Презентація «Використання українських рухливих народних ігор на уроках фізичної культури в ПТНЗ»

Про матеріал
Використання українських рухливих народних ігор та їх елементів на уроках фізичної культури й позакласній роботі сприяє розвитку рухової активності та ознайомленні сучасної молоді з традиціями наших предків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання українських рухливих народних ігор на уроках фізичної культури в ПТНЗВикладач фізичної культури. Байдак Оксана Андріївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Національне виховання на уроках фізичної культури спрямоване на формування в учнів орієнтирів на загальнолюдські цінності, а саме:виховання любові до своєї держави та її народу;почуття патріотизму та національної гідності;готовності брати відповідальність за майбутню долю рідної країни.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

При використанні українських рухливих народних ігор та їх елементів на уроках й позакласній роботі учні: знайомляться із культурними надбаннями українського народу;формують риси активного громадянина української держави;забезпечують розвиток морального та фізичного здоров’я.

Номер слайду 6

Українські рухливі народні ігрисприяють:умінню правильно оцінювати свої сили та здібності;розвитку рухової активності;кращому засвоєнню навчального матеріалу;ознайомленню сучасної молоді з традиціями наших предків.

Номер слайду 7

Для того, щоб краще регулювати фізичне навантаження під час проведення ігор на уроці, застосовуються методичні прийоми:збільшення чи зменшення площі, де проводиться гра;збільшення чи зменшення тривалості гри;збільшення чи зменшення кількості повторень гри або окремих її етапів;збільшення чи зменшення дистанції, яку пробігають гравці;ускладнення правил гри й перешкод, які повинні долати учні;введення додаткових пауз для відпочинку, під час яких можна звертати увагу на помилки.

Номер слайду 8

Під час проведення ігор на уроках фізичної культури використовується інвентар та обладнання:м'ячі (малі, великі); естафетні палички;кубики;обручі; скакалки;стійки;кеглі;прапорці;лави; мішечки з піском.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Головним завданням на уроці з використанням українських рухливих народних ігор є навчити учнів:грати самостійно й активно;вміти регулювати ступінь уваги й м’язове напруження;блискавично приймати рішення;проявляти ініціативу.

Номер слайду 11

Для того, щоб успішно провести урок із використанням українських рухливих народних ігор, потрібно дотримуватися таких правил:старанно готуватися до уроку, щоб зацікавити учнів;за можливості намагатися проводити такі уроки на свіжому повітрі;завжди чітко продумувати місце проведення ігор, зокрема, естафет;звертати увагу на зовнішній вигляд учнів;чітко продумувати всі елементи гри;досконало знати правила та зміст гри;реалізувувати міжпредметні зв’язки; застосовувати різні види й типи уроків;

Номер слайду 12

на початку, в середині та в кінці ігор проводити бесіду; застосовувати диференційований підхід, постійно враховуючи статеві й вікові особливості учнів;пояснювати значення українських рухливих народних ігор та естафет для розвитку фізичних якостей учнів та їхнього активного відпочинку вдома;залучати до проведення ігор лише учнів, які мають спортивну форму;регулювати фізичне навантаження, слідкуючи за частотою серцевих скорочень (ЧСС);обов’язково дотримуватися вимог щодо організації уроку; вимагати від учнів особистої гігієни;забезпечувати правила безпеки й страхування.

Номер слайду 13

Отже, використовуючи українські рухливі народні ігри на уроках фізичної культури збільшується приріст показників розвитку фізичних якостей. Також не менш важливо, що народні ігри формують національну свідомість й культуру учнів та сприяють формуванню в них почуття патріотизму.

pptx
Додав(-ла)
Байдак Оксана
Додано
12 лютого 2021
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку