Презентація "Вступ. Що таке технологія"

Про матеріал
У даній роботі представлено презентаціїю до уроків "Вступ. Вступний інструктаж з БЖ та ОП. Що таке технологія. Поняття про технологію. Основні види технологічної діяльності в побуті. Основи проєктної діяльності. " для 5 класу НУШ. Урок відповідаї темі І семестру. Розробка дає можливість кожному вчителю використати матеріал для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми. Розраховано для вчителів технології та трудового навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок № 1 - 2 Вступ. Вступний інструктаж з БЖ та ОП. Що таке технологія. Поняття про технологію. Основні види технологічної діяльності в побуті. Основи проєктної діяльності.

Номер слайду 2

Дзвоник всім нам дав наказ: До роботи взятись враз! Розпочнемо свій урок, Тож назад не зробим крок. Будем ми трудитись гарно, Не мине й хвилини марно.

Номер слайду 3

Як ви розумієте слово праця? Поясніть поняття обслуговуюча праця? Гра «Відгадай професії» Перегляд відео за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Z54c5M_oGnI

Номер слайду 4

Слово технологія походить від грецьких слів techne — мистецтво, уміння, майстерність і logos — навчання, наука. Тобто, технологія — це наука про майстерність, способи взаємодії людини, знарядь і предметів праці. Головною метою технології як науки є вдосконалення виробничих процесів, тобто зменшення часу на виготовлення виробів, поліпшення їх якості, здешевлення виробів, економія матеріалів, полегшення праці людей……

Номер слайду 5

Робота в групах (інтерактивна частина заняття) Назвіть прилади або пристосування, що застосовуються в побуті, та охарактеризуйте їх призначення. • Група 1. Техніка для приготування їжі. • Група 2. Техніка для прибирання квартири, прання. • Група 3. Техніка для ремонту квартири, електричних робіт.

Номер слайду 6

До початку занять: • приходити в майстерню до дзвінка; • одягти спецодяг; • при собі учень повинен мати: щоденник, підручник, зошит, олівець, ручку, лінійку, гумку.

Номер слайду 7

Під час заняття: • оглянути своє робоче місце й підготувати його до роботи; • працювати тільки на своєму робочому місці й не залишати його без дозволу вчителя; • дбайливо зберігати інструмент, економно використовувати матеріал.

Номер слайду 8

Правила внутрішнього розпорядку в шкільних майстернях 1. Приходити на заняття за кілька хвилин до дзвінка. 2. Заходити в майстерні організовано з дозволу вчителя. 3. Перед початком заняття надіти робочий одяг (халат або фартух із нарукавниками, берет чи косинку). 4. Правильно одягати робочий одяг (підбирати під косинку волосся, заправляти рукава та кінці косинки). 5. Працювати на своєму робочому місці, не залишати його без дозволу вчителя.

Номер слайду 9

Правила внутрішнього розпорядку в шкільних майстернях 6. Не відволікатися від роботи розмовами, не заважати працювати іншим. 7. Не залишати робоче місце без дозволу вчителя. 8. Перевіряти стан робочого місця, наявність і справність інструментів. 9. Обережно і дбайливо поводитися з інструментами й матеріалами, використовувати їх тільки за призначенням. Не вмикати електричні прилади й обладнання без дозволу вчителя, не крутити ручки й важелі верстатів і верстаків, не торкатися електричних проводів та рухомих частин механізмів. 10. Після закінчення роботи прибрати своє робоче місце.

Номер слайду 10

Основи проєктної діяльності Проект- це унікальна діяльність, яка має початок і кінець у часі, спрямована на досягнення результату, створення продукту або послуги. Хто знає що таке проектування?

Номер слайду 11

Основи проєктної діяльності Проектування — це процес створення передбачуваного або можливого об’єкта. Така робота проходить поетапно, за певним планом.  Проект(Цілеспрямований процес виготовлення виробу) Навчальний проект(Самостійна творча робота щодо створення виробу під керівництвом вчителя)

Номер слайду 12

Основи проєктної діяльності проєктування   Етапи проєкту технологія виготовлення оцінювання

Номер слайду 13

Основи проєктної діяльності Проведіть мінімаркетингове дослідження. Запитайте одне одного щодо виробу, який ви хотіли б виготовляти на уроках технологій . Запишіть запитання для анкети, щоб визначити найкращу форму, колір, матеріал, оздоблення. Проаналізуйте відповіді та визначте, чи було корисним це дослідження, чи скористаєтеся ви наданою інформацією.

Номер слайду 14

Урок завершено! Дякую за увагу!

Номер слайду 15

Інтернет - ресурси https://shkola.in.ua/2728-tekhnolohii-5-klas-khodzytska-2022.html https://www.youtube.com/watch?v=Z54c5M_oGnI

ppt
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
25 січня 2023
Переглядів
3449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку