Презентація "Вплив зміни клімату на живу природу"

Про матеріал
Презентація на тему "Вплив зміни клімату на живу природу" 6 клас. Тут ви знайдете, як впливають зміни клімату на нашу планету Земля, причини та як запобігти цьому. Сподіваюсь, ми допоможемо вам освоїти матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив зміни клімату на живу природу. Підготували: Пастушок Маргарита і Столярчук Поліна

Номер слайду 2

Учені пророкують, що зміна клімату в найблищому майбутньому може викликати масове вимирання диких тварин, впливаючи більш ніж на 1 млн. видів. Світовий перегрів викликає значні зміни в кліматичних умовах і це може порушити чутливі екосистеми, у яких мешкають види.

Номер слайду 3

Наших теперішніх дій недостатньо для того, щоб зупинити потепління планети. Вчені попереджають, що температура планети може підвищитися ще лише на 1,5 С , вище цього порогу в екології почнуться необоротні зміни. Те, що клімат планети змінюється, не викликає сумнівів , і деякі наслідки глобального потепління вже впливають на нас.

Номер слайду 4

Ми повинні запитати себе: «Що можу зробити саме Я і ЗАРАЗ?»Виявляється, чимало.

Номер слайду 5

Головна мета – скоротити використання викопного палива, як-от нафта, вуглець та природній газ, і замінити їх на відновлювальні та екологічно чисті джерела енергії, збільшуючи при цьому енергоефективність. Також ми повинні зменшити вихід вихлопних газів.

Номер слайду 6

До кінця наступного десятиліття ми повинні скоротити викиди СО2 майже вдвічі (45 %). Шлях до цієї мети передбачає щоденні рішення, як-от часткова відмова від поїздок автомобілем і зменшення кількості авіаперельотів, перехід на «зеленого» енергопостачальника та деякі зміни в раціоні і виборі харчових продуктів.

Номер слайду 7

Це речі, які завдають шкоди навколишньому середовищу, а отже, завдають шкоди клімату.

Номер слайду 8

Вирощування рису приносить дуже велику шкоду для навколишнього середовища. Ця ситуація загрожує зашкодити боротьбі із кліматичними змінами. Рисові поля збільшують метанову загрозу. Світові викиди метану в атмосферу зросли в останні роки. Цікавий факт!Метан становить неабияку небезпеку, бо утримує у 28 разів більше тепла. 

Номер слайду 9

Це люди, які хочуть вберегти нашу природу. І якщо ми докладемо всіх своїх зусиль і будемо підтримувати їх, можливо нам вдасться вберегти планету від глобального потепління.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Грета Тунберг. Швеція. Виступає за протидію глобальному потеплінні та зміни клімату.

Номер слайду 15

pptx
Додав(-ла)
creative duck
Пов’язані теми
Географія, 6 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
15 березня 2021
Переглядів
1462
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку