Презентація "Вивчення планет земної групи. Марс. Створення моделі ракети з паперу"

Про матеріал
Дана презентація стане в нагоді при вивченні теми "Космос" у 3 - 4 класах та дасть змогу здійснити віртуальну подорож на планету Марс.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчення планет земної групи. Марс. Створення моделі ракети з паперу.

Номер слайду 2

Марс

Номер слайду 3

Марс - четверта за рахунком планета, віддалена від Сонця і найближча до Землі.

Номер слайду 4

Температура на поверхні варіюється від найнижчої -125 ° за Цельсієм, до найвищої + 30 ° за Цельсієм

Номер слайду 5

Маса та радіус Марса менші, ніж Землі, але тривалість доби (24,6 год) і зміна пір року (вісь обертання нахилена під кутом 65° до площини орбіти) нагадують нашу планету. Правда, тривалість сезонів на Марсі майже у 2 рази довша, ніж на Землі. Навіть у невеликі телескопи на Марсі видно білі полярні шапки, які свідчать про наявність води в атмосфері планети.

Номер слайду 6

Розріджена атмосфера та великі добові перепади температури роблять неможливим існування високорозвинених форм життя — рослин або тварин. На знімках поверхні видно червону пустелю з дюнами піску, який переноситься вітром на тисячі кілометрів.

Номер слайду 7

Червоний колір марсіанського ґрунту пояснюють значним вмістом (до 16 %) оксидів заліза (звичайної іржі). Про відсутність життя на поверхні Марса свідчать також результати експериментів, які безпосередньо проводились за допомогою АМС — присутність мікроорганізмів на поверхні не зареєстрована.

Номер слайду 8

На Марсі ніколи не випадає дощ, бо пари води в атмосфері у 100 разів менше, ніж на Землі. На самій поверхні Марса вода в рідкому стані не помічена, бо при тискові 0,006 атм температура кипіння води знижується до +3°С. Тобто як тільки на поверхні утворюється невелика калюжа, то вода закипає і випаровується. 

Номер слайду 9

Запасів води у вигляді снігу та льоду під поверхнею Марса може бути набагато більше — якби рівномірно її розподілити по поверхні, то глибина такого моря могла б сягати кілька сотень метрів. Русла висохлих річок на поверхні свідчать, що в минулому на Марсі була більш густа атмосфера, випадали дощі, і ймовірно існувало життя. Клімат на Марсі міг змінитися через зіткнення з астероїдом.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Супутники Марса Фобос і Деймос

Номер слайду 12

Тиск на поверхні планети настільки низький, що кисень в крові моментально перетворився б на бульбашки газу. Це призводить до смерті.

Номер слайду 13

Оскільки на Марсі відсутній озоновий шар, то при сході Сонця, планета отримує смертельні дози радіації.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ppt
Додано
15 березня 2023
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку