Презентація. "Втома"

Про матеріал
Презентація. "Втома"Презентація. "Втома"Презентація. "Втома"Презентація. "Втома"Презентація. "Втома"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Втома

Номер слайду 2

Втома - це стан, що спричинюється інтенсивною і тривалою роботою, характеризується тимчасовим зменшенням працездатності, виражається зниженням кількості та якості роботи і погіршенням координації робочих функцій. Основою втоми є виснаження фізіологічних ресурсів органу, який працює чи усієї функціональної системи. Виробничі шкідливості можуть прискорювати та поглиблювати процес гальмування.

Номер слайду 3

На виникнення стомлення впливають зацікавленість людини в роботі, її функціональний стан, фізичний розвиток, тренованість, досвід роботи і т.п. У сучасних умовах особливого значення набуває стомлення, що розвивається при відсутності діяльності, при, нецікавої роботи, при значних розумоввиконанні одноманітноїих і емоційних навантаженнях, зв’язаних з необхідністю швидкого вибору рішень, труднощами задачі, дефіцитом часу, підвищеною відповідальністю, небезпекою, невдачами в діяльності і т.д.

Номер слайду 4

Боротьба з втомою і перенапруженням має проводитись комплексно, включаючи технічні, організаційні, гігієнічні та психофізіологічні заходи. Зокрема, правильний режим праці та відпочинку, механізація та автоматизація операцій, належні санітарно-гігієнічні умови тощо. З утомою тісно пов'язаний стан перенапруження (перевтоми), який є граничним станом організму між нормою і патологією.

Номер слайду 5

У профілактиці стомлення і перевтоми працівника значна роль належить організації раціонального режиму праці і відпочинку.

Номер слайду 6

Фізіологи обґрунтували такі умови підвищення працездатності, що сприяють ефективному попередженню стомлення: у будь-яку роботу потрібно входити поступово; умовою успішної працездатності є розміреність і ритмічність; звичність, послідовність і плановість; недбалість і квапливість у праці не припустима; фізіологічно обґрунтоване чергування праці і відпочинку, а також зміна форм діяльності (найбільш ефективним є відпочинок , зв’язаний з активним діяльним станом);сприятливе відношення суспільства до праці (мотивація праці і соціальні умови).rrrr

pptx
Додано
1 липня 2022
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку