Презентація"Виробництво цукру"

Про матеріал
Чудова презентація на тему виробництво цукру,з використаням картинок та креслень
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виробництво цукру. Виконав: Учень групи №13 ЧВПУРНікулін Артем

Номер слайду 2

  Сировиною для отримання цукру є рослини- цукроноси, що містять цукрозу. До найбільш поширених цукроносіїв належать: цукрові буряки цукрова тростина цукрове соргоцукрова кукурудзацукровий кленцукрова пальмаріжкове дерево.

Номер слайду 3

Цукрові буряки Ріжкове дерево Цукрова пальма Цукровий клен. Цукрова кукурудза Цукрове сорго Цукрова тростина

Номер слайду 4

Цукрові буряки основна в нашій країні сировина для цукрового виробництва. За ботанічними ознаками вони належать до ро­дини маренових. Вміст цукрози в буряках в середньому становить 17,5 %.

Номер слайду 5

Перша стадія виробництва Виробництво цукру розпочинається з подачі цукрового буряка в машину для його мийки, за допомогою гідравлічної подачі. Потім наступає процес утворення дифузного соку, його роблять за допомогою спеціальної машини , яка спочатку робить з буряка стружку, а потім цю стружку обробляють протитоком у гарячій (70-75градусів) воді.

Номер слайду 6

Друга стадія виробництва. Далі наступає процес очищення дифузійного соку від частинок буряка. Потім іде процес згущення ,отриманого соку, за допомогою спеціальних випаровувальних машин, внаслідок цього утворюється сахарний сироп, після цього сироп фільтрується.

Номер слайду 7

Фінальна стадія виробництва. Отримання кристалічного цукру. Спочатку сироп уварюють у вакуум-апараті . При цьому частина цукрози викристалізову­ється, утворюючи суміш кристалів та міжкристального розчину. Центрифугування суміші робиться для відділення від розчину кристалів цукру . Для видалення жовтого забарвлення цукру проводять обробку гарячою водою. Сиропи, отримані після центрифу­гування та відбілювання, знову уварюють і отримують цукор II кристалізації (утфель). Затім проходить варка утфелів ,для виділення цукрози. Потім отриману суміш направляють знову на центрифугування

Номер слайду 8

Вологість вивантаженого з центрифуги цукру коливається в ме­жах 0,5 %, а температура 70-80°С. Такий цукор необхід­но сушити, оскільки в ньому утворюються грудки, а при транспортуванні кристали легко ушкоджуються.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додав(-ла)
Тройка Безумна
Пов’язані теми
Хімія, Позакласні заходи
Додано
10 березня 2021
Переглядів
13852
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку