Презентація "Виготовлення штучних квітів об'ємної форми"

Про матеріал
Мета уроку : формування ключових компетентностей: вміння вчитися – самоорганізовуватися до навчальної діяльності у взаємодії з іншими учасниками освітнього процесу; громадянської – усвідомлення своєї належності до різних елементів природного, етносоціального й соціально-культурного середовищ, здатність екологічно мислити, бережливе ставлення до людей та результатів їхньої праці та самого себе; загальнокультурної – орієнтуватися в особливостях національної і загальнолюдської культури в побутовій і культурно-дозвіллєвій сфері, культурологічних основ сімейних, соціальних, суспільних явищ; сприяти розвиткові творчих задатків особистості: пізнавального інтересу, художнього смаку, творчої уяви; соціальної – проектувати стратегії своєї поведінки з урахуванням інтересів та потреб інших; продуктивно співпрацювати з різними партнерами в групі, збагачувати у дітей уявлення про позитивні якості емоційно-вольової сфери: доброзичливого ставлення до людей, старанності у роботі. предметних компетентностей: розширити знання учнів про квіти; удосконалювати вміння та навички роботи з папером, вчити підбирати папір за кольором і розміром; розвивати спостережливість, фантазію; навчити учнів виготовляти штучні квіти з паперу, використовуючи різні техніки; формувати в учнів конструкторські здібності; розвивати уміння доводити розпочату роботу до завершення;виховувати любов до природи, бережливе ставлення до навколишнього середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Костенко Валентина Іванівна учитель початкових класів Курилівського ліцею Куп’янського районної ради Харьківської області

Номер слайду 2

Девіз уроку: «Руки твої —найкращий скарб, Коли умієш їм дати лад»

Номер слайду 3

Розділ Дизайн середовища - Дизайн, дизайнери

Номер слайду 4

Дизайнерська майстерня

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тема уроку: Виготовлення штучних квітів об’ємної форми. Рожева квітка з паперу. Мета уроку: розширити знання учнів про квіти; удосконалювати вміння та навички роботи з папером, вчити підбирати папір за кольором і розміром; розвивати спостережливість, фантазію; навчити учнів виготовляти штучні квіти з паперу, використовуючи різні техніки; формувати в учнів конструкторські здібності; розвивати уміння доводити розпочату роботу до завершення; виховувати любов до природи, бережливе ставлення до навколишнього середовища.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Повторення правил безпечної роботи 1. Підготувати своє робоче місце. 2. Коли вчитель звертається до всіх учнів, вони мають припинити роботу й уважно слухати інструктаж. 3. Перевірити справність інструментів, наявність матеріалів. 4. Роботу розпочинати лише з дозволу вчителя. 5. Не можна працювати тупим та несправним інструментом. 6. Використовувати інструменти лише за призначенням. 7. Користуватися прийомами роботи з інструментами за зразком учителя.

Номер слайду 19

Правила безпечної роботи з клеєм Не брати клей до рота. Слідкувати, щоб не потрапив до очей. На виріб багато не наносити. Користуватися пензликом для клею. Залишки клею промокати серветкою. Руки після роботи добре вимий з милом.

Номер слайду 20

Правила користування ножицями Класти ножиці так, щоб вони не звисали з парти. Не залишати ножиці в розкритому вигляді. Не тримати ножиці кінцями вгору. Передавати ножиці кільцями вперед. Не заважайте товаришам, коли вони працюють Не користуйтеся ножицями під час ходьби класом

Номер слайду 21

Правила роботи з папером 1. Розкладіть зручно всі матеріали та інструменти на робочому місці. 2. Якщо працюєте за малюнками, розмістіть їх перед очима. 3. Перш ніж прогладити лінію згину, переконайтеся, що куточки і краї па­перу збігаються один з одним. 4. Спочатку натисніть пальцями на середині лінії згину, а потім розгладжуйте її від середини до країв.

Номер слайду 22

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 23

Матеріали для роботи Щоб виготовити штучну рожеву паперову квітку вам знадобиться - - 1 зелений квадрат з паперу розміром 10 см; - 4 паперові смужки рожевих стрічок розміром 5 на 15 см; - паличка, яка обмотана кольоровим папером вам послужить стеблом для квітки - стрічка, якою ви закріпити листочки до стебла

Номер слайду 24

ПРАКТИЧНА РОБОТА УЧНІВ Етапи виконання штучної квітки: 1. Квадрат з паперу зеленого кольору перегни та склади його «гармошкою»; стиснувши й перев'язавши посередині, отримаєш стилізовані листочки. 2. Перегинаючи і складаючи відрізок рожевого кольорового паперу, виготуй четверту частину квітки. 3. Склей окремі сектори в цілий круг-квітку. 4. Приклей до стебельця квітку . 5. Закріпи листочки до стебла.

Номер слайду 25

Квіти, квіти... Чарівні квіти, Кольорові, великі й малі... Ви умієте душу зігріти, Бо й самі ви — душа землі.

Номер слайду 26

Працювали плідно, гарно. І урок пройшов не марно. Впорались з завданням всі, Ви сьогодні МОЛОДЦІ !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Трудове навчання 4 клас (Роговська Л. І.)
Додано
4 серпня 2019
Переглядів
6387
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку