Про матеріал
Мета:
навчальна: розширити знання про вуглеводи та ліпіди, поглибити знання про їх будову та фізико-хімічні властивості; розкрити біологічну роль вуглеводів та ліпідів для живих організмів;
розвивальна: розвивати увагу, пам’ять,уміння логічно мислити, робити висновки та узагальнювати інформацію;
виховна: виховувати розуміння єдності всього живого, інтерес до предмета.
Після засвоєння курсу учень повинен:
Описувати:
• властивості та біологічну роль вуглеводів та ліпідів;
Оперує термінами:
• вуглеводи, ліпіди, моносахариди, олігосахариди, дисахариди, полісахариди, жири, фосфоліпіди, гліколіпіди, стероїди.
Наводить приклади:
• продуктів, що містять ліпіди та вуглеводи.