Презентація "Впровадження елементів STEM – освіти у навчання хімії"

Про матеріал
У презентації висвітлено основні завдання на шляху реалізації принципів STEM у навчальному процесі. Сьогодення вимагає від педагога працювати на майбутнє, випереджати свій час, що передбачає удосконалення фахової майстерності, постійного аналізу педагогічної діяльності та внесення коректив відповідно до соціальних запитів протягом всієї професійної діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Впровадження елементів STEM – освіти у навчання хіміїПідготувала викладачка хімії, біології і екології, спеціаліст І категорії ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю»Горбачова Юлія Валеріївна

Номер слайду 2

Science – наука, природничі науки23 STEMTechnology - технологіїEngineering - інженерія. Mathematics – математика STEM розшифровують як:

Номер слайду 3

STEAMзабезпечення розвитку базових потенційних компетенцій і особистісних якостей школярів, що сприяють формуванню творчих і технічних здібностей, продуктивного та критичного мислення дітей;формування пізнавальних дій, становлення свідомості; розвиток уяви і творчої активності;розвиток сенсорних, інтелектуальних здібностей, інтересів дітей,допитливості та пізнавальної мотивації;формування сенсорної культури та культури пізнання, цінностейпізнання;формування уявлень про себе, інших людей, про властивості й відносини об’єктів довкілля, про час й простір, Всесвіт, про особливості природи, різноманіття країн і народів світу, тощо….

Номер слайду 4

Саме STEM передбачає: Об`єднання Комунікацію. Дослідження. Вирішення проблеми. Критично мислити. Креативити Отже, STEM – це підготовка учнів до того, що наше майбутнє залежить від нашого внеску до інновацій.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Метою даної роботи є висвітлення практичних питань реалізації елементів STEM-освіти у навчання хімії, показати приклади такого впровадження із власного досвіду.

Номер слайду 8

Завдання даної роботи: визначити особливості впровадження елементів STEM-освіти у навчання природничих дисциплін загальноосвітніх закладів, виділити можливості використання існуючих STEM-технологій у навчанні хімії.

Номер слайду 9

Особливості реалізації елементів STEM-освіти у навчання хімії. Модернізація професійної діяльності вчителя – основна складова нової парадигми навчання в сучасному освітньому просторі. Завдання сучасної школи полягає у формуванні особистості творчої, конкурентоспроможної, здатної самостійно здобувати знання і застосовувати їх, приймати нестандартні рішення. Завдання педагога – допомогти особистості дитини зрости в успіху, дати відчути радість від здолання труднощів

Номер слайду 10

Спеціалісти майбутнього матимуть в результаті: Креативне, інноваційне, аналітичне мислення;Уміння ефективно вирішувати проблеми, приймати рішення;Ефективну комунікацію, співробітництво, роботу в команді, участь в проектах;Інформаційна грамотність, ефективні моделі використання ІКТ;Життєві навички;Опанування різних професій;Знання не лише державної, а й інших іноземних мов;Глобальне громадянство, персональна та соціальна відповідальність.

Номер слайду 11

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Особливою формою STEM-підходів є інтегровані уроки

Номер слайду 12

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Навчальні проєкти

Номер слайду 13

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Дослідницька діяльність

Номер слайду 14

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Розв’язування задач

Номер слайду 15

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Домашні експерименти

Номер слайду 16

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Науково-дослідницька діяльності

Номер слайду 17

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Професійна спрямованість

Номер слайду 18

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Внесок українських учених

Номер слайду 19

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. Навчальні екскурсії

Номер слайду 20

Впровадження елементів STEM-освіти на уроках хімії з власного досвіду. STEM-освіта в позакласній роботі вчителя хімії

Номер слайду 21

Предметні тижні

Номер слайду 22

Співпраця з колегами

Номер слайду 23

Впровадження елементів STEM-освіти у навчання хімії можна зробити наступні висновки: застосування STEM - технологій сприяє розвитку навичок критичного мислення та пізнавальних інтересів учнів, спонукає виявляти уяву та творчість, підвищує активність учнів.

Номер слайду 24

Список використаних джерел1. Безіна О. В., Казакова Л. Л. Використання елементів STEM-технологій на уроках природничо-математичного циклу. [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://osvita.ua/school/lessons_summary/edu_technology/58197/2. Іванюк Т. STEM як освітній ресурс ХХІ століття. STEM-освіта та шляхи її впровадження в навчально-виховний процес. Тернопіль, 2017. С. 14–18.3. Методичні рекомендації щодо впровадження STEM-освіти у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах України на 2017-2018 навчальний рік.(Лист ІЗМО № 21. 1/10-1470 від 13.07.17 року).4. Наказ МОН України №188 від 29.02.2016 р. «Про створення робочої групи з питань впровадження STEM- освіти в Україні».[Електронний ресурс].-Режим доступу: https://mon.gov.ua5. Пометун О.І., Пироженко Л. В. Сучасний урок. Інтерактивні технології навчання: Наук. метод. посіб. – К.: Видавництво А. С. К., 2004. – 192 с.6. STEM-освіта: стан впровадження та перспективи розвитку: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 9–10 листопада 2017 року, м. Київ. – К.: ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», 2017 – 160 c.

Номер слайду 25

«Ми навчаємо не для школи, а для життя» (Сенека Молодший)Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
2107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку