Презентація "Вимерлі тварини"

Про матеріал
Коротка інформація про тварин, які зникли з лиця Землі через нераціональну поведінку людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вимерлі тварини

Номер слайду 2

Тасманійський вовк Тасманійський вовк жив у Австралії і на острові Тасманія. На животі у тварини така ж сумка, як у кенгуру. Це був грізний хижак, своїм жертвам він міг прокусити череп! Сумчастих вовків винищили скотарі, що оберігали свої стада від частих набігів. У 1936 році був прийнятий закон, який забороняв полювання на сумчастого вовка, але в 1961 році зник останній хижак цього рідкісного виду.

Номер слайду 3

Тур Тур - великий родич бика. Тисячі років ці дикі тварини бродили по лісах Європи та Азії. Останній з турів був убитий в Польському королівстві в 1627 році. В даний час вчені намагаються шляхом схрещування корів і биків різних порід знову вивести цю красиву тварину.

Номер слайду 4

Купідон прерій Купідон прерій мешкав у Північній Америці. Птах вирізнявся своїм амурним церемоніалом: розправивши крила і розпушивши хвіст, самець бив лапами об землю, намагаючись сподобатися самці. Щоб зробити себе привабливим, купідон роздував розташовані на шиї помаранчеві кулі. На купідонів, як на дуже цінну дичину, йшло полювання, а до 1930 р. птах був повністю винищений.

Номер слайду 5

Черепаха мейоланья Черепаха мейоланья була дивовижною твариною: її панцир міг досягати 1,3 м в довжину, на голові у черепахи були роги, на кожній з лап - кістяні пластини, а на хвості - гострі шипи. Черепаха жила в Австралії, Новій Зеландії, а також на кількох довколишніх островах. М'ясо черепахи було дуже смачним, і це стало причиною її повного винищення.

Номер слайду 6

Зебра гуагга Зебри гуагга жили в тропічній частині Південної Африки ще в минулому столітті. Цікаво, що смугастою ця зебра була лише наполовину! Винищили цей вид голландські колонізатори, які жили в Південній Африці, Вони вбивали зебр заради м'яса, а зі шкіри робили мішки. Зебра гуагга була повністю винищена до 1880 р.

Номер слайду 7

Японський вовк Японський вовк, або шаману, був найменшим з вовків: в довжину його тулуб разом з хвостом досягало всього 1м! Місцеві жителі, проте, не любили цього хижака і полювали на нього. Крім того, користувалося попитом цінне хутро тварини. Останній шаману був убитий в 1905 році.

Номер слайду 8

Стеллерова корова Стеллерова корова - родич дюгонів і ламантинів. Тварина досягала в довжину 8 м і важила майже 6т! Мешкав цей велетень в холодних водах північної частини Тихого океану і харчувався водоростями. Моряки дуже цінували її жир, а також м'ясо, вважаючи його кращим за яловичину. Морська корова зникла назавжди приблизно в 1769 році.

Номер слайду 9

Білокрилі гагарки У білокрилих гагарок були зовсім маленькі крильця, тому літати вони не вміли, зате плавали дуже добре. Колонії цих птахів селилися на північному узбережжі Атлантики. Люди посилено полювали і винищували великих гагарок. М'ясо птахів використовувалося для підгодівлі риб під час промислу, жир - для наповнення масляних ламп. До 1850 р. білокрилі гагарки повністю зникли.

Номер слайду 10

Додо Додо населяли кілька островів Індійського океану. Вони важили більше 20 кг, і літати не могли. Часті зупинки морських суден послужили головною причиною зникнення цих птахів. Справа в тому, що м'яса трьох птахів вистачало, щоб нагодувати екіпаж великого корабля, тому додо були головним предметом полювання моряків, що зійшли на берег. Птах додо є в даний час емблемою острова Маврикій в Індійському океані. Його зображення нанесено на грошові знаки цієї країни.

Номер слайду 11

Моа Моа - гігантський птах, ще 200 років тому мешкав у Новій Зеландії. Існувало тринадцять різних видів моа, причому ріст найбільших особин досягав 3 м, а вага - 250 кг! На цього родича страусів посилено полювали тубільці, що приблизно в 1700 році призвело до повного винищення цих птахів.

ppt
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
6508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку