Презентація " Військова фотографія в сімейному альбомі"

Про матеріал

Сучасний період національно-державного відродження України супроводжується зростанням зацікавленості широких громадських кіл до історичного минулого свого народу.

Друга світова війна, в якій взяла участь 61 країна, серед них і Українська республіка, що входила до складу Радянського Союзу, належить до числа тих подій, що визначили маршрут світової історії в другій половині ХХ ст.

Питання Другої світової та Великої Вітчизняної війн вивчаються істориками, публіцистами, юристами, військовими. Але відтворення подій того часу з точки зору окремої людини, свідка подій є досить важливим. Потрібно зазначити, що історію створює людина. Тому досить цікавим та актуальним представляється вивчення спогадів учасників Великої Вітчизняної війни, відтворення подій, місця боїв тощо. З одного боку, такі свідчення будуть суб׳єктивними, але з іншого – спогади ветеранів дозволять уникнути упередженості в цьому питанні.

Метою даного дослідження є відтворення невідомих та маловідомих фактів часів Великої Вітчизняної війни, зокрема участі 1874 зенітно-артилерійського полку у військових операціях, використовуючи спогади учасника подій ветерана ВОВ Василя Івановича Осипцова.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Військова фотографія в сімейному альбомі. Пошукова робота

Номер слайду 2

Номер слайду 3

МЕТА ДОСЛІДЖЕННЯ: Відтворення невідомих та маловідомих фактів часів Великої Вітчизняної війни, зокрема участі 1874 зенітно-артилерійського полку у військових операціях, використовуючи спогади учасника подій ветерана ВВВ Осипцова Василя Івановича.

Номер слайду 4

ЗАДАЧІВивчити та проаналізувати перебіг подій у 1941-1942рр;Охарактеризувати окупаційний режим на території України;Використовуючи свідчення ветерана, відтворити наступальні операції 1874 зенітно -артилерійського полку

Номер слайду 5

РЕЗИДИУМ ВЕРХОВНОГО СОВЕТА СССР УКАЗ от 2 октября 1940 года О государственных трудовых резервах СССРПРЕЗИДИУМ ВЕРХОВНОГО СОВЕТА СССР Задача дальнейшего расширения нашей промышленности требует постоянного притока новой рабочей силы на шахты, рудники, транспорт, фабрики и заводы. Без непрерывного пополнения состава рабочего класса невозможно успешное развитие нашей промышленности. В нашей стране полностью уничтожена безработица, навсегда покончено с нищетой и разорением в деревне и городе, ввиду этого у нас нет таких людей, которые бы вынуждены были стучаться и проситься на фабрики и заводы, стихийно образуя, таким образом, постоянный резерв рабочей силы для промышленности. В этих условиях перед государством стоит задача организованной подготовки новых рабочих из городской и колхозной молодежи и создания необходимых трудовых резервов для промышленности. В целях создания государственных трудовых резервов для промышленности Президиум Верховного Совета СССР постановляет:1. Признать необходимым ежегодно подготавливать для передачи в промышленность государственные трудовые резервы в количестве от 800 тысяч до 1 миллиона человек путем обучения городской и колхозной молодежи определенным производственным профессиям в Ремесленных Училищах, Железнодорожных Училищах и в школах Фабрично — Заводского Обучения.2. Для подготовки квалифицированных рабочих металлистов, металлургов, химиков, горняков, нефтяников и рабочих других сложных профессий, а также квалифицированных рабочих для морского транспорта, речного транспорта и предприятий связи — организовать в городах Ремесленные Училища с двухгодичным сроком обучения.ppt_x

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Книжка червоноармійця.

Номер слайду 8

37-мм зенітна гармата. Гармата володіла дуже високими тактико-технічними даними. Мала початкову швидкість снаряда 900 метрів на секунду, яка дозволяла вести круговий обстріл по горизонталі і від -5 до + 85 градусів в вертикальній площині. Висока швидкість снаряда дозволяла влучати в повітряні цілі на 6 кілометрів висоту і до 8 км в далечінь по наземним цілям. Технічна швидкість пострілів гармати складала 160-180 пострілів на хвилину, що перетворювала її в грізну силу для пікіруючих літаків ворога. Перехід гармати з похідного положення в бойове складав лише півхвилини.

Номер слайду 9

Німецькі літаки

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Військові фотографії

Номер слайду 12

Військові фотографії

Номер слайду 13

Військовий квиток

Номер слайду 14

Військові фотографії

Номер слайду 15

Нагороди ветерана

Номер слайду 16

Похвальний лист та грамоти

Номер слайду 17

Трудова книжка

Номер слайду 18

Грамоти за сумлінну працю в колгоспі “ Росія ”

Номер слайду 19

Номер слайду 20

За сумлінну працю Василя Івановича було вписано в Книгу Пошани колгоспу “Росія”.

Номер слайду 21

Посвідчення ветерана війни

Номер слайду 22

В пам'яті народній ніхто не забутий і ніщо не забуте

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
28 червня 2018
Переглядів
948
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку