Презентація "Вплив сім’ї на виховання дитини "

Про матеріал

«Вихователь сам має бути тим, ким хоче зробити вихованця» (В.Даль) Виховувати - це значить творити людину. Сьогодні ми поговоримо про деякі складні випадки, з якими зустрічаються батьки у вихованні дітей. Ви всі працюєте в різних сферах, спілкуєтеся з різними людьми, але всіх вас об'єднує те, що у вас є діти.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські збори Вплив сім’ї на виховання дитини Соціальний педагог Масловська Ольга Миколаївна

Номер слайду 2

«Для мене дитина …»

Номер слайду 3

Дитина вас ніколи не забуде, а даруватиме найяскравіші моменти у житті. Дитина для вас, найкращий друг,  та  людина яка завжди підтримає, буде поряд в скрутну хвилину. Ви любите один одного та однієї любові не достатньо більше спілкуйтеся з дитиною. Дитина , близька вам по духу Ви розумієте один одного , завжди знаходитеся на одній хвилі. Дитина викликає у Вас тільки позитивні емоції, найкращі спогади у вашому житті.

Номер слайду 4

« Вихователь сам має бути тим, ким хоче зробити вихованця» (В. Даль)

Номер слайду 5

«Діти – це наша старість. Правильне виховання – наша щаслива старість, погане виховання – майбутнє горе, наші сльози, наша провина перед іншими людьми, перед усією країною».

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

2 3 4 1 Сім’ї та соціально – психологічний клімат , який в них панує . 5 Сім'ї, в яких дуже низькі дружні відносини між батьками і дітьми. Сім’ї, де панує доброзичлива атмосфера. Велика група сімей, де батьки приділяють достатню увагу навчанню дітей, їх побуту, але цим і обмежуються. Сім'ї, де за дитиною встановлюється стеження, їй не довіряють, застосовують рукоприкладство. Обстановка в цих сім'ях критична, ненормальні відносини між дітьми і батьками.

Номер слайду 10

Звернення до мами й тата He бійтесь проявляти твердість по відношенню до мене. Я розумію це … Це дозволить мені знати міру й місце. 1 2 3 Продовжіть фразу Не застосовуйте силу по відношенню до мене. Інакше це… навчить мене думати, що сила - це єдине, що має значення. Не давайте порожніх обіцянок. Це… підірве мою довіру до вас.

Номер слайду 11

Звернення до мами й тата 4 5 6 Продовжіть фразу. Не робіть мені зауваження в присутності інших людей. На зауваження я буду реагувати лише наодинці, без посторонніх. Ніколи не вважайте, що вибачитись переді мною - нижче вашої гідності. Не турбуйтесь про те, що ми проводимо дуже мало часу разом. Ваше вибачення та визнання помилок викликає у мене до вас дійсно теплі почуття. Потрібно потурбуватися про те, як ми з вами його проводимо.

Номер слайду 12

Причини серйозних порушень поведінки дітей Боротьба за увагу Дитині не вистачає уваги, яка їй так необхідна для нормального розвитку та емоційного благополуччя. Діти часто ображені на батьків. Причини можуть бути різними. Боротьба за самоствердження Боротьба проти надмірної батьківської опіки та влади. Втрата віри у власний успіх Дитина переживає своє неблагополуччя в якійсь одній галузі життя, а невдачі у неї виникають зовсім в другій. Вона приходить до висновку: «Нема чого старатися, все одно нічого не вийде». 3.Желание отомстить.

Номер слайду 13

Основні параметри порушень виховання: 1. Неузгодженність відношень між батьками. 2. Аффективність - роздратування, невдоволення, тривога, занепокоєння, страх. 3. Домінантність - беззастережність, категоричність, повне підпорядкування дітей. 4. Гіперсоціальність - виховання без урахування індивідуальностей дитини. 5. Недовіра у можливості дітей. 6. Нечутливість. Тривожність. Суперечливість.

Номер слайду 14

Сім’я забезпечує почуття безпеки дитини у зовнішньому світі та дослідженні нових способів його освоєния. Дитина переймає у батьків основи поведінки в суспільстві. Батьки є основним джерелом життєвого досвіду. Батьки впливають на поведінку дитини методами заохочення або покарання. Спілкування в сім’ї є основним фактором, який впливає на розвиток власних поглядів, норм, установок та ідей дитини. П’ять основних принципів впливу батьків на дитину

Номер слайду 15

“Склянка води”

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

ppt
Додано
12 січня 2022
Переглядів
1070
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку