Презентація "Вода. Поширення та агрегатні стани води в природі"

Про матеріал

Презентацію "Вода. Поширення та агрегатні стани води в природі" можна використати до уроку з природознавства у 5 кл "Вода на Землі. Три стани води в природі. Властивості води".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Вода! В тебе нема ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати…Ти найбільше багатство у світі» ( Антуан де Сент-Екзюпері )Вода. Поширення та агрегатні стани води в природі

Номер слайду 2

Вигляд Землі з Космосу. Вода і суходіл на ЗемліРозподіл води та суходолу на Землі

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Розподіл води на Землі

Номер слайду 5

Вода зосереджена переважно в океанах. Океани – це величезні маси води, які розділені материками. В океанах вода може утворювати велетенські хвилі. Кілька хвиль під час шторму мають приблизно однакові розміри. Потім виникають величезні гребені. Серед моряків існує повір’я, що дев’ята хвиля найнебезпечніша. Звідси і вислів «дев’ятий вал». Цікавинки про морську воду. Дев’ятий вал

Номер слайду 6

Висота велетенських хвиль цунамі може сягати 60 м. Та не боялися морських природних стихій пірати. Вони снували океанічними просторами, грабували кораблі і ховали багатства десь на важкодоступних невеличких островах, які знаходилися в стороні від основних морських шляхів. Таким «Островом скарбів» серед неозорих просторів Тихого океану на південний захід від Панамського каналу виявився о. Кокос. Шукачі щастя використовували багато різної землерийної техніки, щоб знайти скарби. Але, якщо відомості про заховані скарби на о. Кокос є правдивими то доведеться визнати, що пірати вміли не лише грабувати, а й ховати. За весь час пошуків ( 150р. ) лише одному німцеві пощастило побачити блиск золота. Але, гадають, що знайдена ним золота іспанська монета випала якось з кишені його попередника. Отож не островом коштовностей, а островом втрачених ілюзій варто назвати похмурий Кокос.

Номер слайду 7

А О. Бєляєв в своїх романтичних фантазіях розмістив острів загиблих кораблів посеред моря без берегів в Атлантичному океані. Його природними межами є лише течії. Але, як пізніше розгледіли - такий острів існує насправді, хоча північніше, поблизу берегів Лабрадору. Це о. Сейбл (анг. – «піщаний» ). Саме тут, де на мілководді зустрічаються дві потужні течії – холодна Лабрадорська та тепла Гольфстрім, утворюється потужний вир, який неначе лійка всмоктує кораблі у морську безодню. Відомо, що майже 500 кораблів захоронені на дні океану. А скільки ще невідомих проковтнула морська стихія?

Номер слайду 8

Океан став місцем, де з легендами, ще до н. е. потонула Атлантида: материк чи держава чи місто…За відомостями давніх греків знаходилась вона на захід від Гераклових Стовпів ( Гібралтарської протоки ) . А, можливо, і в Середземному морі? О. Крит нерідко вважають залишком Атлантиди. Вода, всесвітній потоп, знищили її і людей, рівень цивілізації яких на той час був досить великим.

Номер слайду 9

Ной і його ковчег, за біблійними переказами, зуміли залишити землю, де стався потоп.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Товщина льодового панциру Антарктиди сягає 5 км Лід сповзає до узбережжя. Час від часу краї його обламуються, утворюються величезні айсберги, які досягають 60 м заввишки і десятків, а то й сотень кілометрів завдовжки. Цікавинки про тверду воду

Номер слайду 13

До 90% об’єму айсберга перебуває під водою. Особливо небезпечні плаваючі брили льоду для капітанів кораблів. «Титанік» потонув, зіткнувшись з невеличким ( ¼ км завдовжки ) гренландським айсбергом. В крижаній воді загинуло до 1500 тис. чол. . Найбільший і найнадійніший корабель ХХ ст. не доплив до Америки.

Номер слайду 14

Грозові хмари - справжня фабрика з виробництва граду. Як правило, град випадає в теплу пору року. У градин може бути різна конфігурація – кулі, конуси, еліпси, яблука та інше, а також неправильна форма. Великі градини при падінні розвивають швидкість до 160 км / год, Градина вагою близько 800 грамів впала в 1970 році.

Номер слайду 15

Сніг утворюється у хмаринці з води, яка, замерзаючи, формує плоский шестигранний кристал. Кристал росте, приєднуючи інші часточки води і перетворюється на сніжинку: білесенькі сніжиночки вродились ми з води.. – співають у новорічних хороводах.

Номер слайду 16

Бабу здоровенную уночі страшенную Зліпимо гуртом. Зробим очі чорніїНіс і рот червонії буде, як мара. День і ніч стоятиме Вовка проганятиме. З нашого двора…Сніг і лід – чудове місце для дитячих розваг:

Номер слайду 17

Фізкультприві-і-і-і-і-іт!

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
2960
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку