Презентація "ВИКОРИСТАННЯ ЗДОРОВ’Я ЗБЕРІГАЮЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ЗАНЯТТЯХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА В ПОЗААУДИТОРНИЙ ЧАС

Про матеріал

Застосування елементів інноваційних технологій на заняттях фізичної культури дозволяє підвищувати зацікавленість студентів, мотивацію до навчальної діяльності, сприяє засвоєнню теоретичного матеріалу, спонукає до самостійної діяльності в позаурочний час, виховує активну життєву позицію, почуття колективізму, взаємодопомоги, відповідальності, естетичні смаки, привчає до ведення здорового способу життя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасн заняття – це заняття які викликають у студентів та викладачів задоволення, стимулює цікавість, творчість. Усе це досягається шляхом поєднання традиційних та інноваційних видів робіт.

Номер слайду 2

Метою здоров’язберігаючих технологій є : - збереження та зміцнення здоров’я студентів, удосконалення функціональних можливостей організму, розвиток основних систем життєзабезпечення; - мотивація на здоровий спосіб життя та підвищення культури здоров’я; - створення безпечного освітнього середовища.

Номер слайду 3

1. Удосконалення форм фізичного виховання та підвищення рухової активності учнів. 2. Профілактика хвороб і корекційні заходи: профілактика і корекція порушень опорно- рухового апарату; профілактика і корекція порушень зору; оздоровчі заходи щодо підвищення імунітету учнів. 3. Валеологічне навчання та виховання дітей і батьків. 4. Превентивне виховання (запобігання шкідливим звичкам). 5. Створення безпечного освітнього середовища.

Номер слайду 4

Застосування елементів інноваційних технологій на заняттях фізичної культури дозволяє підвищувати зацікавленість студентів, мотивацію до навчальної діяльності, сприяє засвоєнню теоретичного матеріалу, спонукає до самостійної діяльності в позаурочний час, виховує активну життєву позицію, почуття колективізму, взаємодопомоги, відповідальності, естетичні смаки, привчає до ведення здорового способу життя.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

• колове тренування (тренування з використанням різного обладнання, спрямоване на розвиток всіх груп м`язів, шляхом послідовного виконання вправ із заданою кількістю повторів і фіксованим відпочинком між підходами ); • рухливі ігри та естафети (задовольняють потребу організму студента в русі, сприяють збагаченню його рухового досвіду); • робота в малих групах (використовується для вирішення складних завдань у тих випадках, коли завдання вимагає спільної, а не індивідуальної роботи); • робота в парах (студенти працюють в парах, виконуючи завдання.

Номер слайду 7

На зміну спортивно-ігровому методу вводиться метод колового тренування, який застосовується у трьох варіантах залежно від завдань, які поставлені перед занятями: Проходження кола із завданням виконати кожну вправу в зумовлений час у довільному темпі якомога точніше. Проходження кола із завданням виконати вправи в зумовлений час задану кількість разів. Проходження кола в зумовлений час із завданням повторити кожну вправу з індивідуальним для кожного учня дозуванням. Заняття за цим методом дозволяють вдосконалювати фізичний розвиток в залежності від індивідуальних можливостей.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Робота в парах. Використовується для досягнення будь-якої дидактичної мети, що сприяє розвитку навичок спілкування, вміння самостійно виконувати практичні вправи, здійснювати взаємонавчання і надавати взаємодопомогу. На заняттях фізкультури проводжу загальнорозвиваючі вправи (ЗРВ) в парах: для розвитку фізичних якостей; для розвитку координації рухів; для навчання техніки елементів з видів спорту

Номер слайду 10

Загально-розвиваючі вправи Вправи для навчання техніки елементів

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Гімнастика для очей Дивимося вгору-вниз з максимальною амплітудою Малюємо коло за годинниковою стрілкою і назад. Малюємо очима діагоналі. Малюємо поглядом квадрат. Погляд йде по дузі – опуклою і увігнутою. Обводимо поглядом ромб. Малюємо очима бантики. Малюємо букву S – спочатку в горизонтальному положенні, потім у вертикальному. Креслимо очима вертикальні дуги, спочатку за годинниковою стрілкою, потім – проти. Переводимо погляд з одного кута в інший по діагоналях квадрата. Зводимо зіниці до перенісся щосили, наблизивши палець до носа. Часто-часто моргаємо повіками – як метелик махає крильцями.

Номер слайду 13

Вправи для розвитку пальців а) постукування по парті зігнутими пальцями обох рук ─ спочатку разом, потім кожним пальцем окремо; б) витянути руки, скласти разом долоні, розводити їх у сторони; в) поставити лікті на парту, скласти разом долоні, зводити і розводити складені разом пальці; г) повільно й плавно стискувати в кулак пальці витягнутих рук, поступово збільшуючи темп до максимального, а потім знову зменшуючи його; д) почергове згинання пальців однієї руки вказівним пальцем другої. Вправи для формування каліграфії а) Долоні лежать на парті. По одному підняти пальці правої руки, потім лівої. Повторити у зворотному порядку . б) Долоні лежать на парті. Піднімати пальці обох рук одночасно, починаючи з мізинців. Гра пальцями відображає реалії навколишнього світу – речі, тварин, людей, їхню діяльність, явища природи.

Номер слайду 14

ВВ

Номер слайду 15

Для ефективного розвитку рухливості м’язів тіла, суглобів використовую стретчінг, спосіб, який дозволяє природнім шляхом розтягнути м’язи, дозволяє виділити ту чи іншу групу м’язів і тренувати лише її. Використовую на заняттях засоби художньої гімнастики, вільну пластику, , елементи сучасного танцю, шейпінг. Також гімнастику, яка має атлетичне направлення, коли в рухах переважають вправи на пластичну, танцювальну або змішану витривалість з певним підбором вправ. Одним із напрямків нетрадиційних видів гімнастики є лікувально -прфілактичний,що дає можливість використовувати їх на заняттях з студентами віднесеними до спеціальної медичної групи Одним із напрямків нетрадиційних видів гімнастики є лікувально-профілактичний, що дає можливість використовувати їх на заняттях з учнями, віднесеними до спеціальної медичної групи.

Номер слайду 16

Асана — «стійке положення тіла» - це поза, яка приймається для виконання будь-якої вправи Застосовую в заняттях асани – пози: самозахват, спіраль, ролік, місток, кобра, лук, стійка, плуг, нахил вперед та інш.

Номер слайду 17

Самомасаж - це засіб терморегуляції, тактильний подразник. Є одною із українських традиційних методик стимуляції організму до оздоровлення та загартування. Він підвищує опірність організму і корисний у будь-якому віці. Масаж рефлексогенних зон стопи та кистей – є особливим способом боротьби зі стомленням.

Номер слайду 18

Пріорітетним напрямом в роботі є –формування навичок здорового способу життя студентів. Мета педагогічної діяльності: активізувати рухову активність студентів; сприяти фізичному розвитку; вчити свідомо слідкувати за своїм здоров’ям; формувати здорову особистість; розкриття творчої особистості кожного студента.

ppt
Додав(-ла)
Черненко Любов
Додано
13 жовтня 2020
Переглядів
898
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку