Презентація "Вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу"

Про матеріал
У науково–дослідницькій роботі досліджено вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу. 1. З’ясовано першопричини виникнення інсульту. 2. Проаналізовано прояви інсульту. 3. Зроблено діагностику інсульту. 4. Вивчено вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу на підставі статистичних даних неврологічного відділення КЗОЗ «Чугуївської ЦРЛ ім. Н.І.Кононенка» за 10 місяців 2014 року. 5. Проаналізовано літературні джерела з даного питання. 6. Розроблено пам’ятку «Контроль гіпертонічної хвороби – профілактика інсульту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Харківське територіальне відділення МАН України Відділення: хімія та біологія Секція: медицина ВПЛИВ ГІПЕРТОНІЧНОЇ ХВОРОБИ НА РОЗВИТОК ПОРУШЕНЬ МОЗКОВОГО КРОВООБІГУ Роботу виконав: Бурдюк Павло Олексійович учень 11 класу Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Наукові керівники: Даннікова Ольга Вадимівна, вчитель біології Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Машкін Ігор Миколайович, лікар–невропатолог вищої категорії КЗОЗ «Чугуївської ЦРЛ ім. М.І.Кононенка Харків - 2014

Номер слайду 2

Актуальність теми Профілактика, діагностика та лікування інсульту є актуальною проблемою розвинених країн. Інсульт – дуже тяжка хвороба, що займає ІI місце у світі щодо смертності та інвалідизації населення. Лише 20% хворих після довготривалого та дорогого лікування повертається до нормального життя. Своєчасне лікування гіпертонічної хвороби, як профілактики інсульту, є значно дешевшим та легшим процесом, аніж лікування інсультів, реабілітація та пенсійне забезпечення за інвалідністю. Своєчасне та професійне оповіщення населення може сприяти підвищенню рівня країни у соціальній та економічній сферах.

Номер слайду 3

Мета: дослідження впливу гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу. Завдання: . 1. З’ясувати першопричини виникнення інсульту. 2. Проаналізувати прояви інсульту. 3. Зробити діагностику інсульту. 4. Вивчити вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу на підставі статистичних даних неврологічного відділення КЗОЗ «Чугуївської ЦРЛ ім. Н.І.Кононенка» за 10 місяців 2014 року. 5. Проаналізувати літературні джерела з даного питання. 6. Розробити пам’ятку «Контроль гіпертонічної хвороби – профілактика інсульту».

Номер слайду 4

Об'єкт дослідження: люди, які страждають на гіпертонічну хворобу Предмет дослідження: вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу.

Номер слайду 5

Матеріалом роботи є дослідження, які проводилися в неврологічному відділенні з науковим керівником Машкіним І.М. - лікарем невропатологом. У роботі ми користувалися лабораторними методами дослідження: робота з документацією, клінічними історіями хвороб, з метою вивчення залежності наявності гіпертонічної хвороби у анамнезі хворих, був проведений моніторинг історій хвороб пацієнтів, що перенесли інсульт. Оброблено було 97 історій хвороб.

Номер слайду 6

Новизна роботи полягає в тому, що нами був проведений аналіз статистичних даних (на рівні м. Чугуєва та району) щодо взаємозв’язку гіпертонічної хвороби та гострих порушень мозкового кровообігу, практично досліджено вплив гіпертензії на розвиток інсульту

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Клінічні симптоми гіпертонічної хвороби Головні болі Мелькання мушок перед очами, завіса, мелькання блискавок Болі в області серця Симптоми порушення роботи ЦНС (швидка стомлюваність, зниження працездатності, слабкість, ослаблення пам'яті, дратівливість)

Номер слайду 10

Основні симптоми гіпертонічної хвороби: Ураження серця Ураження нирок Зміни судин

Номер слайду 11

Ішемічний інсульт Геморагічний інсульт

Номер слайду 12

Фактори ризику Кількість хворих 97 Наявність гіпертонічної хвороби в анамнезі 92 Відсутня гіпертонічна хвороба в анамнезі 5 Вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу

Номер слайду 13

Вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу

Номер слайду 14

Загальна кількість хворих з них чоловіків з них жінок 92 55 37 Залежність наявності гіпертонічної хвороби від статі

Номер слайду 15

Діагноз Первинний Вторинний Перенесений інсульт з наявністю гіпертонічної хвороби 72 % 92 % Перенесення інсульту з наявністю гіпертонічної хвороби первинного і вторинного діагнозу

Номер слайду 16

За проведеним аналізом в порівнянні з 2013 роком рівень розповсюдженості інсульту зріс на 53,2%, у тому числі з гіпертонією – на 62,5%. Найменування нозологічної форми Зареєстровано захворювань всього (абс. число) +/- 2014 2013 Інсульт 144 94 53,2% У тому числі з гіпертонією 130 80 62,5%

Номер слайду 17

Висновки: У науково–дослідницькій роботі досліджено вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу. 1. З’ясовано першопричини виникнення інсульту. 2. Проаналізовано прояви інсульту. 3. Зроблено діагностику інсульту. 4. Вивчено вплив гіпертонічної хвороби на розвиток порушень мозкового кровообігу на підставі статистичних даних неврологічного відділення КЗОЗ «Чугуївської ЦРЛ ім. Н.І.Кононенка» за 10 місяців 2014 року. 5. Проаналізовано літературні джерела з даного питання. 6. Розроблено пам’ятку «Контроль гіпертонічної хвороби – профілактика інсульту.

Номер слайду 18

Практичне застосування: У майбутньому нами планується використовувати пам’ятку як основу для подальшого розповсюдження інформації серед пацієнтів, хворих на гіпертонічну хворобу, з метою попередження інсульту. Матеріали роботи було використано для проведення уроку «Органи кровообігу: серце і судини» для учнів 9-х класів Чугуївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Номер слайду 19

ppt
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
4 березня 2020
Переглядів
997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку