Презентація "Як берегти книгу"

Про матеріал
Познайомити дітей з правилами користування та бережного ставлення до книг. Розповісти дітям про значення книги в житті людини. Що,книга вчить дітей розуміти, цінувати творчу працю дорослих людей, часто допомагає обрати шлях у житті. Вивчення правил з збереження книг дітьми...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БІБЛІОТЕЧНИЙ УРОК

Номер слайду 2

А Б Г И К Н О П Р С

Номер слайду 3

Мій милий друже! Бери з собою у дорогу Своїх улюблених книжкових друзів. В лиху годину вони тобі допоможуть Знайти мрію і зробити життя светліше.

Номер слайду 4

« Дом без книги подобен телу, лишенному души», - так говорили у старовинні часи. Людина, яка любить і вміє читати, - щаслива Людина. Вона має навколо багато розумних і вірних друзів… Друзі це – книги. Книги зустрічають нас у ранньому дитинстві, супроводжують нас все життя. Вони змушують нас бути кращими. Великий світ, різноманітний і цікавий, з’являється до нас у кімнату зі сторінок улюблених книжок.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Недаремно кажуть: Якщо хочеш поговорити з ким-небудь – відкрий книгу. Якщо ти занудьгував – візьми книгу. Якщо хочеш одержати пораду – відшукай її в книзі. Якщо прагнеш знайти друга – подружись з книгою. Якщо мрієш стати справжньою людиною – читай книгу. Якщо хочеш відчути безмежні можливості людського розуму – працюй з книгою.

Номер слайду 7

«Книга - наш найкращий друг » Дорога нам книга кожна, Нам без книг ніяк не можна, Нам без книг ніяк не можна! Голоси дзвенять навкруг. А як часом книга хвора – Значить в тім вина. Ми її підклеїмо швидко – Враз одужає вона !

Номер слайду 8

Ми відправимось у гості до незвичайного лікаря. Але не простому, а книжковому – Лікаря Нервисторінкин, який поділиться своїми секретами, як берегти і «лікувати» книгу. Я – лікар книжковий, книги лікую, Я хворі сторінки їм ремонтую. Мої пацієнти – брудні і з дірками. Кому з вас погано, - ходімо із нами! Я дам вам сорочку з паперу і клею, Щоб книгу зцілити – в лікарні все є!

Номер слайду 9

Асистент Лікуйкнижкін: НЕ МОЖНА!!! 1. Виривати листки, вирізувати картинки. 2. Малювати, писати нічого у книзі. 3. Перегинати книгу, щоб не випадали листки. 4. Читати книгу під час їжи. 5. Класти в книгу олівці і кульки, щоб не порвати корінець. 6. Не користуватись закладенкою.

Номер слайду 10

Закладенки для книг можуть бути різними, все залежить від твоєї фантазії. Але слід дотримуватись правил : Закладенки не повинні бути дуже товстими. - Розфарбовати закладенки тільки олівцями

Номер слайду 11

Якщо книжка постраждала, требо відправити до Книжкової лікарні. Якщо книжці требо лікар, Не сумуй, не ний, не плач. Станут лікарем для книжки Всі дівчатка і хлоп’ятка.

Номер слайду 12

Хірург Підклейобкладенка Він знає «анатомію» книги. 1— обкладенка 2— корінець 3— книжковий блок 4— сторінка

Номер слайду 13

Зім’яту сторінку можно вирівняти, якщо покласти її між листками не дуже плотний папір і попрасувати теплою праскою. Якщо у книги розірван листок, його требо підклеїти скотчем, щоб можно розгледити текст. Олівець требо витирати м’ягкою гумкою. Якщо у книжки відірвалась обкладенка , требо з марлі або сітца вирізати смужку 5-6 см. у довжину книги. Намазати тканину клеєм і прижати так, щоб внутрішня сторона обкладенки і перший лист зішлись. Так само зробити у кіньці книги, а потім покласти книгу під вагу.

Номер слайду 14

Як обгорнути книгу Приготуй листок не дуже товстого папіру, краще різнокольоровий, олівець, лінійку, ножиці. Поклади відкриту книгу на листок папіру і обережно відміть олівцем чотири крапки біля її кутів. Після цього добавити з кожної сторони по 5-6 см і виріжти прямокутник. знову приклади книгу і олівцем зроби відмітки по ширині корінця книги, проведи линії і вирізуй . Залишається тільки загнути папір під обкладенку.

Номер слайду 15

Бережи книгу – свою чи бібліотечну; Мий руки перед тим ,як брати до них книгу; Не загинай сторінки в книзі; Не роби в книгах поміток чорнилом; Не виривай сторінок; Не слинь пальців, коли перегортаєш сторінки; Бережи книгу від вогню чи сирості; Розірвану книгу підклей; Виготуй закладку; Книгу поверни в бібліотеку завчасно. На неї чекають інші читачі.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Я – Книга, я – товариш твій, Користуватись мною вмій. Я чиста, гарна і приємна, То ж , друже, будь зі мною чемний Погані звички забувай, мене не рви, не ображай. І пальці, прошу, ти не слинь, Я, друже, твій надійний друг Та тільки для чистеньких рук.

Номер слайду 20

ppt
Додано
11 серпня 2020
Переглядів
2247
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку