Презентація "Водойми України", природознавство, 3 клас

Про матеріал

Презентація присвячена видам водойм. Містить як ілюстрації, так і текстовий матеріал, а саме визначення назв водойм, також на початку перегляду діти мають можливість відгадати загадку і зрозуміти тему уроку, а наприкінці перегляду ознайомляться з чудовим віршем

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Водойми 3 клас Природознавство Підготувала : Вчитель початкових класів Агеєва О.А.

Номер слайду 2

Загадка Ми кажемо: вона тече; Ми кажемо: вона виблискує; Вона біжить завжди вперед, Але нікуди не тікає. (Вода)

Номер слайду 3

Джерело

Номер слайду 4

Джерело́ — природний, самочинний сконцентрований вихід на земну поверхню підземних вод. Виникає під впливом земного тяжіння або гідростатичного тиску. Джерела утворюються на дні ярів, балок, на схилах горбів, крутих берегів річок.

Номер слайду 5

Струмок

Номер слайду 6

Струмки бувають кількох типів: постійні (ті, що не пересихають) сезонні (ті, що пересихають у посушливі пори) рівнинні гірські підземні (ті, що течуть у печерах)

Номер слайду 7

Струмо́к (синонім — потічо́к) — неширокий водотік, що має здебільшого звивисте річище і довжину до 10 км. Струмок утворюється (підживлюється) зі снігових, дощових або підземних вод, що вийшли на поверхню.

Номер слайду 8

Річка

Номер слайду 9

Рі́чка (рідше ріка́)[1] — природний водний потік, який витікає з джерел чи з озера, болота (рідше), має сформоване ним річище і тече під дією сили тяжіння; живиться поверхневими й підземними водами, з атмосферних опадів свого басейну. Розрізняють річки сталі й сезонні, гірські та рівнинні.

Номер слайду 10

Гірська річка

Номер слайду 11

Ставок

Номер слайду 12

Став, ставок — штучна водойма для зберігання води з метою водопостачання, зрошення, розведення риби (ставкове рибне господарство) і водоплавної птиці, а також для санітарних і спортивних потреб.

Номер слайду 13

Озеро

Номер слайду 14

О́зеро — природна водойма повільного водообміну, розташована в заглибинах суходолу і не пов'язана протокамиз морями чи океанами.

Номер слайду 15

Море

Номер слайду 16

Мо́ре — частина океану, яка відокремлена від нього суходолом, підвищеннями підводного рельєфу або островами і має своєрідний гідрометеорологічний режим, відрізняється властивостями та складом води (солоністю, прозорістю, температурою та біологічним складом). Ділянки акваторії моря що вдаються в сушу утворюють затоки. Серед яких розрізняють: бухти, естуарії, фіорди, лагуни, лимани

Номер слайду 17

Океан

Номер слайду 18

Океа́н — водний простір земної кулі за межами суходолу. Староруська назва — Море-Окіян або Окіян-Море. Назва ймовірно походить від латинської назви oceanus або від аналогічної грецької.

Номер слайду 19

Батькова криниця. Павло Доскоч Вогонь душі підносить наші крила, Милує око вишня молода, Вже скільки літ, даруючи нам сили, Як дар землі, тече жива вода… Як хочеться її тепер напитись, Почути батька рідного слова, Прийти сюди і низько поклонитись, І хай тече-тече жива вода…  

ppt
Додав(-ла)
Агеєва Олена
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
2502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку