Презентація. Віртуальна подорож "Європа нашими очима"

Про матеріал
Знайомство з країнами Європи, їх традиціями та культурою. Призначено для використання у старших класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація з теми Віртуальна подорож «Європа нашими очима»Підготувала бібліотекар ЗЗСО I-III ступенів №16 ВЦА міста Торецьк Донецької областіОстапчук Галина Іванівна

Номер слайду 2

Європе́йський Сою́з або Европе́йська У́нія  — економічний та політичний союз 28 незалежних держав-членів, що розташовані в Європі. Веде свій початок від утворення Європейської спільноти з вугілля та сталі (ЄСВС) і Європейської економічної спільноти (ЄЕС), які складались з шести країн у 1957 році. 

Номер слайду 3

Країни-члени Європейського Союзу — країни, що приєднались до Європейської економічної спільноти, починаючи з 1958 року. Спершу Європейський Союз був заснований шістьма країнами, але після 1958 року відбулось п'ять етапів послідовного розширення ЄС. 1 травня 2004 року до ЄС приєднались 10 нових членів, що стало найбільшим розширенням Союзу за всю його історію. Після входження у 2013 році Хорватії ЄС нараховує 28 країн-учасників.

Номер слайду 4

Франція

Номер слайду 5

Італія

Номер слайду 6

Німеччина

Номер слайду 7

Іспанія

Номер слайду 8

Польща

Номер слайду 9

Швеція

Номер слайду 10

Данія

Номер слайду 11

Ч Е Х І Я

Номер слайду 12

у к р а ї н астолиця – к и ї в. Украї́на  — держава, розташована в Східній та частково в Центральній Європі, у південно-західній частині Східноєвропейської рівнини. Площа становить 603 628 км². Найбільша за площею країна з тих, чия територія повністю лежить у Європі[], друга в європейській частині світу, якщо враховувати Росію. Межує з Білоруссю на півночі, Польщею, Словаччиною та Угорщиною — на заході, Румунією та Молдовою — на південному заході, Росією на сході і північному сході. На півдні і південному сході омивається Чорним і Азовським МОРЯМИ

Номер слайду 13

Л І Т Е Р А Т У Р А У К Р А Ї Н С Ь К О Ї Д І А С П О Р ИУлас Самчук (1905-1987), Канада. Народився Улас Олексійович в с. Дермань на Рівненщині в селянській родині. За винятком 1941-1944 рр. усе своє свідоме життя провів за кордоном, втікши в 1927 р. з польського війська до Німеччини. Його перу належать твори «Марія», «Кулак», «Волинь», «Віднайдений рай», «Гори говорять».«Ми об’їхали всю землю навколо,Пропливли океани й моря,Та тебе не зрікались ніколи,Україно ясна, як зоря!Іван Багряний (ЛОЗОВ’ЯГА) (1906-1963)Серце кожного поета і романтика мусить іти на Голгофу. Ім’я Івана Багряного довгий час було невідоме для українського читача. На рідній землі його ненавиділа більшовицька влада: ім’я митця було занесено в чорні списки зрадників народу, а твори надовго вилучені з літературного вжитку. Тільки 1991 року І. Багряного реабілітовано – відтоді почала перевидаватися його творча спадщина.«Як в нації вождя нема,Тоді вожді її поети»Євген Маланюк (1897-1968), СШАПоет родом із Херсонщини.

Номер слайду 14

Використана літератураhttps://uk.wikipedia.orghttps://tonkosti.ruhttps://www.tripzaza.comhttps://top10.travel

Номер слайду 15

pptx
Додано
13 лютого 2020
Переглядів
2217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку