Презентація "Вплив слова на живі організми"

Про матеріал
Наше життя прямо тут і зараз залежить від слів, які ми використовуємо. Як в думках, так і під час спілкування. Ми ніяк не можемо усунути залежність нашого життя від слів. Наш вибір в іншому - в тому, щоб почати думати за допомогою "найкращих", позитивних слів. І змінити тим самим все наше життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив слова на живі організмиЄгоркіна Таміла Андріївна учениця 4-г класу

Номер слайду 2

"Я знаю силу слова" - Володимир Сосюра. О зброє щастя, слово,я жить з тобою звик!Ти — квiтка у любовi,в ненавистi ти — штик.

Номер слайду 3

ВПЛИВ СЛОВА НА ЖИВІ ОРГАНІЗМИ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Гіпотеза: усі слова в мові несуть або позитивну, або негативну енергетику і цим самим надають певний вплив на людину і його життя, і якщо людина буде замислюватися над кожним своїм словом, то тоді вона буде здоровою і фізично, і психічно.

Номер слайду 6

Мета дослідження: вивчити можливості слова, його значення в житті людини і вплив на душевний і фізичний стан. Об'єкт дослідження - вплив слів на живі організми. Предмет дослідження - особливості впливу слів на здоров'я людини та розвиток рослини.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вплив слова на ДНК людини Якщо мова насичена негативними словотвореннями, структура ДНК починає видозмінюватися, і нащадкам передається вже спотвореною. Накопичення таких негативних якостей можна назвати «програмою самоліквідації». Вчені дають на це однозначну відповідь: лайливі слова «вибухають» в генетичному апараті людини, внаслідок чого відбуваються мутації, які покоління за поколінням ведуть до виродження. Лається людина, не перестаючи - і її хромосоми рвуться й гнуться, гени міняються місцями. У результаті ДНК починає виробляти протиприродні програми.

Номер слайду 16

Слова- кандали не можу, не вмію, не впевнена, не вийде, це вище моїх можливостей (сил), не можу обіцяти, від мене не залежить, не візьму на себе таку відповідальність

Номер слайду 17

Добрі слова любов надія віра доброта

Номер слайду 18

Слова-крила Я можу У мене все виходить Я маю намір

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Слова володіють настільки потужною енергетикою, що діють не тільки на все живе, але також і на предмети неживої природи, наприклад, воду. Причому свій вплив слова надають неоднаково. Все залежить від того, яке емоційне забарвлення несе слово: позитивне чи негативне. Звичайно, провести такий серйозний експеримент, як у Масару Емото, досить складно. Тому ми вирішили його спростити. Ми налили в дві склянки воду. Цілий тиждень над водою в одній склянці (позначена буквою З) говорили тільки негативні слова, а над іншою (позначена буквою Д) - тільки добрі слова , і щодня фіксували її стан. (Додаток 9). На п'яту добу після проведення даного експерименту було зафіксовано, що вода в банці з буквою З стала мутніти. В інших банках змін не відбулося. На десяту добу було зафіксовано , що вода в банці з буквою З стала мутною та відчувався неприємний запах. Даний експеримент ще раз підтвердив те, що позитивна чи негативна енергетика слів впливає на структуру води. Експеримент з водою

Номер слайду 21

1-й день5-й день10-ий день. Добрі слова: Злі слова:

Номер слайду 22

Експеримент із рослинами (на прикладі квасолі ) В три склянки поклали насіння квасолі для пророщування. 1 склянка. Майже кожен день на перервах передавали свої позитивні емоції , лагідно розмовляли з насінням квасолі, говорили добрі слова. Насіння розвивалося нормально, відхилень не спостерігалося, із склянки йшов приємній запах. 2склянка. З другою частиною насіння квасолі поводилися протилежно, передавали їм негативні емоції, або взагалі забували підійти до них, виявляли байдужість та говорили тільки негативні слова. На сьомий день експерименту на квасолі утворилася цвіль, квасоля зморщилась, з'явився неприємний запах. На основі даного досліду зробили висновок: “Під впливом позитивних емоцій та слів, квасоля значно випереджає у розвитку, ті насінинки квасолі, які відчувають негатив або байдужість”. 3 склянка. До цієї квасолі відносилися нейтрально, тільки спостерігали за розвитком . Виявилося, що одна квасолинка проросла, з'явився невеликий паросток. Можна зробити висновок, якщо не звертати увагу на рослину, вона не гине, розвивається, але водичку треба додавати та необхідно, щоб було достатньо сонця та тепла.

Номер слайду 23

Добрі слова: Нейтральні слова: Злі слова:1-й день1-й день1-й день7-ий день7-ий день

Номер слайду 24

Анкетування В ході аналізу проведеного анкетування (Додаток 11) виявлено, що всі респонденти замислювалися над проблемами мови. Також всі визнають, що слова впливають на навколишній світ і на того, хто говорить. Від добрих і приємних слів підвищується настрій, хочеться ділитися отриманою радістю з іншими, відчувається душевний підйом, хочеться діяти. Почувши слова схвалення, стають більш впевненими в собі і намагаються зробити все ще краще, так само хочуть зробити ще що-небудь, пропонують свою допомогу самі. Але коли в зверненні до них використовують слова образи, накази або грубі висловлювання, то відчувають агресію. Від поганих, гнівних слів учням стає важко, сумно, падає настрій, починає боліти голова, пропадає бажання робити що-небудь, спілкуватися з ким-небудь.

Номер слайду 25

МОВА ХВОРОБАСитий по горло, з душі верне Нервова анорексія. Звалити тягар турбот. Нести свій хрест. Проблеми, що сидять на шиїОстеохондроз. Щось гризе, отруювати життя, сам собі не належу, набридло все до смертіРак. Займатися самоїдством, щось (або когось) не переварювати. Виразка. Щось сидить в нирках, немає сил, смертельно втомився. Урологічні захворювання

Номер слайду 26

Номер слайду 27

ПІДСУМОК:1. Cлово добре підтримує людину, радує, піднімає і успішно лікує. 2. Правильно обрані слова мають величезну силу та вплив на об'єкти як позитивний так і різко негативний.3. Негативні слова прискорюють руйнівні процеси в живих організмах майже в два рази. Слова впливають на життя живих організмів.

Номер слайду 28

Дякую за увагу! Наше життя прямо тут і зараз залежить від слів, які ми використовуємо. Як в думках, так і під час спілкування. Ми ніяк не можемо усунути залежність нашого життя від слів. Наш вибір в іншому - в тому, щоб почати думати за допомогою "найкращих", позитивних слів. І змінити тим самим все наше життя.

pptx
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
2975
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку