Презентація Я досліджую світ 4 клас Опале листя, користь і шкода.

Про матеріал
Я досліджую світ 4 клас Презентація Опале листя, користь і шкода. Листя опадає з листяних дерев восени. Першими листочки скидають липа та береза, згодом тополі, дуб, клен, горіх та плодові дерева – вишні, груші, яблуні. Опавши на землю, під впливом погодніх умов, воно починає перегнивати. Це має важливе значення, оскільки в ґрунті утворюється поживна речовина – перегній або гумус, з якого у свою чергу рослини для себе беруть корисні речовини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Опале листя: користь чи шкода?

Номер слайду 2

Листя опадає з листяних дерев восени. Першими листочки скидають липа та береза, згодом тополі, дуб, клен, горіх та плодові дерева – вишні, груші, яблуні. Опавши на землю, під впливом погодніх умов, воно починає перегнивати. Це має важливе значення, оскільки в ґрунті утворюється поживна речовина – перегній або гумус, з якого у свою чергу рослини для себе беруть корисні речовини.

Номер слайду 3

Також опале листя вкриває землю захисним теплим шаром, це дає можливість не замерзати корінцям, на насінню рослин. Опале листя є домівкою для таких тварин як вуж звичайний, їжак а також для жуків, мурах, черв’яків та багатоніжок.

Номер слайду 4

Шкода від опалого листя це його спалювання, особливо у великих містах, де листя як губка, вбирає в себе шкідливі викиди, які є у повітрі. Це призводить до забруднення повітря, яким ми дихаємо, та є великий ризик виникнення лісових пожеж.

Номер слайду 5

Люди використовують листя для створення перегною, яким підживлюють землю на грядках, збираючи його восени в спеціальну яму та постійно зволожуючи, щоб перегнивало. Також його використовують як укриття на зиму землі навколо дерев та квітів. Листя використовують для творчості, прикрас інтер’єру, красивих фото на фоні «золотої осені»

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Гринь Галина
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
6 грудня 2021
Переглядів
846
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку