Презентація "Звіт про роботу туристсько-краєзначого гуртка."

Про матеріал

Протягом навчального року вихованці гуртка Яблунської ЗОШ прослухали курс з позашкільної освіти туристсько-краєзнавчого напрямку “Географічне краєзнавство”. Робота гуртка була розрахована за програмою, на основі програми “Географічне краєзнавство”(автор Колодько Н.І. ,Омельченко Д.Г.) Рекомендовано Міністерством освівти і науки, молоді та спорту України №1/11-4293 від 02.04.2012р.).

Хочу звернути вашу увагу на те, що кожен слайд з презентації - це фото зроблені в ройоні наших досліджень!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота туристсько-краєзнавчого гуртка. Яблунська ЗОШ І-ІІІ ступенів.2017 — 2018 н. р.

Номер слайду 2

Метою туристсько-краєзнавчого гуртка є набуття особистістю компетентностей у процесі занять географічним краєзнавством.

Номер слайду 3

“Любов до рідного краю починається з любові до. Певного куточка природи, який став незабутнім Спогадом на все життя.” В. Сухомлинський

Номер слайду 4

В основу програми. Туристсько-краєзнавчого гуртка „Географічне краєзнавство” Покладено базові блоки: • географічне краєзнавство;• спортивно-туристська підготовка;• фізична-культура та безпека життєдіяльності. Розробки маршрутів для пішохідних походів.

Номер слайду 5

Ґорґани є найбільш залісеною й малоходженою частиною Українських Карпат. Недарма їх називають ще — Лісистими. Підніжжя та схили до висоти 1200 – 1300 м вкриті мішаними лісами, в яких основними лісоутворюючими породами є бук, береза, граб, ялина і смерека. Вище мішані ліси переходять у хвойні з ялиці та смереки. В окремих лісових масивах Ґорґан, як домішки до основного деревостану, збереглась європейська кедрова сосна. Загально-географічна характеристика наших гір. Ґорґани є найбільшою за площею територією Скибкових або Зовнішніх Карпат на території України. В основному вони розташовані у межах Івано- Франківської області (Внутрішні Карпати – на території Закарпатської обл.).

Номер слайду 6

Тваринний світ Через незначну заселеність та порівняно високу лісистість Ґорґани відзначаються різноманітністю видового складу тваринного світу та більшою кількістю диких тварин порівняно з іншими частинами Карпат. Тут мешкають олень благородний, ведмідь бурий, козуля, кабан дикий, вовк, лисиця та інші. Види із ссавців – усього 43. Родина куницевих представлена восьма видами: видра, лісова та кам’яна куниці, горностай, ласка, тхір лісовий та інші. У річках та струмках поширені форель і харіус, з плазунів зустрічаються ящірки, вужі, гадюки. Водяться різні види жаб, а саламандри і тритони, що занесені у Червону книгу України, зустрічаються тут ще досить часто. Велика кількість птахів гніздитьсядо верхньої межі, серед них чорний лелека, глухар, орел, тетерев, шишкар та інші .

Номер слайду 7

Корисні копалини. Багаті Ґорґани на корисні копалини:нафту, природний газ, озокерит,поварену та калійну сіль, самородну сірку,мармур, бітумінозні сланці,каолін, буре вугілля, мінеральні води.

Номер слайду 8

Клімат. Під впливом пануючих західних повітряних потоків тут формується помірно континентальний клімат з теплим літом,сухою осінню, м’якою зимою. Літо і весна є максимально вологими, інколи дощі є затяжними, зливовими, густі тумани й низька хмарність ускладнюють видимість. Восени (серпень-листопад)– переважно суха антициклональна погода. Взимку багато снігу, що викликає сходження лавин. У високогір’ї бувають сильні ураганні вітри, які спричиняють вітровали. Ріки Карпат живляться переважно опадами і мають паводковий характер протягом усього року. Їхні річища у верхів’ях кам’янисті з швидкою течією, мають велику кількість малих приток.

Номер слайду 9

Крім багатьох мальовничих невеликих водоспадів, в Ґорґанахспадають і одні із найвищих водоспадів Українських Карпат – Манявський та. Бухтівецький.

Номер слайду 10

Туристична подорож:с. Яблунька – с. Стара Гута(резиденція президента-заповідник Горгани.) – 18 км,чистий ходовийчас – 5 год. 40 хв..

Номер слайду 11

Колаж дозвілля

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

. Діяльність гуртка спрямована на формування системного мислення, поглиблення знань, умінь і навичок з окремих навчальних дисциплін та туристсько-краєзнавчої роботи..

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 липня 2018
Переглядів
1683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку