Презентація "Використання елементів креативного навчання на уроках в початковійшколі"

Про матеріал

Мета. Розвивати навички та вміння керувати креативним процесом, подолати стереотипи та бар'єри, які обмежують творчий потенціал; Фантазувати, уявляти образи, активізувати й актуалізувати процеси особистісного творчого розвитку. Формувати партнерську позицію у творчій діяльності, спілкуванні, вміння активно слухати, намагатися зрозуміти людину, а не переконувати її у своїй правоті.

Завдання: створення комфортного психологічного клімату в колективі;

сприяти у вчителів до самопізнання й придбання досвіду позитивного спілкування; сприяти у вчителів до придбання досвіду спільної діяльності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання елементів креативного навчання на уроках в початковій школі

Номер слайду 2

Кожна дитина знайома з грою, яка притаманна самій природі її віку. Граючись, дитина занурюється в ситуації, які відображають епізоди реального життя. " Гра, - писав видатний педагог В.О.Сухомлинський, - це шлях дитини до пізнання світу, в якому вони живуть, це іскра, яка запалює вогник допитливості". За своєю суттю, гра - це тренажер, на якому виробляються вміння і навички, розкривається творчий потенціал дитини, створюються умови для активного обміну знаннями. Багаторічний досвід педагогічної діяльності свідчить, що ігрові форми проведення заходів з учнями завжди приносять справжнє творче задоволення.

Номер слайду 3

Ми переконані у тому, що така форма роботи не лише поглиблює і поширює знання учнів, а й прищеплює інтерес до науки. Формування в учнів навичок самостійної діяльності, творчого потенціалу і здатності використовувати знання на практиці є важливим завданням сучасної української національної школи.

Номер слайду 4

Розвивальна гра для молодших школярів «Інтелектуальна стежинка»

Номер слайду 5

Мета:  Формування в учнів інтересу до навчання через ігрові, цікаві завдання. Розвивати абстрактне мислення, вміння аналізувати, узагальнювати. Сприяти зацікавленню учнів у поглибленому вивченні навчальних предметів, розвиткові інтелектуальних та творчих здібностей, розширенню кругозору . Прищеплювати навички комунікативного спілкування. Завдання: Формувати у дітей вміння дотримуватися правил колективної гри .  Виховувати у дітей почуття товариськості, бажання прийти друзям на допомогу, шукати вихід з проблемних ситуацій .  

Номер слайду 6

Правила гри: Жеребкування Ознайомлення з маршрутом подорожі  Керуючись картою, виконувати підготовлені завдання  Захист номінації 10 хвилин  

Номер слайду 7

УВАГА команди ! Перед вами цілі та завдання гри: Потоваришувати з хлопчиком. Зацікавити його у навчанні : «Знання – це скарб!» Розширити його кругозір 

Номер слайду 8

Девіз Я - знаю, ти - знаєш, ми - знаємо!

Номер слайду 9

Жеребкування

Номер слайду 10

Королівство знань

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Розвивальна гра: "Інтелектуальна стежка "

Номер слайду 13

«Читання» ( 2 клас)

Номер слайду 14

ЛІТЕРАТУРНЕ КАФЕ

Номер слайду 15

I.”Закуска із запитань і відповідей” II. “Ролли-розсипанки” III. “Малюнкові канапки” IV. “Казковий десерт”

Номер слайду 16

ЗАКУСКА ІЗ ЗАПИТАНЬ І ВІДПОВІДЕЙ

Номер слайду 17

РОЛЛИ- РОЗСИПАНКИ

Номер слайду 18

Малюнкові канапки

Номер слайду 19

Казка про білочку У між розлогим і стрункою сидить . щось шепоче своїми , а білочці відчувається, що він кличе її до себе. І погойдує гілками, наче теж кличе . «Де ж мені оселитися?», - думає . – Чи в дуплі на , чи у між гілками ? Та ні, я збудую собі дві . У спатиму, а у зроблю комору. Ох і настрибалася з дерева на дерево! А їй допомагав стрибнути на потрібну гілку і не впасти. А вправно лазити по деревах допомагали гострі кігтики. І за кілька днів у на було м`якеньке кубельце,вистелене мохом і сухою . А у гніздечку на були та .

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Як яєчко писанкою стало У матусі в грілося три біленьких гарних . Серед них одне було особливе: цікаве і допитливе. – Почекай ще трішечки! – часто говорила йому . – Скоро ти вже саме побачиш, який чудовий цей білий світ. Але зараз тобі ще слід полежати у теплому . Одного разу недопильнувала і викотилось із і упало на зелену . «Білий світ, який же він? Невже такий білий, як я?» І вирушило в путь. Серед зеленої його білий животик помітило . – Привіт!,- сказало . – Привіт!, - відповіло . А ти хто? ! Усім даю тепло. – Твої промінці дуже теплі і ніжні. Ти мені подобаєшся. Засміялося і поцілувало . Від чого на його щічках з`явилися жовтенькі кружечки.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Казковий десерт

Номер слайду 24

Рукавичка

Номер слайду 25

Вовк та козенята

Номер слайду 26

Півник і двоє мишенят

Номер слайду 27

Курочка РЯБА

Номер слайду 28

Ріпка

Номер слайду 29

Лисичка і журавель

Номер слайду 30

Колобок

Номер слайду 31

Номер слайду 32

«Українська мова» 4-А клас

Номер слайду 33

Мовна студія « Мову рідну ми вивчаємо, Її любимо, пам’ятаємо, Рідну мову будемо знати, Берегти і шанувати.»

Номер слайду 34

Мова – це віконце, через яке людина бачить світ.

Номер слайду 35

Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.

Номер слайду 36

Мова – це не просто спосiб спiлкування, а щось бiльш значуще. Мова – це всi глибиннi пласти духовного життя народу, його iсторична пам’ять, найцiннiше надбання вiкiв, мова – це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, iнтелектуальна i мисленнєва дiяльнiсть народу.

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Мова обслуговує суспільство, служить засобом спілкування. З її допомогою люди передають один одному свої думки почуття, можуть щось робити разом.

Номер слайду 39

Кожна людина хоче спілкуватися з іншими людьми. Люди не живуть без спілкування!!!

Номер слайду 40

.. За допомогою мови люди передають один одному свої знання , висловлюють свої почуття.

Номер слайду 41

Правильна мова, чітка вимова це ознака відмінного виховання. Письмова ж мова, що включає не тільки лист, але і читання -- дала можливість людству досягти сучасного рівня розвитку, зберігаючи історичний досвід і безцінну інформацію

Номер слайду 42

Мова Мова допомагає вивчати навколишній світ, з її допомогою відбувається пізнання дійсності. Ми мислимо, приходимо до якихось висновків за допомогою мови. Мова береже досвід народу, накопичує знання і передає їх від покоління до покоління. Мова забезпе-чує зв’язок часів. Таким чином, ми володіємо великими можливостями: мислити, обмінюватися інформацією, вчитися, використовувати знання, накопичені нашими предками.

Номер слайду 43

Сьогодні і ми у Мовній Студії граючись запишемо цікаві вправи та ігри. Погляньте ось квітка мови ,але вона ще не розкрилась то ж давайте на прикладі квітучої квітки мови ми покажемо Сашкові важливість, необхідність і красу мови! Для цього зараз поділимося на дві групи. … Тепер виберіть собі командира! Пам’ятайте правила , радитеся ви пошепки не заважаючи іншій групі , коли відповідаєте – іде запис гри – в студії тиша! Готові?!

Номер слайду 44

А щоб краще нам гралося складемо девіз навчання мови --- --- --- вивчаємо, --- --- ---- пам’ятаємо, --- --- --- знати, --- ---- шанувати. Запишіть його собі у записники для роботи в студії

Номер слайду 45

«Визбирувач» Учні одержують картки зі складами і буквами, з яких складають слова,знаходять відповідний малюнок і до них добирають по два прикметника і два дієслова . Матеріал для гри: м'я, та, со, ло, в'ї, сім', я,пір', я, п'я, так, насі , ння, ко, лос, ся, хом’ , як, м’ ,яч, черв’ ,як .

Номер слайду 46

«Сортування» Збери слово. З прочитаних слів кожного рядка, взяти з першого слова першу літеру, з другого – другу, з третього – третю і т.д. й одержати нове слово. Виграє той, хто першим складе слово і правильно прочитає його, і визначить корінь слова . Шия, скло, слово, масло, ручка Парк, сіно, ліс, рідня, лілія Зір, ліс, бір, марка, рамка Мало, дим, сир Заєць, лис, ломи, собака Звір, лось, шишка, лини, корито Лава, лин, бамбук, молодий, батон Метро, дощ, сова, гора

Номер слайду 47

« Чарівні клітки» 1) Встав у ці клітки букви: с, о, м, о, с, и, м, и щоб вийшли слова: сом, оси, ми у ширину і довжину. 2) Встав у ці клітки букви л, а, н, а, л, є, н, є щоб вийшли слова: лан, але, не у ширину і довжину.

Номер слайду 48

«Словотворці» Із слова по складу Скласти нові слова із перших складів кожної групи слів, придумати коротку розповідь. Десять, резеда, вода - Гаї, зелені, табір - Диня, тисяча, насип - Батіг, ранок, банка - Мама, лимон, народ - Долина, роги, гараж - Маяк, широкий, намір - Бегонія, ревінь, залізо -

Номер слайду 49

«Павучок» Від поданих слів утворити якнайбільше спільнокореневих.

Номер слайду 50

«Мовна дуель» З букв даного слова учням за певний час скласти і записати нові слова : 1-група українською , 2-га російською мовами. Миргород

Номер слайду 51

«Слівце – сонечко!» Асоціативний кущ Дібрати слова асоціації до слова мова. мова мова

Номер слайду 52

Людська мова це унікальний продукт еволюції, історично сформована форма спілкування людей, за допомогою якої ми ростемо, розвиваємося, досягаємо піку своїх розумових здібностей. Це саме те. Що відрізняє людину від тварини.

Номер слайду 53

Ось ми і допомогли Сашкові пізнати світ мови. Я думаю що він не даремно завітав до нас і до свого портфелика покладе записник мовної студії , який буде завжди нагадувати про пізнання мови!!!

Номер слайду 54

Номер слайду 55

«Математика і природознавство 4-Б клас

Номер слайду 56

Космічна подорож

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Меркурій

Номер слайду 59

Яка величина «зайва»? 18009м 4078 кг 5407км 3080см 6027дм

Номер слайду 60

Знайдіть частину год доби км дм ц

Номер слайду 61

Венера

Номер слайду 62

Х + 1356 = 1856 Сонячний промінь досягає Землі за 500 секунд

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Марс

Номер слайду 65

Рухомий об’єкт Швидкість Час Відстань ? 50 км/год 10 000 км/год 2 год ? 5 год 120 км 1500 км ?

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Юпітер

Номер слайду 68

Фізхвилинка Сатурн

Номер слайду 69

УРАН

Номер слайду 70

Дано а = 6 см в = 4 см S = ? см 2 Р = ? см

Номер слайду 71

Нептун

Номер слайду 72

Радіус – 24 622 км Діаметр - ? 49244 км

Номер слайду 73

Плутон

Номер слайду 74

Математичний фокус Потрібно записати чотиризначне число,в записі якого кожна наступна цифра на 1 більша за попередню. Потім записати інше число тими самими цифрами ,тільки в зворотньому порядку.Після цього відняти від більшого числа менше. Повторити це 3 рази,добираючи інші числа.Порівняти одержані результати. Відповідь 3087

Номер слайду 75

Номер слайду 76

Номер слайду 77

Політ завершено! Молодці!!!

Номер слайду 78

«Я у світі» 3 клас

Номер слайду 79

Містечко правознавства

Номер слайду 80

Ти на життя і щастя маєш право Під золото-блакитним знаменом Своєї української Держави І.Желенко

Номер слайду 81

1. Таємничо - чарівна хвилинка. Людина – найцінніший скарб, кожен з вас особистість і саме такої людини, як ви, більше не буде на цій Землі.

Номер слайду 82

Вправа « Вузлики»

Номер слайду 83

головний міжнародний документ, який вивчає твої права.

Номер слайду 84

Номер слайду 85

Номер слайду 86

Вовк і козенята Право на життя

Номер слайду 87

«Матінко, - сказала вона,- чи можна мені хоч одним оком подивитись на бал? Ха-ха-ха! Що тобі замазурко, роботи в королівському палаці» Порушуються права дитини на відпочинок.

Номер слайду 88

Чиполіно Порушено право на волевиявлення

Номер слайду 89

Снігова Королева викрала хлопчика. Чи вірно вона зробила? Порушено права дитини «Діти мають право жити зі своїми батьками і нікому не дозволено їх розлучати.

Номер слайду 90

В цій казці порушено права дитини на турботу батьків.

Номер слайду 91

І група Чистенькі віконця сміються до сонця Це наша люба – ……. (школа) ІІ група Стоїть вулик придорожній, Уночі завжди порожній …… (школа)

Номер слайду 92

Номер слайду 93

Поважати права інших людей Старанно вчитися в школі Виконувати посильну роботу Берегти шкільне майно Бути чемним в школі,вдома, на вулиці Дотримуватись правил дорожнього руху Дотримуватись моральних норм поведінки Охороняти природу Піклуватися про членів сім’ї,допомагати їм Поважати старших

Номер слайду 94

Права 1.   Право на життя та охорону здоров'я. 2.   На навчання. 3.   Ігри, розваги, відпочинок. 4.   На користування бібліотеками, спортзалами, об­ладнанням школи. 5.   Брати участь у конкурсах, змаганнях. Обов'язки 1.   Старанно вчитися. 2.   Берегти природу, пам'ятки культури. 3.   Берегти шкільне майно. 4.   Дотримуватись моральних норм поведінки. 5.   Дотримуватись правил особистої гігієни. 6.   Дотримуватись правил дорожнього руху.

Номер слайду 95

Номер слайду 96

Номер слайду 97

Представлення проекту «Щасливе дитинство»

Номер слайду 98

Номер слайду 99

ТВОРЧІСТЬ

Номер слайду 100

ХОББІ

Номер слайду 101

МРІЯ

Номер слайду 102

ДРУЗІ

Номер слайду 103

ВІДПОЧИНОК

Номер слайду 104

ВЕЛОСИПЕД

Номер слайду 105

РОДИНА

Номер слайду 106

ДІМ

Номер слайду 107

ОСВІТА

Номер слайду 108

ЛЮБОВ

Номер слайду 109

ПРАВА

Номер слайду 110

НАДІЯ

Номер слайду 111

СМАКОЛИКИ

Номер слайду 112

«Знання - це багаж, який за плечами не носити.»  

Номер слайду 113

Нагородження

Номер слайду 114

ppt
Додано
26 березня 2018
Переглядів
1889
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку