Презентація "Водойми Херсонщини"

Про матеріал

Розширити знання дітей про водойми рідного краю: які є водойми, їх назва, значення, де розташовані. Розвивати спостережливість, уяву, пізнавальний інтерес. Виховувати прагнення охороняти і примножувати природу рідного краю, дбайливе ставлення до води як найціннішої речовини на Землі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Водойми Херсонщини

Номер слайду 2

Природні Штучні Водойми джерелорічкаболотоозеромореканалставокводосховище

Номер слайду 3

Річки В Херсонській області налічується 19 малих річок та балок. До річок належать Каланчак,Велика Калга, Конка, Козак, Інгулка, Білозірка, Рвач, Чайка. Усі річки належать до басейну Дніпра і лише тільки р. Каланчак впадає в Чорне море. 

Номер слайду 4

Дніпро — велика ріка (в межах області її довжина — 216 км), яка проходить степ транзитом і разом з Каховським водосховищем розділяє територію на дві частини — правобережну і лівобережну.

Номер слайду 5

Озера У межах області є чимало озер. Вони різні за походженням основи (лиманові, лагунні), за рівнем мінералізації води (прісні, солонуваті, солоні), за характером водного балансу (стічні, безстічні). В Херсонській області налічується більше 20 озер.

Номер слайду 6

Болота Болота знаходяться в основному в Білозерському, Цюрупинському та Голопристанському районах. Найбільший масив — Кардашинське болото 

Номер слайду 7

Чорне море Херсонську область омиває північно-західна частина Чорного моря, яка є мілководною.

Номер слайду 8

Азовське море Південно-східна частина Херсонської області омивається водами Азовського моря. Це невелике море.

Номер слайду 9

Сиваш Сиваш або Гниле море — частина Азовського моря, відокремлено від нього низькою і вузькою піщано-черепашковою косою — Арабатською Стрілкою. Між цією косою і материком є вузька Генічеська протока.

Номер слайду 10

Водосховище В межах Херсонської області частково знаходиться Каховське водосховище, яке відноситься до дуже великих водосховищ. Воно використовується для судноплавства, зрошення, водопостачання, рибного господарства. З водоймища починаються Каховський канал, Північно-Кримський канал (обидва протікають територією Херсонської області) і канал Дніпро-Кривий Ріг.

Номер слайду 11

Ставки На території Херсонської області області створено більше 200 ставків.

Номер слайду 12

Канали Водами Дніпра живляться Інгулецька, Краснознам'янська та Каховська зрошувальні системи, а також Північно-Кримський канал, споруджений для потреб водопостачання і зрошування причорноморських районів Херсонщини.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Воронецька Світлана Олексіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 квітня 2018
Переглядів
7423
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку