Презентація "Використання інтерактивного прийому "Павутинка слів" на уроках у початкових класах.

Про матеріал
Інтерактивний прийом навчання "Павутинка слів", який спонукає учнів вільно думати й відкрито висловлюватися на певну тему, спрямований на стимулювання мислення про звязки між окремими поняттями. Це сплетіння словникових павутинок до того чи іншого слова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рекуненко Ірина Олексіївнаучитель початкових класів КУ Сумська спеціалізована школа І – ІІІ ст. № 10 імені Героя Радянського Союзу О. Бутка

Номер слайду 2

Педагогічне кредо“Бути людиноюу всьому і завжди”

Номер слайду 3

Методична проблема: “Використання інтерактивних методів навчання на уроках у початкових класах.”

Номер слайду 4

Термін «інтерактивний» походить від англійських слів «inter» — «взаємний» та «act» — «діяти», і означає «знаходи-тись у постійному діалозі, бути актив- ним учасником». Інтерактивне навчання — це навчання, побудоване на активній взаємодії учителя та унів.

Номер слайду 5

Те, що я чую, я забуваю,Те, що я бачу й чую, я трохи пам’ятаю,Те, що я бачу, чую й обговорюю, я починаю розуміти,Коли я чую, бачу, обговорюю й роблю, я набуваю знань і навичок. Коли я передаю знання іншим, я стаю майстром. Кредо інтерактивного навчання

Номер слайду 6

За допомогою інтерактивних методів діти вчаться: Cлухати іншу людину. Формувати власну думку. Аргументувати і дискутувати. Розвивати навички самостійної роботи

Номер слайду 7

Шляхи реалізації проблемного питання : Комп'ютерні технологіїРобота в парахІнтерактивні ігри. Робота в групах. Підготовка до конкурсівІндивідуальнізавдання

Номер слайду 8

У своїй практиці я використовую інтерактивні методи навчанння . Хочу поділитися одним із прийомів інтерактивного навчання – це прийом “Павутинка слів”.

Номер слайду 9

«Павутинка слів» інтерактивний прийом, який спонукає учнів вільно думати й відкрито висловлюватися на певну тему, спрямований на стимулювання мислення про зв’язки між окремими поняттями. Це сплітання словникових павутинок до того чи іншого слова.

Номер слайду 10

Вірш про павучка Павук хатку городив Кружевом — ажуром, Туди-сюди він ходив, Бігав і алюром. І тихесенько павук Пісеньку заводить: «Подивіться до мережив, Гарно як виходить!»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Результативність такої роботи полягає в тому, що учні 1. Уміють спостерігати, аналізувати, використовувати одержану інформацією в різних ситуаціях. 2. Володіють елементарними прийомами запам'ятовування, творчою уявою і мисленням. 3. Мають великий словниковий запас. 4 . Можуть вільно висловлювати свої думки.5. Можуть співпрацювати в групах і парах, самостійно організовувати свою роботу.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
НУШ
Додано
1 березня 2020
Переглядів
1614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку