Презентація "Властивості музичних звуків (тривалість)"

Про матеріал

Презентація до уроку музичного мистецтва 1 клас з використанням навчального посібника «Мистецтво – Т. Рублі»

Урок №5. Властивості музичних звуків (тривалість).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок №5 Властивості музичних звуків (тривалість). Ритм. Ритмічні вправи. Слухан­ня: Ф. Шуман «Сміливий вершник», «Веселий селянин». Виконання: муз. А. Олєйнікової, сл. Лариси Ратич «Побажання»

Номер слайду 2

Пригадай!Пригадайте поспівку за її початком: Диби-диби, дибиби,Пішла баба по гриби …Який ключ допомагає увійти до будинку «Нотний стан»? Назвіть жителів цієї хатинки.

Номер слайду 3

Звуки природи, та музичні звуки, можуть бути .. КороткіТІДовгіТА

Номер слайду 4

Заспівай поспівку за допомогою довгих і коротких звуків. ТІТАТАТІТІТІТІТІТІТА

Номер слайду 5

06.10.2022 СьогодніЗаспівай поспівку за допомогою довгих і коротких звуків. Ми - друж- ний і ве- се- лий клас. І друж-ба по- єд- на- ла нас.

Номер слайду 6

Проплескай у долоні

Номер слайду 7

Запам’ятай!Кожна мелодія має свій власний ритм. Я лю – блю спі – ва – ти , а я тан – цю – ва - ти!Ритм – це чергування довгих та коротких звуків у музиці!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Танцювальна хвилинка

Номер слайду 10

Розспівкана розвиток правильного дихання, чистого інтонування мелодії та чіткої дикції

Номер слайду 11

Прослуховування музичного твору Роберта Шумана «Сміливий вершник»Роберт Шуман (1810-1856) - видатний німецький композитор-романтик, диригент, музичний критик. Словесно створіть малюнок до композиції

Номер слайду 12

«Веселий селянин»Роберт Шуман (1810-1856) - видатний німецький композитор-романтик, диригент, музичний критик. Який настрій прослуханої музики?Словесно створіть малюнок до кожної композиції

Номер слайду 13

На сторінці підручника 21 відшукайте зображення музичних інструментів. Вкажіть, що зайве в цій плутанці. Закріплення вивченого матеріалу

Номер слайду 14

Слухаємо та співаємо Пісня «Побажання» муз Анни Олєйнікової, сл Лариси Ратич1. Грає в небі вітерець, хмарку доганяє, Як мелодія сердець пісня ця лунає! Ми співаєм про добро побажання щирі, Щоб усім завжди жилось в злагоді та мирі!Приспів: Ми від душі бажаємо: хай буде добре все, Хай сонечко в віконечко всім посмішку несе!Хай люди будуть щасливі, цвірінькають пташки, І вдома буде затишок на довгії роки! 2. Хай бажання наші всі линуть аж до неба, Розквітає у красі думка та потреба, Сильні справи в добрий час, користь та утіха, Тож ми кличемо до нас на гостину їхать!

Номер слайду 15

Який настрій у вас був сьогодні на уроці?ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
6 жовтня 2022
Переглядів
844
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку