Презентація "Виготовлення мозаїки яєчною шкаралупою (частина ІІІ)"

Про матеріал
В презентації викладено матеріали до розділу варіативного модуля "Технологія виготовлення мозаїки з яєчної шкаралупи" (5 клас). Можна використовувати як готову розробку до уроку, де детально описано процес виконання практичного завдання на прикладі створення ескізу рибки, приклеювання шкаралупи всередині контуру малюнка, фарбування та оформлення мозаїки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МОЗАЇКА ЯЄЧНОЮ ШКАРАЛУПОЮПідготувала вчитель трудового навчання Олійник О. М.

Номер слайду 2

Хвилинка позитиву

Номер слайду 3

ПРИГАДАЙ! Яку тему ми вивчаємо? З якими матеріалами працюємо? Як підготувати яєчну шкаралупу для роботи? Назвіть основні етапи роботи… Ескіз, наклеювання шкаралупи, фарбування. МОЗАЇКАЗ яєчною шкаралупою, з фарбами. Промити водою, зняти плівку

Номер слайду 4

Шкаралупа від сирих яєць. Картон, картинка-шаблон. Клей ПВАПензлики для нанесення клею і фарби. Фарба акрилова (кольорова)Баночка з водою. Зубочистка або паличка

Номер слайду 5

ПРАКТИЧНА РОБОТАСтворення мозаїки яєчною шкаралупою1. Організація робочого місця.2. Повторення правил користування клеєм.3. Самостійне виконання практичного завдання.4. Демонстрація виготовлених виробів.

Номер слайду 6

Послідовність виконання мозаїчної картинки «Рибка»1. Підготуємо необхідні матеріали. 2. Яєчні шкаралупки подрібнюємо.3. Малюємо ескіз фігури. Фон блакитного кольору.

Номер слайду 7

4. Наносимо клей послідовно на всі ділянки малюнка, не виходячи за контури, присипаємо подрібненими шкаралупами. Притискуємо. Даємо просохнути.5. Струшуємо картинку. Отримуємо чіткий контур фігури.

Номер слайду 8

6. Переходимо до фарбування. Для цього фарбою червоного кольору промальовуємо контур фігури рибки.7. Голову, плавці, хвостик фарбуємо коричневим, тулуб – жовтим кольорами. З паперу вирізуємо та клеїмо око.

Номер слайду 9

8. Наклеюємо картинку на картон, додаємо з паперу водорості, оформлюємо в рамку.

Номер слайду 10

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ УРОКУ ЗАПИТАННЯ НА КМІТЛИВІСТЬ: Що можна зробити з непотрібною яєчною шкаралупою окрім використання у творчості?1. Чи сподобався вам урок?2. Що запам'яталося більше?3. Чи задоволені своєю роботою на уроці?ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯЗакінчити виготовлення мозаїки, доклеїти, просушити та розфарбувати малюнок.

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
127
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку