Презентація:"Віджимання (відтискання) з піднятими догори ногами".

Про матеріал
Презентація "Віджимання (відтискання) з піднятими догори ногами" розроблена для покращення проведення уроків фізичної культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Які м'язи працюють? .

Номер слайду 3

Крок 1. Прийміть упор лежачи, поставте ноги позаду на тренувальну лаву або піднесення, руки на підлозі перед собою. Випрямивши ноги, подавши тазостегнові суглоби вгору і зігнувши їх під прямим кутом, направте голову до підлоги. Руки повинні бути повністю випрямлені. Це ваше вихідне положення.

Номер слайду 4

Крок 2. Зберігаючи тіло нерухомим, зігніть лікті під прямим кутом і опускайтеся до тих пір, поки голова не буде практично біля підлоги. Зберігайте прямий кут між тазом і тулубом. Зробіть паузу і поверніться у вихідне положення.

Номер слайду 5

Задіяні м’язи: грудні м'язи, трицепс, дельтоподібні м’язи, абдомінальні м'язи.

Номер слайду 6

Поради. Коліна повинні бути випрямлені. Тримайте м'язи кора напруженими. Піднімайте тіло, поки лікті повністю не випростовується.

Номер слайду 7

Протипоказання і запобіжні заходи! Врахуйте, що віджимання дають велике навантаження на суглоби, тому їх не рекомендується виконувати, якщо у вас є проблеми з плечима. Протипоказано дані вправи в тому випадку, якщо ви недавно перенесли травму. Пам'ятайте, що сила зсуву в плечових суглобах збільшується при провалі вниз. Щоб запобігти можливій травмі, слідкуйте за кутом згину руки. Він не повинен бути більше 90 градусів. Існує ряд типових помилок, які загрожують порушенням техніки безпеки і втратою ефективності вправ. В їх числі наступні: - розведення ліктів не назад, а в сторони; - надмірно низькі провали; - округлення плечей і завалювання корпусом вперед; - виконання вправи в неповній амплітуді.

Номер слайду 8

Використані джерела: https://www.msn.com/ru-ru/health/exercise/strength/отжимание-с-поднятыми-вверх-ногами/ss-BBtT8DG; https://tsn.ua/blogi/themes/health_sport/yak-pravilno-vidzhimatisya-vid-pidlogi-1330788.html.

Номер слайду 9

Презентацію розробив учитель фізичної культури, початкових класів та Захисту Вітчизни “Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Полтавської міської ради Полтавської області” Бардін А.О.

Номер слайду 10

ppt
Додано
20 жовтня 2020
Переглядів
639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку