Презентація "Вода - джерело життя"

Про матеріал

Дана презентація представляє роботу яку провели вихованці гуртків еколого-натуралістичного напрямку, на основі спостережень за водними ресурсами Лановецького району, а також проводили природоохоронну роботу для покращення їхнього стану.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Вода – це життя» Підготувала методист еколого-натуралістичного напрямку Лановецького районного комунального будинку дитячої та юнацької творчості: Гаврилюк О.С.

Номер слайду 2

Мета: - впровадження здорового та екологічного способу життя серед населення різної вікової категорії; - розширити знання гуртківців про проблему забруднення води; - розуміння значення чистої води для життя живої природи; - розвиток здібностей у дітей для розв’язання проблемних завдань; - заохочення учнів до покращення зовнішнього вигляду водних обєктів своєї місцевості.

Номер слайду 3

Вихованці гуртків екоголого-натуралістичного напрямку неодноразово спостерігали за водними ресурсами Лановецького району Тернопільської області і проводили природоохоронну роботу для покращення їхнього стану.

Номер слайду 4

Мета: дослідити стан джерел прісної води на околицях с. Маневе та вплив на нього антропогенного фактору: розширити в суспільстві практичну природоохоронну діяльність, спрямовану на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України, раціональне використання водних ресурсів, підвищення екологічної і правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів. «Проект по відродженню та збереженню водних джерел та охоронні водних ресурсів с. Маневе Лановецького району»

Номер слайду 5

- вивчити екологічні проблеми місцевості; - дослідити стан джерел на околицях села; - відновити та впорядкувати дані джерела; - встановити взаємозвязок між змінами стану джерел та господарською діяльністю людини. Завдання проекту:

Номер слайду 6

Методи дослідження: Екологічна розвідка та виявлення місць природних джерел прісної води. Було виявлено такі місця знаходження джерел: - під ліском, - манівське джерело, - джерело на плесі.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Картосхема знаходження джерел

Номер слайду 9

2.Метод історико-краєзнавчого дослідження. (було з’ясовано історію, значення для жителів сіл у різний час та їх долю. Для цього проводилося опитування місцевих старожилів та записувалися їхні розповіді, спогади, легенди.) 3. Фотографування на місцевості. 4.Описовий метод.

Номер слайду 10

Гуртківцями було розчищено та окультурено джерело на плесі.

Номер слайду 11

Джерело на плесі.

Номер слайду 12

Розчищання Манівського джерела.

Номер слайду 13

В кінцевому результаті вихованці гуртка «Основи біоетики» звернулися до голови Снігурівської сільської ради з проханням: встановити жорсткий контроль за появою стихійних смітників поблизу джерел та застосувати заходи адміністративного впливу до порушників; проводити роз’яснювальну роботу серед населення про можливість і необхідність збереження джерел прісної води.

Номер слайду 14

Річка Буглівка

Номер слайду 15

Загальні особливості річки Буглівка. Місто Ланівці розкинулось на широкій рівнині, де річка Буглівка і Жирак зливаються в річку Горинь. Витікає з джерел південніше села Буглів. Протікає через села Огризківці, Ванжулів і Карначівка, впадає в річку Жирак у Ланівцях. Довжина 23 км., площа басейну – 179 км.

Номер слайду 16

«Порядок залежить від совісті кожного « Вихованці гуртка «Юні друзі природи» проводили спостереження за впливом людини на навколишнє середовище, на прикладі річки Буглівка. Особливу увагу учні звернули на міст (через річку), що по вулиці Тернопільській.

Номер слайду 17

На основі даного спостереження гуртківці зробили висновок: - дбаючи про чистоту і затишок у власній господарці, недобросовісні жителі Лановеччини не надто переймаючись тим, що коїться за власним же парканом. Годі й казати про околиці, постійними атрибутами яких давно стали стихійні сміттєзвалища. Місце розташування мосту через річку Буглівка, що по вулиці Тернопільській, аж ніяк не можна назвати околицею. Однак навіть тут «добропорядним» містянам вистачило совісті влаштувати смітник; - люди не розуміють, що все це потрапляє в річку, забруднює воду, забиває, занамулює русло; - кожен з нас повинен довести людям, що потрібно боротися за чистоту самим, і перш за все ніколи не робити такої шкоди, нарікаючи згодом на інших і критикуючи погану екологію. Усе, зрештою залежить,лише від нас.

Номер слайду 18

Рослинний світ р. Буглівка Ряска Аїр болотний Ведмеже вухо Береги річки гуто вкриті верболозом

Номер слайду 19

Тваринний світ р. Буглівка Видра Водяні пацюки Жуки-плавунціи Рак річковий Карась Окунь

Номер слайду 20

Увага!!! Знак, що знаходиться на правому березі річки, забороняє певні дії людини у прибережній захисній смузі.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Висновок ! Жива вода дає життя Всьому живому в світі. Якщо живе жива вода, тоді земля у цвіті.

ppt
Додано
1 липня 2018
Переглядів
1239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку