Презентація "Використання прийому "Аукціон" на уроках"

Про матеріал
Презентація "Використання прийому "Аукціон" на уроках" Дозволить внести щось цікаве у ваші уроки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтерактивний прийом «Аукціон»

Номер слайду 2

Інтерактивний прийом, який доцільно використовувати в якості розминки: -на початку уроку; -під час узагальнення вивченого матеріалу.

Номер слайду 3

Принцип виконання. Сенс прийому ідентичний класичному аукціону, наприклад, при купівлі ексклюзивних предметів старовини. В якості капіталу виступають не гроші, а знання. Отже, вчитель пропонує певне поняття за темою вивчення. Задача учнів «придбати» лот, по черзі називаючи певні характеристики чи властивості наданого поняття. Відповідно лот «купує» той, хто останнім називає певну відмінну рису тощо, про що йдеться за умовами завдання.

Номер слайду 4

Головна умова виконання – назвати якомога більше як загальновідомих, так і непересічних характеристик заданого поняття, дбаючи про те, щоб відповідь була не лише вичерпною, але і останньою.

Номер слайду 5

Цей принцип можна запровадити 2 способами:1. В «аукціоні» учні можуть брати участь кожен сам за себе, а оцінка виставляється у відповідності до кількості фішок.2. Цей прийом можна застосувати як один із етапів командного змагання, а оцінки за урок кожному учневі виставляються за загальною шкалою поза цим прийомом.

Номер слайду 6

Здобувачі освіти:-згадують певні характеристики чи властивості;-вчаться знаходити взаємозв'язки між поняттями за темою вивчення.

Номер слайду 7

Якщо цей метод був запроваджений на підсумковому уроці з подальшою комплексною перевіркою знань, то доцільно з учнями записати у зошит ключові тези властивостей чи характеристик.

pptx
Додано
22 червня 2022
Переглядів
359
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку