"Презентація Використання ІКТ на уроках іноземної (англійської мови"

Про матеріал
Презентація з досвіду роботи вчителя англійської мови "Використання ІКТ на уроках англійської мови"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстерклас з ефективного використання ІКТ на уроках іноземної (англійської) мови Підготувала. Вчитель. Гонтів’ярської філії КЗ « Валківський ліцей»

Номер слайду 2

Чайка Надія Миколаївна Вчитель іноземної (англійської) мови Гонтів’ярської філії КЗ «Валківський ліцей»Категорія – вища. Звання – «старший учитель»Педагогічний стаж – 43 р.

Номер слайду 3

Інформаційно-комунікаційні технології: Це сукупність методів, засобів і прийомів, що використовуються для добору, опрацювання, зберігання, подання, передавання різноманітних даних і матеріалів, необхідних для підвищення ефективності різних видів діяльності. Це технології опрацювання інформації за допомогою комп’ютера та телекомунікаційних засобів

Номер слайду 4

Використання ІКТ дозволяє: Підвищувати інтерес, мотивацію навчальної діяльностіЗдійснювати диференційований підхід. За короткий проміжок часу виконувати великий обсяг роботи Оволодівати практичними способами роботи з інформацією. Активізовувати пізнавальну діяльність учнівІндивідуально підійти до учня, застосовуючи різнорівневі завдання

Номер слайду 5

Напрямки використання ІКТ на уроках іноземної (англійської) мови : Використання Інтернету, компакт-дисків для виконання практичної роботи, проєкту, написання реферату, виконання будь-якого творчого завдання;Використання на уроці мультимедійних можливостей комп'ютера, що слугує наочним посібником. Це найпоширеніша форма організації навчання із застосуванням комп'ютера на уроці.

Номер слайду 6

Практичний досвід викладання іноземної ( англійської) мови свідчить про те, що на сучасному етапі навчання іноземних мов значну увагу необхідно приділяти застосуванню мультимедійних технологій, у яких одночасно використовують тексти, графіку, відеоматеріали, звукові ефекти, анімацію. Все це є сукупністю аудіо та візуальних ефектів разом з інтерактивним програмним забезпеченням, які впливають на емоційні та понятійні сфери, сприяють більш ефективному засвоєнню мовного матеріалу. Поєднання візуального зображення, тексту і звукового супроводження надає можливість для комплексного розвитку навичок мовної діяльності учня під час вивчення іноземної мови. Ефективність навчання збільшується у разі використання наочних ілюстрацій, а мультимедійні засоби об'єднують відео-, аудіо – матеріали, ілюстрації, таблиці тощо на одному носії.

Номер слайду 7

На уроках іноземної(англійської) мови використовую ІКТ для того щоб : Формувати навички і уміння читання, використовуючи безпосередньо матеріали інтернет – мережі різного рівня складності;Вдосконалювати уміння аудіювання на основі аутентичних звукових текстів, пісень, кіно –епізодів;Вдосконалювати уміння писемного мовлення, поповнювати свій словниковий запас ( як активний, так і пасивний) лексикою сучасної іноземної мови, яка відображає певний етап розвитку культури народу, соціальний і політичний устрій суспільства;Збагачувати школярів культурологічними знаннями, які включають в себе мовленнєвий етикет, особливості поведінки різних народів в умовах спілкування, особливостей культури та традицій країни, мова якої вивчається;Вдосконалювати знання з граматики за допомогою виконання тестів у режимі online;Формувати стійку мотивацію пізнавальної діяльності учнів на урок;Прививати потребу у використанні англійської мови з метою справжнього спілкування. Для реалізації всіх цих задач у своїй педагогічній діяльності використовую наступні комп'ютерні програми Microsoft Word, Microsoft Power Point, Windows Media Player, Google

Номер слайду 8

Переваги впровадження ІКТ: Ефективний допоміжний технічний наочно-слуховий засіб;Допоміжний засіб учбово-пізнавальної діяльності учнів;Засіб підвищення мотивації та бажання учнів вивчати англійську мову;Засіб підвищення інтерактивної та комунікативної діяльності

Номер слайду 9

Переваги використання ІКТ у викладанні англійської мови : Дозволяє відійти від традиційних форм навчання;Підвищити індивідуалізацію навчальної діяльності учнів ;Оптимізувати засвоєння мовних структур та граматичних правил;Подолати монотонність заняття при формуванні мовленнєвої та комунікативної компетенції учнів при навчанні англійській мові.

Номер слайду 10

Використання ІКТ під час вивчення англійської мови : Дозволяє відійти від традиційних форм навчання. Підвищити індивідуалізацію навчальної діяльності учнів. Оптимізувати засвоєння мовних структур та граматичних правил. Подолати монотонність заняття при формуванні мовленевої та комунікативної компетенції учнів. Сприяє розвитку читання, аудіювання, письма, мовлення. Сприяє оволодінню усним спонтанним мовленням, розвитку критичного мислення. Сприяє адаптації учнів до проведення ЗНО.

Номер слайду 11

Використання ІКТ на уроках іноземної ( англійської) мови під час дистанційного навчання. Google Meet – надійний помічник учителя для проведення дистанційних уроків. Відеозустрічі шифруються під час передачі сигналу, як і записи, що зберігаються на Google-диску; користувачі можуть зареєструвати свій акаунт у Програмі додаткового захисту Google, яка допоможе захиститися від зламу та фішинга. Google. Meet – неймовірно зручний для навчання інструмент, який навіть не потрібно завантажувати та встановлювати, тож ані у мене, ані в учнів не виникає проблем із підключенням. Під час дистанційного навчання використовую на уроках цю платформу.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Отже, використання мультимедії

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Приймаченко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
1742
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку