Презентація "Вивчаємо історію"

Про матеріал
Дана презентація містить цікавий ілюстративний матеріал, що допоможе дитині з інклюзією краще зрозуміти навчальний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго дня!Гарного настрою!

Номер слайду 2

Розгадайте ребус

Номер слайду 3

В школі справу хоч яку. Починаєм по дзвінку. Тож хвилини не втрачаєм,Все нове запам’ятаєм.

Номер слайду 4

Тема уроку: “Що таке історія”

Номер слайду 5

Літературне джерело. Не очорни й не затопчи святого: Добро і честь лежить в основі всього. А хто історію народу зневажає, нагадую хіба коті сліпого.(В. Вихрущ)

Номер слайду 6

Історія – це: Розповідь про минуле всього людства, окремої країни. Розповідь про життя однієї людини. Розповідь про якийсь незвичайний епізод з життя людини. Розповідь про походження якоїсь речі, споруди

Номер слайду 7

Словникова роботаІсторія – це наука, яка вивчає минуле людства.Історична подія – це об'єднання між собою фактів життя, що становлять єдине ціле.Історики – це учені, які вивчають минуле людства.

Номер слайду 8

Першим істориком, «батьком історії» вважають грецького історика Геродота.Історик записував розповіді учасників війни, і назвав ці записи “історіями”.

Номер слайду 9

Кліо — муза історії, її атрибути — згорток пергаменту або скрижаль (дошка з письменами). КЛІ0-муза історіїКЛІ0-муза історії

Номер слайду 10

Піднімається вітер (потираємо руки). Падають перші краплини дощу(клацаємо пальцями). Почалася справжня злива (плескаємо долонями по стегнах). Злива перетворюється на бурю(тупцюємо). Ось буря стихає (плескаємо долонями по грудях). Стихає злива(плескаємо долонями по стегнах). Закінчується дощ, падають останні краплі(клацаємо пальцями). Шумить тільки вітер(потираємо долонями). Австралійський дощ скінчився. Сонце!(усі разом піднімають руки вгору).

Номер слайду 11

Нестор літописець. Давньоруський літописець, чернець Києво-Печерського монастиря Нестор уклав “ Повість минулих літ “ – один із найвидатніших літописів. У своїй праці розповів про давню історію нашої Батьківщини , описав події з 860 до 1111 року.

Номер слайду 12

Михайло Грушевський(1866-1934)

Номер слайду 13

Микола Костомаров

Номер слайду 14

Володимир Антонович

Номер слайду 15

Вікентій Хвойко

Номер слайду 16

Борис Мозолевський

Номер слайду 17

Завдання. З’ясуйте, у якому значенні вжито слово «історія» в нижче наведених реченнях.Історія про капітана Гранта багата на пригоди.2. Тернистий шлях історії нашого народу. 3.«Знаєш, друже, — вихопилось в балакучого хлопчика, — ну й історія зі мною сталась». 4.Історія досліджує, яким було життя людей у минулому.

Номер слайду 18

1. Опрацювати параграф 1 підручника; 2. Завдання 1,2 ст.11 Домашнє завдання

Номер слайду 19

Бажаємо успіхів у вивченні історії!

pptx
Додано
27 грудня 2022
Переглядів
450
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку