. Коштує недорого, саме цим викликана її популярність. Переваги полівінілацетатної водоемульсійною фарби:призначена для внутрішнього фарбування картону, дерева, штукатурки та інших пористих матеріалів;використовується для фарбування приміщень, до яких пред’являються високі вимоги пожежної безпеки;не містить шкідливих компонентів, пожежо і вибухобезпечна;має невелику колірну палітру, завдяки використанню різних добавок можна отримати блискучу або матову поверхню;коштує недорого в порівнянні з іншими видами фарб;відмінний варіант для фарбування стін, вирівняних гіпсокартоном, добре лягає на рівні поверхні;швидко сохне.

Номер слайду 6

Недоліки полівінілацетатної водоемульсійної фарби:не підходить для фарбування металевих поверхонь;не стійка до впливу вологи, тому не підходить для фарбування фасадів;має слабку стійкість, застосовується тільки в сухих приміщеннях. Що стосується витрати фарби, то на один метр квадратний знадобиться не більше 250 грам фарби світлих тонів або 150 грамів темних.

Номер слайду 7

АКРИЛОВА ФАРБА ВОДОЕМУЛЬСІЙНАСеред усіх видів водоемульсійних фарб, лідируючі позиції за якістю та популярністю займає акрилова фарба, виготовлена на основі акрилових смол, які дуже міцні та еластичні, але і вельми недешеві. Також на ринку представлені більш дешеві аналоги на основі вінілакрилових, стирол-акрилових і акрил-силіконових полімерів, але і за якістю вони не поступаються. Особливості акрилових фарб:підходять для внутрішніх робіт, таких як фарбування стін та стелі;використовується для зовнішніх робіт, фарбування фасадів з цегли, бетону тощо;підходять для нанесення на лужні основи (штукатурки), тільки через місяць або більше після закінчення робіт;їх основна властивість – низька газопроникність, хороший захист від корозії армованого бетону;широко поширені;не підходять для фарбування будинків з поганою гідроізоляцією фундаментів і сирими стінами, для цих робіт краще вибрати силіконові або силікатні фарби.

Номер слайду 8

ВОДОЕМУЛЬСІЙНА МИЮЧА ФАРБА НА ОСНОВІ ЛАТЕКСУЩоб поверхня була миючою і зовсім не піддавалася впливу вологи, в водоемульсійні фарби додають латекс. Фарба витримує 5000 циклів роботи щіткою, а ось звичайні фарби можна тільки нечасто протирати. Тому вона підходить для фарбування стін у кухні і ванній. Це головна перевага латексної фарби в порівнянні з іншими видами. Важливо і те, що водовідштовхувальний ефект не є перешкодою паропроникності. Це підвид акрилових фарб, що є найдорожчим. Перевага полягає не тільки в хороших водовідштовхувальних властивостях, але і в здатності перекриття тріщин (два шари перекривають тріщини до одного міліметра), завдяки чому не потрібна попередня обробка шпаклівкою. Популярна миюча фарба таких виробників: Експерт, Екобудинок, DALI, Прем’єра, Альпалюкс (ALPA, АЛЬПА) для зовнішніх і внутрішніх робіт на основі акрилових смол і полімерів.

Номер слайду 9

СИЛІКАТНА ФАРБАСилікатна водоемульсійна фарба – це водний розчин рідкого скла з добавками кольорових пігментів. Підходить для фарбування практично всіх поверхонь, відрізняється високим ступенем зчеплення, стійка до високої вологості, перепадів температур та інших атмосферних явищ. Особливості та використання силікатної водоемульсійної фарби:використовується для фарбування старих будинків, на стіни яких впливають ґрунтові води, при підвищеній вологості всередині приміщення;покриття має високу повітропроникність;термін служби до 20 років;недолік даного виду фарб – вони погано захищають поверхню від атмосферної вологи.

Номер слайду 10

Силіконова фарба Для фарбування поверхонь усередині та зовні будівель. Властивостi• висока атмосферостійкість  • висока паропроникність • стійка до дії УФ-випромінювання • стійка до забруднення • готова до використання Силіконова фарба Для фарбування поверхонь усередині та зовні будівель. Сфера застосування Силіконова фарба Ceresit СТ 48 призначена для оздоблення поверхонь будівельних конструкцій та елементів усередині та зовні будівель. Зовні будівель — по мінеральних основах (бетон — 28-30 діб; цегла, цементно-піщані штукатурки — 14 діб). Всередині будівель — також по мінеральних основах (у тому числі гіпсових штукатурках, плитах тощо).  Фарба використовується для оновлення естетичних властивостей декоративних штукатурок, раніше пофарбованих поверхонь і в системах теплоізоляції. Ефективна при реставрації пам’яток старовини по реставраційних штукатурках.  Поверхні, пофарбовані Ceresit СТ 48, можна мити з використанням розпилювача під невеликим тиском. Темні кольори слід використовувати на невеликих поверхнях (наприклад, на окремих архітектурних деталях).  

Номер слайду 11

Акрилова фарба Для фарбування поверхонь усередині та зовні будівель. Властивостi• атмосферостійка • лугостійка • стійка до стирання • низьке водовбирання • готова до застосування Сфера застосування Акрилова фарба Ceresit СТ 42 призначена для оздоблення поверхонь будівельних конструкцій і елементів всередині та ззовні будівель. Зовні будівель — по мінеральних основах (бетон, цегла, цементно-піщані штукатурки). Всередині прміщень — як по мінеральних, так і по органічних основах(шпалери, полістирольні плити, фанера, деревостружкові та деревоволокнисті плити, гіпсові штукатурки і плити).  Фарба застосовується також для оновлення естетичних властивостей декоративних штукатурок, раніше пофарбованих поверхонь і в системах теплоізоляції фасадів.      

Номер слайду 12

Силікат-силіконова(силоксанова) фарба Ceresit CT46 Фарба фасадна силікон-cілікатная Силікон-силікатна фарба Ceresit CT-46 призначена для фарбування бетонних, цегляних, оштукатурених основ, а також раніше забарвлених мінеральних основ будівельних конструкцій силікатними фарбами, поверхонь, облицьованих не глазурованою керамікою. Не застосовувати на гіпсових і полімерних основах без спеціальної підготовки поверхні. властивості: стійка до атмосферних впливів; висока адгезія до основ; має бактерицидні властивості; паропроникна; екологічно безпечна. Витрата 0,1-0,4 л / кв.м 

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
24 грудня 2023
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку