Презентація "Як допомогти дитині отримати шанс на успішне життя в майбутньому"

Про матеріал
У презентації представлено такий матеріал : п'ять основних якостей успішної дитини; якою має бути школа, щоб дитина була успішною;складові ефективного управління класом;середовище, у якому учень відчуває себе комфортно в школі;10 порад від вчених Гарвардської школи бізнесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як допомогти дитині отримати шанс на успішне життя в майбутньому. Сторожева Вікторія Вікторівна Учитель початкових класів КЗЗСО І-ІІІ ступенів “Ватутінської ліцей № 1 Ватутінської міської ради. Черкаської області

Номер слайду 2

П'ять основних якостей успішної дитини. Самооцінка та самоповага. Бажання вчитись. Здатність любити. Позитивний характер. Життєстійкість (адаптивність і гнучкість ).

Номер слайду 3

Якою має бути школа, щоб дитина була успішною?ІННОВАЦІЙНОЮЗАТИШНОЮ ОСЕЛЕЮСПОРТИВНОЮ ШКОЛА НЕ АКВАРІУМ, А ОКЕАН…ШКОЛА – ОСЕРЕДОК ТАЛАНТІВ. ШКОЛА, ДЕ РЕАЛІЗОВУЮТЬСЯ ДИТЯЧІ МРІЇБЕЗПЕЧНАДЕ ВЧИТЕЛЬ Є ПОРАДНИКОМ ТА ДРУГОМ

Номер слайду 4

Управління класом має подвійну мету:

Номер слайду 5

Молодший шкільний вік - це перший період системного залучення дитини  до життя в суспільстві. Саме в цей період відбувається ціла низка особистісних утворень, необхідних для формування соціальної компетентності та емоційного інтелекту (здатність спостерігати власні емоції та емоції інших людей, розрізняти їх і використовувати цю інформацію для управління мисленням і діями)

Номер слайду 6

Складові ефективного управління класом. Облаштування комфортного фізичного середовища. Налагодження турботливих дружних взаємовідносин. Розроблення правил та впровадження рутин. Ефективний план уроку.

Номер слайду 7

Дитина на уроці

Номер слайду 8

Середовище, в якомуучень відчуває себе комфортно в школіПотреба у безпеціПотреба узасвоєнні знань. Естетичне оформлення оточення. Потреба у пошані, визнанні суспільством, схвалення суспільством. Фізіологічні потреби. Потреба в підвищенні самооцінки

Номер слайду 9

Кожен учитель знає, що мета управління класною діяльністю — це підвищення рівня навчання. Якщо постійно витрачати час на організацію повсякденної роботи, ми втратимо цінні хвилини, які було б краще присвятити навчанню.

Номер слайду 10

Час на запровадження рутин та розробку класних правил, який учитель витратить у перший місяць навчання, дозволить економити навчальний час впродовж усього року й допоможе організувати навчальний процес. Це сприятиме створенню комфортного класного середовища, у якому всі почуваються впевнено, вже знають, що і коли робити.

Номер слайду 11

Рутини – це необхідні й передбачувані щоденні задачі, які супроводжують навчально-виховний процес.  Рутини переміщення (використання вбиральні, вихід із кабінету всім класом). Рутини уроку (як попросити вчителя про допомогу, що робити якщо раніше закінчив виконувати завдання);Загальні рутини (очищення дошки, прибирання робочого місця ).

Номер слайду 12

Правила класу передають очікування щодо відповідної загальної поведінки в класі. Правила включають:- поведінкові аспекти (ходити спокійно);- безпеку в класі (обережно поводитися з обладнанням);- повагу (слухати інших, поважати інших);- зусилля (виконувати завдання найкраще, завжди готуватися до уроку).

Номер слайду 13

Успішна дитина – спокійна дитина Усвідомленість і здатність розпізнавати свої емоції – складові емоційного інтелекту, за значимістю вони стоять на першому місці.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Навчання комунікативним навичкам у школіПід час навчання у школі діти активно розвивають навички комунікації. Однак деякі важливі аспекти навичок комунікації нерідко залишаються поза увагою. Це, зокрема, уміння слухати і чути, розуміти і використовувати «мову жестів», уникати непорозумінь, долати невпевненість у спілкуванні, знайомитися з новими людьми, просити про послугу чи допомогу

Номер слайду 16

. Пальчикова гімнастика «Мишка» Середній і безіменні пальці впираються у великий. Вказівний і мізинець зігнуті, притиснуті до середнього та безіменного. Мишка маленька сиділа, з’їсти хліба захотіла.

Номер слайду 17

Гра “ Несподівана зустріч” Під час комунікації кожна людина повинна навчитись виражати доречно свої емоції та почуття, а також розпізнавати почуття інших людей. Співпереживання є ключовим моментом у людських стосунках та спілкуванні.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Із перших днів навчання дитини в школі треба створити ситуацію успіху, підбадьорити учня, що зазнав невдачі, похвалити навіть за незначний крок уперед. Учні початкових класів добре навчаються, коли їм цікаво, коли вони переживають хоча б невеликий успіх.

Номер слайду 20

Доктор Керол Двек, займаючись дослідженнями у сфері мотивації розумового зростання, пропонує замість фіксованого мислення розвивати в дітях спонукальне (орієнтація на розвиток) Одним із найрезультативніших способів прищеплення спонукального мислення вона вважає похвалу. Проте науковець пропонує хвалити не розум дитини, а її здібності до навчання.

Номер слайду 21

Ось приклади фраз, що мотивуватимуть дитину і прищеплюватимуть їй прагнення до розвитку: фіксоване мислення: “Ти зумів правильно прочитати це речення. Який ти розумний!” орієнтація на розвиток: “Ти зумів правильно прочитати це речення, бо ти навчився читати! Вітаю!”

Номер слайду 22

Як виховати успішну дитину? 10 порад від вчених Гарвардської школи бізнесу1. Зобов'язуйте дітей займатися хатніми справами;2. Прищеплюйте дітям соціальні навички;3. Вірте, що ваша дитина досягне усього;4. Живіть щасливо та не конфліктуйте в родині;5. Здобудьте вищу освіту;6. Розвивайте математичні знання дітей в ранньому віці;

Номер слайду 23

Як виховати успішну дитину? 10 порад від вчених Гарвардської школи бізнесу7. Цікавтесь тим, що відбувається з дитиною, і розвивайте з нею дружні стосунки;8. Намагайтесь не піддаватися стресу і не передавайте негативні емоції дітям;9. Намагайтеся  уникати невдач або працюйте над помилками;10. Працювати у родині повинні і тато, і мама, тоді і діти будуть успішними. 

Номер слайду 24

Дякую за увагу

Номер слайду 25

http://tilimili-masiki.com.ua/jak-vihovati-uspishnu-ditinu/https://pedpresa.ua/195852-yak-navchyty-dytynu-buty-uspishnoyu.htmlhttps://starylev.com.ua/club/article/yak-vyhovaty-uspishnu-dytynu-10-porad-vid-vchenyh-garvardskoyi-shkoly-biznesuhttp://lada.fm/2015/10/24/yak-vihovati-uspshnu-ditinu-dosv-mami-mlyonerki.htmlhttps://childdevelop.com.ua/articles/develop/507/Джерела

pptx
Додано
3 березня 2021
Переглядів
544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку