Презентація "Прогресивні педагогічні ідеї В.О.Сухомлинського"

Про матеріал
Презентація "Прогресивні педагогічні ідеї В.О.Сухомлинського". Презентація містить систему вимог В.О.Сухомлинського до діяльності педагога, основні ідеї педагога.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала. Волошин М. Ю.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Педагогічний музей Сухомлинського в Павлишській школі

Номер слайду 15

Пам'ятник на могилі Василя Сухомлинського, кладовище селища Павлиш

Номер слайду 16

Василь СУХОМЛИНСЬКИЙДесять Не можна1. Не можна ледарювати, коли всі працюють.2. Не можна сміятися над старістю і старими людьми .3. Не можна заходити в суперечку з шанованими і дорослими людьми, особливо із стариками; не гідно людської мудрості й розсудливості поспішно висловлювати сумнів щодо істинності того, що радять старші.4. Не можна виявляти незадоволення тим, що в тебе немає якоїсь речі... У товариша твого є, а про тебе батьки не подбали: від своїх батьків ти не маєш права вимагати нічого.

Номер слайду 17

5. Не можна допускати, щоб мати давала тобі те, чого вона не бере собі, - кращий шматочок на столі, смачнішу цукерку, кращий одяг.6. Не можна робити того, що осуджують старші, - ні на очах у них, ні десь на стороні.7. Не можна залишати старшу рідну людину одинокою, особливо матір, якщо в неї немає нікого, крім тебе; в радісні свята ніколи не залишай її саму.8. Не можна збиратися в дорогу, не спитавши дозволу і поради в старших.9. Не можна сідати до столу, не запросивши старшого.10. Не можна сидіти, коли поруч стоїть доросла, особливо літня людина, тим більше жінка.

Номер слайду 18

Дякую за увагу

pptx
Додано
24 жовтня 2022
Переглядів
477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку