Презентація "Відсотки. Розв'язування вправ"

Про матеріал
Містить факти про шкідливість куріння; задачі на відшукання відсотків шаподіяної шкоди під час куріння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відсотки. Розв’язування вправ6 клас

Номер слайду 2

Мета: повторити та узагальнити знання про відсотки; відшукання відсотків від числа та числа за його відсотком; поглибити знання про шкідливі звички, про негативний вплив тютюну на здоров’я людини за допомогою розв’язування математичних задач

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Згадаймозапишіть дробом 7%; 15%; 27%; 73%. Як зайти 15% від 600?Знайдіть число якщо 20% від нього становить 80;запишіть у відсотках 𝟔𝟏𝟎𝟎; 𝟏𝟖𝟏𝟎𝟎; 𝟕𝟑𝟏𝟎𝟎 

Номер слайду 5

Шкідливий вплив нікотину під дією нікотину мозкові процеси спалюються;куріння послаблює імунітет і здоров’я;куріння створює зайві навантаження на організм;курцю важко займатись спортом; тютюн заважає успішному навчанню.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

1. Після куріння 1 сигарети в кров поступає 3 мг нікотину. скільки нікотину поступить в кров, якщо людина викурить 15 сигарет?(смертельна доза 50-100 мг)2. частота серцевих скорочень у здорової людини 60-70 ударів, під час куріння зростає на 10-18 ударів. На скільки відсотків піднімається частота серцевих скорочень у курящої людини?3. до 15% робочого часу курця йде на паління. Робочий день триває 8 год. Скільки робочого часу втрачається із-за паління? 4. населення україни станом на 2021 р. становить 41270899 осіб.5,6 млн з них курці. Скільки відсотків населення мають шкідливу звичку.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Користуючись табличними даними знайдіть: 1.скільки відсотків від однієї години утримується нікотин;2.скільки відсотків часу у сутки від 5 сигарет утримується пропіленгліколь;3 якщо курити за день по 5 цигарок, то скільки відсотків на тиждень часу утримується ефір оцтової кислоти?

Номер слайду 10

1. Відомо, що в середньому 80% курящіх страдають захворюванням легень. Знайдіть кількість хворих, якщо у дослідженні прийняло участь 1200 курящих людей.2.кожні 8 секунд від паління помирає одна людина. Скільки людей помирає за 1 хв. скільки відсотків людей становить 8 секунд.3. норма добової потреби учнів у різноманітних вітамінах складає в середньому 125 мг. Одна викурена сигарета знищує 20% вітамінів. Скільки мг вітамінів краде в себе той, що курить?

Номер слайду 11

заповіді «за здоровий спосіб життя»здоровий сон;загартування;добре харчування; активний відпочинок;заняття спортом;ні! Шкідливим звичкам;корисна праця.

Номер слайду 12

pptx
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
19 квітня
Переглядів
49
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку