Презентація Вітмен "Листя трави"

Про матеріал
Презентація має мету:ознайомити учнів зі своєрідністю романтичної традиції в американській літературі XIX ст., самобутністю творчості поета Волта Вітмена, її специфікою; розвивати аналітичні та пізнавально-творчі здібності учнів; вміння виразно читати та аналізувати поетичні твори; формувати в учнів мотиви звернення до поетичного слова; виховувати справжніх цінителів мистецтва, розуміння неповторності поетичного твору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Волт Вітмен – поет, філософ, людина. Збірка “Листя трави”

Номер слайду 2

Асоціації

Номер слайду 3

“Читач повинен брати на себе свою частину роботи – тією ж мірою, як я виконую свою… я прагну не так утвердити або розвинути ту чи іншу тему, як увести тебе , читачу, в атмосферу цієї теми, цієї думки, щоб звідси ти вже сам рушив у свій політ” В. Вітмен

Номер слайду 4

Особливості розвитку американської літератури середини 19 століття Література виникла на європейському грунті, використовувалися такі самі теми та сюжети. Але на відмінну від європейської, американський романтичний герой відправляється не в екзотичні країни, а освоювати необжиті простори Америки або у морські подорожі навколо континенту - Фенімор Купер , Майн Рід Індіанська та аболіціоністська тематика - Г.Лонгфелло “Пісня про Гайавату”,Бічер – Стоу “Хатина дядька Тома” Детективний жанр роману – Едгар По

Номер слайду 5

Філософія Трансценденталізм (від лат. Transcendence – той, що виходить за межі) -- напрям філософії, який вивчає те, що лежить за межами досвіду , те що неможливо пізнати зважаючи на досвід Основні ідеї трансценденталізму: соціальна рівність «рівних перед Богом» людей, духовне самовдосконалення , близькість до природи, що очищає людину від «вульгарно-матеріальних» інтересів .

Номер слайду 6

“Листя трави” 1855р. 1855р.-перше видання. Письменник набрав власноруч книгу і видав власним коштом. Всього 12 віршів і поем без назви. Колір обкладинки зелений За все життя Вітмена вийшло 11 видань збірки. 1892р., 12-е видання- останнє, “видання смертного ліжка” містить 400 віршів

Номер слайду 7

“Листя трави” “Листя трави”-це спроба виразити мою власну емоційну та особисту природу..., спроба докладно-від початку й до кінця-відтворити особу, людське єство (мене самого в 2 пол.19 ст. в Америці),і зробити це вільно, вичерпно й правдиво)

Номер слайду 8

Зміст книги: духовний шлях самого поета, духовний шлях людини, яка безупинно шукає свого шляху у Всесвіті Тема книги: людина, сам Вітмен Ідея книги: вічна і нерухома віра в перемогу людини Жанр: ліро-епічний твір “Листя трави”

Номер слайду 9

Назва збірки Листя Стебла Пагінці

Номер слайду 10

Пісня про себе 1 розділ Ключове місце у книзі “Листя трави” належить поемі “Пісня про себе”. Поема як такого сюжету немає. Але вона має ліричний центр – образ ліричного героя. Суб'єкт оповіді – “Я” – близький постаті творця книги, але не тотожний їй. Це “Я” всіх людей разом, навіть образів природи і має узагальнюючий характер.

Номер слайду 11

6 розділ Що поет побачив в образі трави? Що означають слова “Росту, де багато землі і де мало Між чорними та білими людьми” ?

Номер слайду 12

Книга Вітмена “Листя трави” увібрала кращі традиції романтичної поезії і водночас відкривала шляхи для розвитку реалістичної поетики. Для романтиків традиційним було використання образів моря, ночі, небесних світил. використовуючи також ці традиційні мотиви, Вітмен по-новому висвітлює їх. Якщо романтики оспівували пору юності, то Вітмен звеличує пору зрілості, вбачаючи в ній особливу красу. Романтики любили описувати обличчя, волосся, очі. У Вітмена “тілесний” перелік значно ширший: ребра, живіт, стегна тощо. Романтики любили зображувати самотність, а Вітмен почав оспівувати місто, братерство людей. Отже, він романтик, який перебудовує традиційну систему.

Номер слайду 13

Прочитати “Пісню про себе” (збірка “Листя трави”) В. Вітмена. Контрольна робота Повторити вивчене за І семестр

ppt
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
3752
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку