Презентація Використання новітніх підходів на уроках фізичної культури

Про матеріал
Метою спортивного життя із використанням новітніх підходів є : - Формування в учнів мотивації до дбайливого ставлення до життя і здоров’я; - Формування стійких переконань щодо пріоритету здоров’я як основної умови реалізації фізичного, психічного, соціального та духовного потенціалу людини з урахуванням її індивідуальних особливостей; - Формування в учнів знання, вміння, навички ведення здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використанняння новітніх підходів у фізкультурно-оздоровчій діяльностіВИКЛАДАЧ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИДНЗ «ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ТОРГОВО-КУЛІНАРНИЙ ЛІЦЕЙ»СИТНИК СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ

Номер слайду 2

Новітні підходи на уроках і позаурочних тренуваннях є головним пріоритетом для підвищення інтересу учнів до фізичної культури і здорового способу життя.

Номер слайду 3

Метою використання новітніх підходів є : Мотивація до дбайливого ставлення до життя і здоров’я. Формування стійких переконань щодо пріоритету здоров’я як основної умови реалізації фізичного, психічного, соціального та духовного потенціалу людини з урахуванням її індивідуальних особливостей. Формування в учнів знань, вмінь, навичок ведення здорового способу життя.

Номер слайду 4

Актуальним на даний час є упровадження та ефективне застосування інноваційних технологій у фізкультурно-спортивну діяльність. В Україні відбувається процес становлення нової системи освіти, спрямованої на входження до світового освітнього простору.

Номер слайду 5

Успішне здійснення новітніх підходів – актуальна та важлива тема сучасності, що потребує вивчення та розвитку. Інформаційні технології внесли в систему освіти такий імпульс нововведень, що справедливо можуть розцінюватись як основний засіб її інноваційного розвитку.

Номер слайду 6

Визначальна роль у вирішенні критичного стану здоров’я учнів належить сучасній новітній системі фізичного виховання, яка є невід’ємною частиною способу життя. Саме від стану здоров’я підростаючого покоління залежить розвиток суспільства в майбутньому.

Номер слайду 7

Основні правила до інноваційного уроку фізичної культури1. Урок – основна форма організації навчання.2. Виконання програмно-нормативних вимог.3. Задіяність на уроці всіх груп здоров’я учнів.4. Використання ігрової форми, спрямованої на краще виконання освітніх цілей уроку.5. Інформативність на уроці.6. Виконання освітніх цілей – основне завдання;7. Медико-педагогічний контроль.8. Виховання в процесі навчання. Сучасні новітні підходи до уроку фізичної культури1. Використання комп’ютерних та інформаційних технологій.2. Використання авторських методик оздоровлення;3. Сюжетно-рольові уроки.4. Інтегровані уроки.5. Уроки з навчанням методиці самоконтролю за власним станом здоров’я учнів.

Номер слайду 8

Використання сучасних (інноваційних) форм організації уроку та засобів навчання Стретчинг. Шейпінг. Аеробіка. Тайбо. Фітбол. Танцювальна аеробіка Аеробіка. Степ-аеробіка. РегбіЧирлідинг. Біг. Кросфіт

Номер слайду 9

- підвищення ефективності та якості процесу навчання ; - підвищення активності пізнавальної діяльності; - поглиблення міжпредметних зв'язків; - оптимізація пошуку потрібної інформації; - індивідуалізація і диференціація процесу навчання. Інтенсифікація всіх рівнів навчально -виховного процесу відбувається за рахунок застосування засобів сучасних інформаційних технологій і результатом цього є

Номер слайду 10

- розвитку комунікативних здібностей;- формуванню вмінь приймати оптимальне рішення або пропонувати варіанти вирішення в складній ситуації Розвиток особистості учня, підготовка особистості до комфортного життя в умовах інформаційного суспільства сприяє:

Номер слайду 11

Основними формами роботи на уроці фізичної культури із застосуванням інформаційних технологій є:

Номер слайду 12

фіксування техніки і точності виконання навчальних завдань

Номер слайду 13

включення музичного супроводу

Номер слайду 14

випереджаючі завдання для учнів

Номер слайду 15

Включення музичного супроводу завжди створює позитивний настрій на уроці. Музика на уроці фізичної культури є необхідним елементом у розвитку в учнів почуття ритму і пластики. Випереджаючі завдання до уроку - це новий напрямок у сучасній дидактиці навчання. Сучасні інформаційні технології дозволяють урок зробити технічно досконалішим

Номер слайду 16

Дякую за увагу !

pptx
Додано
22 лютого
Переглядів
87
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку