Перша стадія виробництва Виробництво цукру розпочинається з подачі цукрового буряка в машину для його мийки, за допомогою гідравлічної подачі. Потім наступає процес утворення дифузного соку, його роблять за допомогою спеціальної машини , яка спочатку робить з буряка стружку, а потім цю стружку обробляють протитоком у гарячій (70-75градусів) воді.
Фінальна стадія виробництва. Отримання кристалічного цукру. Спочатку сироп уварюють у вакуум-апараті . При цьому частина цукрози викристалізовується, утворюючи суміш кристалів та міжкристального розчину. Центрифугування суміші робиться для відділення від розчину кристалів цукру . Для видалення жовтого забарвлення цукру проводять обробку гарячою водою. Сиропи, отримані після центрифугування та відбілювання, знову уварюють і отримують цукор II кристалізації (утфель). Затім проходить варка утфелів ,для виділення цукрози. Потім отриману суміш направляють знову на центрифугування