Презентація виставки творчих робіт вихованців шкільного гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «СОНЯХ». Досвід впровадження альтернативних технік декоративно-ужитковог мистецт

Про матеріал
Ділюсь досвідом впровадження альтернативних технік декоративно-ужиткового мистецтва на заняттях шкільного гуртка. Презентація виставки творчих робіт вихованців шкільного гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «СОНЯХ».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація виставки творчих робіт вихованців шкільного гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «СОНЯХ». Досвід впровадження альтернативних технік декоративно-ужиткового мистецтва. . . 2022 р. КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ “КРИВОРІЗЬКАСПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА “НАДІЯ” ДОР”. Підготувала Вчитель трудового навчання КЗО «КРИВОРІЗЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА «НАДІЯ» ДОРКомарова Тетяна Володимирівна

Номер слайду 2

Колективні творчі роботи

Номер слайду 3

Майстри із своїми індивідуальними проектами

Номер слайду 4

Майстерня з трудового навчання Криворізької спеціальної школи «Надія» це окремий «Арт майданчик» для розкриття талантів юних хенд мейдерів нашого навчального закладу. Адже шкільні роки це не тільки час навчання і виховання, це час для відкриттів, пошуку шляхів самореалізації, творчого натхнення і заряджання позитивною енергією на майбутнє. Вироби, створені своїми руками, здатні подарувати чарівну казку і радість не тільки самій дитині , але й всім оточуючим. У вихованців нашої школи склалася гарна традиція-називати свої творчі роботи- «Щастинками»-часточками щастя. Адже, роботи, виконані маленькими рученятами дітей дарують їм щастя у процесі роботи, а самі вироби, заряджені позитивною енергією , дарують щастя оточуючим. Минулого року ми презентували свої Щастинки, це були поробки в альтернативних техніках рукоділля. Цього року ми презентуємо нові Щастинки. Продовжуємо пошук цікавинок і вдосконалюємо набуті знання ті вміння. Наші нові Щастинки:

Номер слайду 5

Постійно експериментуємо і маємо значні досягнення і перемоги! rrrrr

Номер слайду 6

Арома камінці. Виготовляємо «Арома-камінці» із гіпсу. Розведену водою гіпсову суміш заливаємо у формочку. Занурюємо на поверхню гіпсу пластилінову кульку, яку після висихання камінця виймаємо, це і буде отвір для ароматичної олії. Після висихання камінець розфарбовуємо і декоруємо. Цього року для декору обрали декупажні серветки. Весело і цікаво, а ще актуально і корисно. корисно для профілактики застуди. Залишилось додати кілька краплинок ароматичної олії і розпочати сеанс арома терапії.

Номер слайду 7

Техніка «Терра» Техніка Терра. Це об’ємні аплікації із природних матеріалів. «Терра»- у перекладі з латинської мови «земля». Тож у хід ідуть висушені трави, квіти, плоди, камінці, пісок, мушлі. Але є секретик…все це фіксується на основі не клеєм, а будівельною шпаклівкою. Після висихання картину розфарбовують, згідно художнього задуму, акриловими фарбами. В техніці Терра працюємо другий рік. Виконали безліч індивідуальних робіт- магнітів на холодильник та картин, а для конкурсів виконуємо великі групові панно.

Номер слайду 8

Від класичної техніки «Декупаж» відрізняється послідовністю. В цій роботі ми спочатку наклеїли картинку, а потім фарбували та декорували виріб. Перші сувеніри до зимових свят готові. Декорування пляшки в техніці «Зворотній декупаж».

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Еко-вазочки в техніці «Декупаж». Виготовляємо еко-вазочки із пластикових пляшечок від косметичних засобів. Виріб декорується візерунком із термо клея та декупажних серветок.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Панно « Грошове дерево». Панно « Грошове дерево» виконане в техніці «Пейп арт». Основа панно- цупкий картон, обклеєний паперовими столовими серветками. Стовбур дерева – аплікація із серветочних джгутиків. Крона дерева- монетки. Для фарбування використано чорну та металізовані акрилові фарби.

Номер слайду 13

«Алмазна вишивка». Підкорюємо сучасну техніку рукоділля «Алмазна вишивка», або іншими словами – аплікація із стразів (камінців). Для виконання картин використовуються готові схеми із клейовим шаром. Ми обрали такий вид рукоділля, як альтернативу вишивці бісером, адже це складно і дорого. А одна алмазна картина може одночасно виконуватися групою дітей. У кожного свій інструмент і свій колір на схемі. Дуже гарно розвиває посидючисть і концентрацію уваги. Всі роботи, виконані в цій техніці мають презентабельний вигляд і можуть бути гарним подарунком. Всі алмазні картини нашої виставки виконувались виключно групами дітей протягом тривалого часу.

Номер слайду 14

Створюємо ікону «Віра, Надія, Любов»

Номер слайду 15

Наші плани і творчі мрії. У своїй творчості не стоїмо на місці. Знайомимось із новими для нас техніками. Рухаємося від творчості вчителя до творчості учнів. Спочатку навчається вчитель, захоплюється новою технікою рукоділля , а потім «закохує» у неї своїх учнів. Так, на перспективі маємо вовняну акварель , еко вироби для декору та еко іграшки із вторинної сировини і ще дещо цікавеньке… тримаємо інтригу…Працюємо над новими «Щастинками»!!!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Наша творча родина ! Гурток «СОНЯХ»

pptx
Пов’язані теми
Трудове навчання, Презентації
Інкл
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
392
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку