Презентація "Воєнна експансія Риму"

Про матеріал
Відеопрезентація "Воєнна експансія Риму" 6 клас. Всесвітня історія. Можливе використання для самостійного вивчення теми учнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Воєнна експансія Риму. Марчук Є М

Номер слайду 2

Викрадення сабінянок

Номер слайду 3

Як гуси Рим врятували

Номер слайду 4

Піррова перемога

Номер слайду 5

Тріумф римлян після перемоги над Пірром

Номер слайду 6

I Пунічна війна (264 - 241 рр. до н. е.)Причини: боротьба між Римом і Карфагеном за панування у Середземному морі. Мета: захоплення Сицилії. Хід подій. Карфаген втратив Сицилію та компенсував Риму витрати на війну. Рим захопив Корсику та Сардинію.

Номер слайду 7

II Пунічна війна (218 - 201 рр. до н.е.)Причини: боротьба між Римом і Карфагеном за панування у Середземному морі. Мета: розширення Карфагену. Хід подій. Тривалі успіхи армії карфагенського воєначальника Ганнібала. Римляни захопили в Іспанії всі карфагенські володіння.

Номер слайду 8

III Пунічна війна (149 - 146 рр. до н. е.)Причини: боротьба між Римом і Карфагеном за панування у Середземному морі. Мета: знищення Карфагену. Хід подій. Карфаген узято римлянами після трирічної облоги. Місто зруйновано.

Номер слайду 9

Результати I, II, III Пунічних війн. Більшість території Карфагена перетворено на римську провінцію Африки. Рим поширив владу за межі Італії, прибравши сильного супротивника, і відкрив шлях для подальших завоювань. Загарбні землі за межами Італії називали провінціями, для управління якими Сенат призначав намісників.

Номер слайду 10

Ганнібал (247—183 рр. до н. е.) Ганнібал вважається одним з найвеличніших військових стратегів в історії, а також стоїть в одному ряду з такими полководцями античності як Александр Македонський, Юлій Цезар та Пірр Епірський.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Висновок. До кінця І ст. до н. е. під владу Риму потрапили Сирія і Єгипет. Провінціями Риму стали також території Балкан, Сицилії, Іберії (сучасна Іспанія), Галлії (сучасна Франція) та інші. Пізніше під Римською владою опинилися грецькі міста в Малій Азії.

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 46 нового підручника (Щупак І.)Дати коротенькі письмові відповіді на запитання 1, 2, 3 на ст. 173 нового підручника (рубрика «знаю нове»)За бажанням опрацювати параграф 44 в старому підручнику.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Очеретяна Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. у Мандрівка
    Щиро дякую за структурованість презентації
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
3522
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку