Презентація "Відповідальність неповнолітніх"

Про матеріал
Мета презентації "Відповідальність неповнолітніх" - розширити знання учнів про види правопорушень і види відповідальності неповнолітніх та закріпити отримані знання тестуванням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НЕПОВНОЛІТНІХТвоє право не повинно порушувати права іншої людини

Номер слайду 2

ПРАВОПОРУШЕННЯ – ЦЕ ДІЇ, ЯКІ ПОРУШУЮТЬ ПРАВА, ГАРАНТОВАНІ Конституцією держави. Розрізняють такі види правопорушень:- дисциплінарні проступки (пропуск занять без поважної причини);- цивільно-правові або майнові правопорушення (пошкодження чужого майна);- адміністративні правопорушення (порушення Правил дорожнього руху);- кримінальні правопорушення (крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень)

Номер слайду 3

За кожне правопорушення, скоєне громадянином, передбачена відповідальність. Відповідальність-це визначені законом дії щодо порушників закону, які встановлюються відповідно до видів правопорушень. Слово «відповідальність» означає ще і необхідність обов’язково відповідати за власні дії та вчинки. Дисциплінарній відповідальності підлягають всі учні (попередження, запис у щоденнику). За пошкодження чужого майна наступає цивільно-правова відповідальність.

Номер слайду 4

АДМІНІСТРАТИВНІЙ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПІДЛЯГАЮТЬ ОСОБИ, ЯКІ НА МОМЕНТ СКОЄННЯ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ ДОСЯГЛИ ШІСТНАДЦЯТИРІЧНОГО ВІКУДо осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, котрі скоїли адміністративні правопорушення, застосовуються заходи й впливи, передбачені законом:попередження;догана або сувора догана;передача неповнолітньої особи під нагляд батьків або осіб, які їх замінюють, під нагляд педагогічного або трудового колективу з їхньої на те згоди.

Номер слайду 5

Існують правопорушення, в яких неповнолітні підлягають відповідальності на загальних засадах – ЦЕ КРИМІНАЛЬНІ ЗЛОЧИНИВ Україні кримінальна відповідальність наступає з 16 років, а за тяжкі й особливо тяжкі злочини (вбивство, умисне заподіяння тілесних ушкоджень, згвалтування, пограбування, розбій) наразі починається з 14 років!Більшість підлітків, скоюючи правопорушення або злочини, навіть не підозрюють про те, що вони повною мірою відповідають за свої дії. Незнання закону не звільняє від відповідальності.

Номер слайду 6

П’ЯТЬ ГОЛОВНИХ ПРИНЦИПІВ, ЯКИМИ ВАРТО КОРИСТУВАТИСЯ ПРИ СПІЛКУВАННІ З ПРАЦІВНИКАМИ по. ЛІЦІЇ, П’ЯТЬ “НЕ” :1 Не провокуй2 Не ображай3 Не тікай4 Не бійся5 Не вір. Це принципи універсальні, незалежно від того, з ким саме спілкується підліток: з інспектором ДАЇ, оперативним працівником чи дільничним інспектором. Чемність, спокій, впевненість у собі: при такому поводженні ризик наразитися на неприємності є мінімальними.

Номер слайду 7

тест 1. З якого віку особа може притягуватися до адміністративної відповідальності: 1) з 15 років; 2) з 16 років; 3) з 17 років. 2. Про місце перебування особи, затриманої за вчинення правопорушення повідомляються: 1) родичі правопорушника; 2) адміністрація навчального закладу; 3) нікого не повідомляють. 3. На який строк, особу може бути затримано за вчинення адміністративного правопорушення: 1) на строк до 3-х діб; 2) не більше як на три години; 3) на строк до 10 діб. 4. Інтереси неповнолітньої особи, яку затримали за вчинення правопорушення, представляють: 1) органи опіки та піклування; 2) будь-хто з родичів неповнолітнього; 3) батьки, усиновителі, опікуни, піклувальники.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Козєєва Тамара Володимирівна
    Дякую. Дуже лаконічно. за темою, зрозуміло для дітей.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
16876
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку