Презентація власного досвіду роботи

Про матеріал
Презентація досвіду роботи потрібна кожному вчителю особливо в атестаційний період. Розповідає, ілюструє методичну роботу і особистість педагога взагалі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування творчої та пошукової діяльності особистості на уроках математики З досвіду роботи вчителя математики Голобородьківської ЗОШ I-III ступенів Крупки Олени Валентинівни

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Одного серпневого дня, коли тільки-но сходило сонце, в родині Валентина та Марії на світ з'явилась дівчинка. Мала гралась, росла і звичайно ж мріяла . Мрії були різними: про братика або сестричку, про чарівного принца, про майбутню професію …

Номер слайду 4

Спочатку дівча мріяло бути перукарем, потім лікарем, і нарешті, вже закінчуючи школу ,геологом. Та ,несподівано навіть для себе ,дівчина подала документи до ПДПІ. Чому? Дивіться самі. Учитель Риси перукаря: Творчість , Фантазія , вміння імпровізувати Риси лікаря Доброта , людяність , бажання допомогти слабшому: Риси геолога Активність , рух вперед , вічний пошук і неспокій

Номер слайду 5

Стаж роботи – 24 роки Закінчила Полтавський державний педагогічний університет імені В.Г.Короленка Кваліфікаційна категорія -- вища Проблема, над якою працюю: Формування творчої та пошукової діяльності та використання ТКРМ на уроках математики. Проблемне питання: Як вивести формулу зацікавленості ?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Актуальність Сьогодні на людину впливає величезний інформаційний потік, не завжди корисний для дитини.Тому завдання педагога – направити енергію дитини в правильне русло, прищепити учням інтерес до нових знань, національної культури та народних традицій, виховувати особистість з високими духовними ідеалами .

Номер слайду 8

Мета – створення оптимальних умов для розвитку особистості в процесі навчання математики, для найбільшого сприяння розумовому розвиткові, умов для формування вміння логічно мислити і чітко викладати думки, добувати знання, самовдосконалюватися .

Номер слайду 9

Нестандартний урок – це особлива організація навчальної діяльності, коли першочергову роль відіграють загально - людські цінності з орієнтацією на емоційну та дисциплінарну сферу. Типи нестандартних уроків: Уроки змістовно спрямованої форми : лекція, семінар, конференція. Уроки змагального характеру: змагання, КВК, аукціони, естафета, марафон … Уроки огляду знань: парне опитування, робота в групах та мікрогрупах . Урок-консультація, урок-залік, урок-мініекзамен.

Номер слайду 10

Структура уроку : 1) Фаза актуалізації – зерно саджають у родючий грунт. Успіх уроку залежить не лише від цього “зерна”: необхідно спиратися на ті знання, що вже є в учнів, подібно до того, як зерно має використати поживні речовини у ґрунті . 2) Фаза побудови знань – зерно пускає коріння і проростає. 3) Фаза консолідації – пшениця починає колоситись у колоссі містяться зерна численних майбутніх рослин. Життєвий цикл пшениці – від зерна до рослини і знову до зерна – нагадує про нескінченний цикл навчання.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Без звички працювати, без уміння долати труднощі, без дисципліни праці немає людини. А саме до цього й привчає математика. М.І.Кодак Уміння розв’язувати задачі – таке ж практичне мистецтво, як і вміння плавати чи бігати. Цього можна навчитися тільки шляхом наслідування і тренування. Д.Пойя

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Новизна Пропоную учням творчі завдання : малюнки та аплікації на теми “Геометричні фантазії“ , “Український орнамент“, “Намалюй країну математики“, а також математичні казки до різних тем і, навпаки, задачі, складені до казок або на власну тему.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Уміє вчити той, хто вчить цікаво, Хто викладає свій предмет так, щоб У душі учня зазвучали струни у відповідь І ні на хвилину не засипала його допитливість. А. Ейнштейн

Номер слайду 17

пам’ять, увагу; образне мислення логічне мислення( уміння порівнювати, додавати, аналізувати, узагальнювати); творчі здібності, фантазію, уяву; конструктивне мислення(на геометричному матеріалу).

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Приклади завдань, що можуть бути виконані в парах: 1) обговорення параграфа та виділення в ньому головного; 2) аналіз задачі, теореми; 3) розробка запитань для учнів; 4) перевірка завдання та оцінювання роботи один в одного; 5) відповіді на запитання; 6) підготовка до відтворення знань за ключовими словами; 7) розв'язування завдань; 8) формулювання мети уроку; 9) виконання самостійної роботи; 10) підбиття підсумків уроку тощо.  

Номер слайду 22

Творчі завдання як один із способів зацікавити учнів математикою.

Номер слайду 23

Перспективність З роками все більше розумію: “ те, що ми знаємо, обмежене, а те, чого ми не знаємо – нескінчене ”. Кожен вчитель повинен займатись самоосвітою, пошуком свого стилю роботи, вивчати досвід інших педагогів, експериментувати, застосовувати сучасні інноваційні технології .

Номер слайду 24

Моє педагогічне кредо: “Неможливо всього навчитися, але можна навчити вчитися“

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Результативність 2015 р.: Тіт Юрій 10 клас – II місце в районній олімпіаді з математики ; 2014 р.: Тіт Юрій 9 клас – III місце в районній олімпіаді з математики ;Масякіна Анастасія 11 клас – ІІ місце в районному конкурсі –захисті наукових робіт ( МАН) 2012 р.:Кібиш Світлана 11 клас – IІ місце в районному конкурсі-захисті наукових робіт (МАН).

Номер слайду 27

“Не можна бути математиком , якщо ти не є поетом у душі“ С. Ковалевська Як математик, спробую довести : Дорога додому Чорні дерева на сірому небі, Тихо і падає сніг. Жовту траву вкрило листя осіннє Мокне і липне до ніг Сніг розтає й тануть наші надії В краще, щасливе життя Десь мерехтить наче вогник вечірній Мрії пливуть в небуття

Номер слайду 28

Бажаю вам в роботі швидкості В здоров`ї міцності А в щасті вічності В житті нескінченості… Бажаю від сонця тепла Від людей добра Від рідних ніжності Від друзів любові і щирості

ppt
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
14 серпня 2019
Переглядів
821
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку