Презентація "Врятуємо "зелені легені" України.

Про матеріал
Живі істоти на Землі дихають повітрям. У кожному зеленому листочку, що виріс на дереві, кущі чи трав'янистій рослині, безупинно працює “ фабрика ” з виробництва кисню. Тотальна вирубка лісів в Україні – давня проблема, масштаби якої з кожним роком тільки зростають, незважаючи на різні заяви активістів, журналістів і політиків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект. Врятуємо “ зелені легені ” України.

Номер слайду 2

СЬОГОДНІ МИ: Тарноруцька А. В., гімназія №9 м. Черкас. Дізнаємося, чому ліси вважають “ легенями планети ”. Навчимося правил поводження в лісі. Зрозуміємо важливість лісів в житті людей.

Номер слайду 3

Живі істоти на Землі дихають повітрям. У кожному зеленому листочку, що виріс на дереві, кущі чи трав'янистій рослині, безупинно працює “ фабрика ” з виробництва кисню.

Номер слайду 4

Ліс – це місце, де багато дерев. Там живуть птахи і звірі. А ще ліси стримують сильні вітри, зберігають вологу, захищають від руйнування ґрунти.  Ліси покращують якість довкілля, знижують рівень шуму. Вони поглинають велику кількість пилу, дають багато кисню.

Номер слайду 5

Цікаві факти про ліс. Загальна площа лісів на Землі становить 38 мільйонів квадратних кілометрів або близько однієї третини всієї суші. Одне дерево середньої величини за 25 годин дає стільки кисню, скільки необхідно для дихання трьох людей. Чотири дорослих дерева за добу виділяють у повітря стільки кисню, скільки достатньо для дихання однієї людини. За останні 10 тис. років було знищено більше 65% всіх лісів Євразійського континенту. Для виготовлення одного аркуша паперу формату А4 потрібно від 13 до 21 грама якісної деревини, а для виготовлення однієї книги - близько 5 кілограмів древестної сировини. Щоб врятувати одне дерево від вирубки, необхідно зібрати для вторинної переробки близько 80 кг паперу. Листя багатьох дерев виділяє в повітря особливі речовини — фітонциди. Від них гинуть хвороботворні бактерії.

Номер слайду 6

Зелені рослини в процесі фотосинтезу поглинають вуглекислий газ та збагачують повітря киснем. Людям і тваринам кисень необхідний для дихання.

Номер слайду 7

Хвойні ліси. Хвойні ліси виділяють у повітря фітонциди. Ці речовини убивають або пригнічують ріст і розвиток хвороботворних бактерій. Фітонциди називають лісовими ліками. Їхня дія сильніша ніж дія таких медичних препаратів, як антибіотики.

Номер слайду 8

Мішаний ліс

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ліс — легені планети, а також цінний ресурс, що приносить гроші. Саме тому кожного дня у світі зникає до 20 гектарів лісу. Підраховано, що за сучасних темпів лісозаготівель, навіть у багатих лісом країнах його вистачить на 50–60 роківна відновлення потрібно 100–200 років.

Номер слайду 11

Тотальна вирубка лісів в Україні – давня проблема, масштаби якої з кожним роком тільки зростають, незважаючи на різні заяви активістів, журналістів і політиків.

Номер слайду 12

Врятуємо «зелені легені» України !

Номер слайду 13

Кожен з нас може докласти зусиль для примноження цього багатства. Це зовсім нескладно.

Номер слайду 14

Рослини дають кисень, а значить, і життя.

Номер слайду 15

Не вирубуйте лісів, саджайте дерева, дбайте про захищеність лісу від пожеж – і наші нащадки будуть нам вдячні.

Номер слайду 16

Великої шкоди завдають лісам пожежі. Це страшне лихо не тільки для деревної рослинності, але й для всього живого. Гинуть не лише дерева, а й птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар ґрунту. Основна причина виникнення пожеж – порушення протипожежних правил людьми, які перебувають у лісі.

Номер слайду 17

Пам'ятайте! У лісі ми – гості! Зберегти ліс набагато легше, ніж відновити його! Не розпалюйте багаття поблизу дерев! Місце розпалювання вогню обкладіть камінням або обсипте землею! Не залишайте вогнище без нагляду! Наприкінці обов'язково залийте вогнище водою або засипте піском чи землею Запобігайте незаконному вирубуванню лісів! Не будьте байдужими!

Номер слайду 18

лепбук

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дивний світ природи… Він зустрічає нас морем звуків, запахів, загадок і таємниць.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

pptx
Додано
14 липня 2020
Переглядів
4119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку