Презентація "Поєктна діяльність в початковій школі"

Про матеріал
Дана презентація буде корисна вчителям та вихователям ГПД, які формують в учнів вміння і навички здобувати знання самостійно; комунікативні навички;вміння долати перешкоди;співпрацювати з однокласниками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З досвіду роботи. Белим Людмили Володимирівнивчителя початкових класів Петропавлівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 з професійним навчанням

Номер слайду 2

Основні напрями використання проектної технології проект як метод навчання на уроці; проектні технології дистанційного навчання; для формування дослідницьких навичок школярів у позаурочній роботі; як метод організації дослідницької діяльності вчителів.

Номер слайду 3

Причини поширення методу проектів : необхідність навчити учнів здобувати знання самостійно, використовувати їх для вирішення нових пізнавальних і практичних задач; актуальність розвитку в учнів комунікативних навичок, умінь працювати в різноманітних групах, виконувати соціальні ролі (лідера, виконавця, посередника і т. ін.), долати конфліктні ситуації; необхідність широких людських контактів, знайомства з різними культурами; значущість для діяльності людини умінь користуватися дослідницькими методами: збирати необхідну інформацію, аналізувати її з різних точок зору, висувати гіпотези, робити висновки.

Номер слайду 4

Проектна робота сприяє формуванню таких компетентностей: уміння працювати в колективі; уміння розділяти відповідальність; аналізувати результати діяльності; відчувати себе членом команди; навички аналітичного погляду на інформацію; здатність до адекватної самооцінки.

Номер слайду 5

Проектце тимчасова справа, що є засобом або ж інструментом для здійснення зміни. Він має чітко окреслені початок і кінець, конкретну мету та завдання, призводить до отримання реальних результатів, за нього несе відповідальність окрема особа або структура.

Номер слайду 6

Характеристика проектувиконуються людьми;обмежені доступністю ресурсів;плануються виконуються й управляються;мають досягти конкретної мети.

Номер слайду 7

Класифікація проектів за діяльністю, що домінує : дослідницькі;інформаційні;прикладні;творчі;ігрові.

Номер слайду 8

За кількістю навчальних предметівмонопредметні;міжпредметні;надпредметні (які не входять до програми початкової школи).

Номер слайду 9

За кількістю учасників :індивідуальні;парні;групові;коллективні.

Номер слайду 10

За тривалістю виконання:короткострокові;середньострокові;довгострокові.

Номер слайду 11

За характером контактів:внутрішні; міжпаралельні;міжшкільні;обласні;регіональні;всеукраїнські;міжнародні.

Номер слайду 12

За характером партнерських взаємодій:кооперативні;змагальні;конкурсні.

Номер слайду 13

Компетентності, які формуються у молодших школярів уміння працювати в колективі; уміння розділяти відповідальність; аналізувати результати діяльності ; відчувати себе членом команди ; навички аналітичного погляду на інформацію; здатність до адекватної самооцінки.

Номер слайду 14

Випускники школи першого ступеня: адаптуються у змінних життєвих ситуаціях; критично мислять; вміють працювати з інформацією; комунікабельні.

pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
1000
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку