Презентація виховного заходу

Про матеріал
Метою даної презентації є активізація інтересу учнів до вивчення предмету «Математика», розширення загальноосвітнього кругозору, формування в них наукового світогляду, вироблення вмінь і навичок самоосвіти; виявлення і розвиток індивідуальних творчих здібностей та нахилів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕМАТИЧНИЙКАЛЕЙДОСКОП

Номер слайду 2

«Пильне, глибоке вивчення природи є джерелом найбільш плідних відкриттів математики»Жан-Батист Жозеф Фур’єМАТЕМАТИЧНИЙ КВЕСТСТАНЦІЇ:ІНСТРУМЕНТАЛЬНАФУНКЦІОНАЛЬНАСМІШЛИВАПРОФЕСІЙНА

Номер слайду 3

"Просто знати - ще не все, знання потрібно використовувати". Гете. Станція «Інструментальна»

Номер слайду 4

"Просто знати - ще не все, знання потрібно використовувати". Гете. Зберіть пазл

Номер слайду 5

"Просто знати - ще не все, знання потрібно використовувати". Гете. Найдавніша математична праця була знайдена не на території Стародавнього Риму або Олександрії, а в Свазіленді, і являє собою кістку бабуїна з вибитими на ній рисками, її вік складає майже 40 000 років.

Номер слайду 6

Пальці рук і камінчики вважаються першими обчислювальними пристроями. Слово «алгебра» має однакову вимову на всіх мовах світу. У 1900 році всі математичні результати можна було вмістити в 80 книгах. Найбільшим числом у світі вважається центильйон, він має 600 нулів.

Номер слайду 7

Найменше число, відкрите на сьогодні, навіть не має назви, а являє собою десятковий дріб, у якого після коми і перед одиницею стоїть 100 мільйонів трильйонів трильйонів трильйонів нулів. Воно не застосовується в прикладній математиці і використовується вченими для того, щоб обчислити ймовірність появи нового Всесвіту з атома. В Римі ніколи не було числа 0, попри те, що народ там був освіченим і вмів рахувати. Нуль римськими числами не напишеш. Від'ємні числа аж до XIX століття майже не використовувалися, тому що їх вважали безглуздими і не застосовними. Однак вони мали попит у людей, які ведуть свої справи, для позначення фінансових збитків. Від'ємні числа так і з'явилися на початку XIII століття - італійський купець Пізано винайшов їх для того, щоб фіксувати свої борги.

Номер слайду 8

Наймістичнішим і оповитим легендами числом вважається 666 - число звіра і антихриста (назване так в одному з віршів книги Одкровення). З ним пов'язана велика кількість цікавих математичних фактів:• Сума всіх чисел на рулетці дорівнює 666;• У Європарламенті є крісло 666, але його за традицією ніхто не займає;• У великої кількості об'єктів по всьому світу замінили число 666 на інше, у зв'язку з протестами вірян. Це стосується номерів шосейних трас, маршрутів громадського транспорту, телефонних кодів.

Номер слайду 9

Соціологічні опитування по всьому світу показали, що найбільша кількість людей вважає щасливим числом «7», друге за популярністю - «3». Такі результати не дивні, адже практично у всіх культурах і релігіях з найдавніших часів «7» пов'язане з позитивною енергетикою.

Номер слайду 10

Інструменти фінансистаІнструменти електрика

Номер слайду 11

Жодне дослідження людини не може бути назване істиною, якщо воно не проходить через «математичні доведення». Леонардо да Вінчі. Станція «Функціональна»

Номер слайду 12

КРОСВОРД1. Спосіб завдання функції за допомогою формули 2. Графік лінійної функції 3. Інша назва незалежної змінної 4. Спосіб завдання функції за допомогою графіка 5. Графік функції у = х26. Залежність однієї змінної від іншої, при якій кожному значенню незалежної змінної відповідає єдине значення залежної змінної 7. Графік оберненої пропорційності 8. Властивість зростання, спадання функції (одним словом) 9. Одне з пари чисел, що визначають положення точки на координатній площині 10. Як називається властивість функції, якщо функція має зміст для будь-яких значень невідомої

Номер слайду 13

Завдання. Знайти зашифровані слова відповідно до кольору:

Номер слайду 14

РЕБУСИПІФАГОРПІРАМІДАБІСЕКТРИСАРОМБЧИСЛОТОЧКА

Номер слайду 15

«Якщо хочеш жити, частіше помирай від сміху»Станіслав Єжи Ленц. Станція «Смішлива»По чому люди часто ходять, але ніколи не їздять? Скільки хвилин потрібно варити круте яйце? Коли чорній кішці найлегше пробратись у хату? Без чого не можна побудувати дім? У кого є ще такі голки, як у їжака? Через що ви ходите до коледжу? Який вогонь не пече? У яку бочку не можна нічого налити, хоч вона і справна? Скільки картоплин у горщик улізе? Скільки спиць треба для доброго колеса.

Номер слайду 16

Блеф – клуб1. Чи вірите ви, що до Піфагора його теорема була відома?2.. Чи вірите ви, що слово «трапеція» грецького походження означало в давнину «стіл» 3. Чи вірите ви, що нуль належить безлічі простих чисел? 4. Чи вірите ви, що дитяча кімната С. В. Ковалевської була обклеєна жовтими шпалерами? 5. Чи вірите ви, що прості числа відкрили математики 16 століття?6. Чи вірите ви, що нуль був придуманий математиками 17 століття?

Номер слайду 17

Математика є прообразом краси світу Й. Кеплер. Станція «Професійна»Задача. Обсяг продукції u (у.о.) цеху протягом робочого дня являє собою функцію u = - t 3 + 5t2 + 75t + 425, де t – час роботи (год). Знайти продуктивність праці через 6 годин після початку роботи. Задача. Кількість електрики, що пройшла через поперечний переріз провідника за проміжок часу [0; t] задається формулою . Знайдіть силу струму наприкінці четвертої секунди.

Номер слайду 18

«Якщо хочеш жити, частіше помирай від сміху»Станіслав Єжи Ленц1) По чому люди часто ходять, але ніколи не їздять? 2) Скільки хвилин потрібно варити круте яйце? 3) Коли чорній кішці найлегше пробратись у хату? 4) Без чого не можна побудувати дім? 5) У кого є ще такі голки, як у їжака? 6) Через що ви ходите до коледжу? 7) Який вогонь не пече? 8) У яку бочку не можна нічого налити, хоч вона ісправна? 9) Скільки картоплин у горщик улізе? 10)Скільки спиць треба для доброго колеса.

Номер слайду 19

ЗАОХОЧУВАЛЬНІ ПРИЗИ

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Пов’язані теми
Математика, 10 клас, Сценарії
Додано
29 листопада 2022
Переглядів
350
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку