Презентація " Вплив гімнастики на розумовий розвиток учнів"

Про матеріал
Презентація "Вплив гімнастики на розумовий розвиток учнів" для ПТНЗ. До будь якого розділу на уроках фізичної культури та здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив гімнастики на розумовий розвиток учнів

Номер слайду 2

Сьогодні для уроків фізичної культури і здоров’я потрібна багатофункціональна система підготовки підростаючого покоління, куди входять розвиток всіх фізичних якостей людини, інтелектуальний та духовний розвиток, виховання характеру, впевненість у своїх силах. Необхідно, щоб ця система мала значний оздоровчий потенціал, який би гармонійно розвивав особистість. До такої багатофункціональної системи належить гімнастика.

Номер слайду 3

Підготовча і основна частина уроку. Баскетбол.

Номер слайду 4

Заключна частина Футбол.

Номер слайду 5

Організм споживає велику кількість кисню, при виконанні гімнастичних вправ. Відбувається це за рахунок стимуляції серцевої і дихальної діяльності, за допомогою циклічних рухів – бігу, стрибків, танців.

Номер слайду 6

А кисень, як відомо, необхідний елемент існування живої матерії, та розумової працездатності.

Номер слайду 7

Для підняття настрою, та бадьорості, які так необхідні при виконанні різноманітних гімнастичних вправ, я на уроках використовую музичний супровід. ● посилює інтерес до гімнастики; ● активізує пошукову діяльність учнів ( яка тісно пов’язана з розумовим розвитком); ● вдосконалює рухову пам'ять; ● розвиває координаційні здібності.

Номер слайду 8

Гімнастика сьогодення включає в себе багато різновидностей: художня гімнастика, спортивна гімнастика, аеробіка, загально розвиваючі вправи, степ - аеробіка, вільна пластика, суглобову гімнастику, елементи сучасного танцю і т.п.

Номер слайду 9

Кожен з учнів мають змогу продемонструвати свої фізичні здібності показуючи вивчений комплекс вправ, та за допомогою повторення виконання вправ учні удосконалюють і розвивають увагу, уяву, пам'ять.

Номер слайду 10

Тест Вплив гімнастики на вашу працездатність. Візьміть олівець і нанесіть на аркуш паперу, як можна більше точок за 10 секунд. ( краще, щоб час засікав хтось інший, для точного результату.) Теж саме зробіть після гімнастичних вправ.( необов’язково відразу, можливо це виконати після декількох хвилин). По другому тесту повинно бути видно, що після виконання гімнастики, ваша працездатність покращилась.

Номер слайду 11

Таким чином, гімнастика – це прекрасний засіб різностороннього фізичного і розумового розвитку учнів, який підвищує розумову і фізичну працездатність, покращує самопочуття та настрій.

ppt
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
826
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку